Lehetséges, hogy egy magyar emberben semennyi cigány vér ne legyen? Igaz, hogy ez lehetetlen?
Csak úgy megsúgom neked, hogy mi cigányok előbb voltunk itt, mint ti magyarok. 🙂 Ja, hogy te elhiszed a történelmet, az már a te bajod.
De, amúgy te honnan a rákból tudod, hogy mi volt több, mint 500 évvel ezelőtt? Sehonnan nem tudod, vagy te utazol az időben? Oké, tudom, tudom, ti magyarok annyira "okosak" vagytok, bocsi, nem akarlak megsérteni, mégis rajtatok röhög egész európa. 😂😂
"Mivel Mária Teréziának (XVIII-ik sz.) "köszönhetjük" a cigányokat, így nem valószínű, hogy a 6-os elődei felkerekedtek volna országokon keresztül, hogy valami cigánnyal összeállhassanak."
"A cigányok Indiából származó népcsoport,[6] amely a 13–15. században vándorolt be Európába."
Mivel a magyaroknak a 13–15. században simán voltak kapcsolataik más európai országok népeivel, simán lehetnek cigány ősei a válaszolónak az 1500-as évek előttről.
#31.
Ti, cigányok, Indiából indultatok, de nem vagytok indiaiak. Az elődötök egy teljesen különálló, barbár népség volt, akik nem házakban laktak, nem dolgoztak, genetikailag is eltért az indiaiakétól. A maharadzsáknak, királyoknak elege lett ebből a helyzetből és fogták és szépen kiűzték ezt a népet. Aztán elértek Perzsiába, ahol szintén csatlakozott hozzájuk a társadalom legalján álló, leszakadozott réteg, majd ugyanígy Kis-Ázsiában, az Arab-félszigetnél és az egész Balkánon. Ebből lett a mai cigánynak nevezett nép. Aztán eloszlottak, ezzel beterítve a fél világot.
#33:
"Az elődötök egy teljesen különálló, barbár népség volt, akik nem házakban laktak"
Ez kb minden 500-1000 evnel korabbra visszavezetheto nepcsoporznal igy volt :)
Valahogy Attila fel europat vegigfoszto, orszagokat rettegesben tarto vandorlo nepet sem ugy kepzelem el hogy kulturalt, kohazakban laktak, fix varosokba tomorulve... :)
"nem dolgoztak"
Kerdezd mar meg nagyszeulid hogy a faluban a szegkovacs, teknovájo, valyogveto, ustfoldozó, cirkuszos, zenesz, kovacs szakmakat kik vittek. Nyilvan statisztikat nem tudok mondano hogy 100-200 eve milyen volt a ciganysag foglalkoztatottsaga de egy reszuk regen megbecsult es keresett foglalkozasokat uztek.
#36.
"Ez kb minden 500-1000 evnel korabbra visszavezetheto nepcsoporznal igy volt :)"
Rómaiak, görögök, kínaiak stb. :-)
"Valahogy Attila fel europat vegigfoszto, orszagokat rettegesben tarto vandorlo nepet sem ugy kepzelem el hogy kulturalt, kohazakban laktak, fix varosokba tomorulve... :)"
Attila egy dicsőséges hadvezér volt. Tudod ő nem ellopta a szomszéd lovát, hanem megharcolt érte. A hunoknak nagyon komoly harcművészete volt, hasonlóan mondjuk a kínaiakhoz. A hunoknak egyébként birodalmuk volt, városokkal, királlyal, államrenddel, hasonlóan mondjuk a Római Birodalomhoz, nem véletlenül volt komoly ellenfél a rómaiak számára. A hunok nem folytattak törzsi életmódot, nem vándoroltak, olyanok voltak, mint később a mongolok. Hatalmas birodalmat tudtak kiépíteni, amit keletről a Csendes-óceán és Kína, nyugatról a Római Birodalom határolt, pont a szervezett hadseregük miatt. Csak hogy szóljak, volt olyan kínai császár is, aki félig hun nemesi sarj volt.
"Kerdezd mar meg nagyszeulid hogy a faluban a szegkovacs, teknovájo, valyogveto, ustfoldozó, cirkuszos, zenesz, kovacs szakmakat kik vittek. Nyilvan statisztikat nem tudok mondano hogy 100-200 eve milyen volt a ciganysag foglalkoztatottsaga de egy reszuk regen megbecsult es keresett foglalkozasokat uztek."
A nagyszüleim nem éltek Indiában, Perzsiában Mária Teréziát megelőzően, szóval sajnos nem tudom őket megkérdezni.
A cigányság egyébként vándorolt egészen a II. vh-ig. Akkor volt egy erőszakos letelepítési kísérlet, majd később a kommunizmusban is. Előtte nem éltek városban, faluban, vagy ha igen, akkor is a falu végén és nem biztos házban, hanem általában sátorban.
Egyébként a Hun Birodalom vallásilag sem volt barbár. Nem mutattak be emberáldozatokat. Volt saját mitológiájuk, de a birodalomban vallásszabadság volt, feltehetőleg többen követték a manicheizmust, a buddhizmust (ráadásul Kínába, majd onnan Japánba is északról került be, ahova közvetlen Indiából került), illetve a nesztoriánus kereszténységet is.
Magyarán maximum a haderejét lehetett annak nevezni nyugati szemmel, mivel a hunok keleti harcmodorral rendelkeztek és ott bizony nem az egyén élete, hanem a közösség dicsősége a fontos.
#39.
Látod? Ez a baj veled. :-) Szájkaratehős vagy.
Egyébként zsidó származásomról nem tudok. Annyit írtam, hogy a nemesek keveredtek bizonyos időkben zsidókkal, mert művelt és intelligens népség. A zsidók értékes, ókorra, vagy talán korábbra is visszanyúló történelemmel rendelkeznek. Dávid király, Salamon király, Jeruzsálem városa stb.
A magyarok, hunok, illetve a többi Kárpát-medencébe keletről betört nép a mongoloid rasszhoz vagy az európai és a mongoloid rassz keverékébe tartozott. Nyilván keveredtek a történelem folyamán kínaiakkal, mongolokkal és más azzal a területtel határos részeken élő népekkel is.
Én tudom, hogy honnan származom. Legalábbis annyira biztosan, mint te. Német/osztrák vér biztosan van bennem, ázsiai vér biztosan van bennem, illetve lengyel és török is valószínűleg, meg nyilván magyar. Ismerem a családfámat.
Mondjuk úgy lehet valaki zsidó és magyar egyszerre, hogy tud mind a kettő származásáról. Én speciel zsidó származásról nem tudok a családomban.
#40.
Lehet érdemes lenne neked is egy családfakutatást megkísérelni...
Én nem szoktam ilyeneket csinálni. Lehet, hogy neked ilyen a stílusod, képtelen vagy az önmegtartóztatásra és a modorodból adódóan párod sincs, de ezt ne vetítsd ki másokra!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!