Normális hogy a papam így szólít??
Azt kérdezed, hogyan mond meg neki másképpen, mknt beszólva.
Más társalgási formát nem ismersz? Másokkal sem tudsz rendesen beszélni?
Mutatok példát:
- Nagyapa! Én már felnőtt férfi vagyok. Jólesik és hálás vagyok neked azért a szeretetért, amit naponta kapok tőled. Mégis arra kérlek, idegenek előtt ne becézgess, mknt egy kisfiút.
Szerintem normál stílusban is el lehetne ezt neki mondani.
Lehet, hogy le sem esik neki, hogy ez neked kellemetlen.
Én az előző hétvégén állítottam le a barátnőm nagypapáját. Ő mondjuk 80+. Amikor átmentünk a fiammal, azt hittem, rosszul hallok, mert a kislany unokáját "tutajos" szeműnek becézte. A barátnőm is értetlenül nézett, hogy mi ezzel a baj, őt is így hívta, biztos valami népi becézés. Na, én kifejtettem neki. Ő is azonnal megkerte, hogy álljon le.
A nagypapa nem igazán értette a felháborodást, mert évtizedek óta így bókolt minden női ismerősének, de megígérte, hogy megpróbál leállni vele. Egyébként normális ember, semmi rossz szándék nem volt benne, de azért gondolkodhatott volna kicsit.
Nagypapám minket is sokszor hívott "kiscsillagom"-nak. Nem, nincs mögötte semmiféle homoszexuális töltet, egyszerűen csak egy kedves megszólítás. Eszembe nem jutott volna bármi rosszat gondolni emiatt róla. Miért ne lenne ez normális? Az, hogy közben felnőttem, azon nem változtat, hogy az unokája vagyok. De ha zavart volna, akkor sem itt beszélem ki azt, aki szeretetből becéz, hanem megbeszélem vele.
Sajnos már 5 éve nincs köztünk. Pedig jó lenne újra hallani tőle ezeket a megszólításokat.
Az én nagypapám "kicsim"-nek hívott akkor is, amikor 180 cm magas voltam. Sajnos már 13 éve nem tud így hívni.
Ha téged zavar, kedvesen kérd meg, hogy ne hívjon így, mert téged zavar.
Lelkileg te se lehetsz rendben, ha az ilyen nagyszülős-kedveskedős megszólításból neked rögtön a "papa, te b.zi vagy?" az első reakciód. A helyedben szégyellném magam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!