Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Melyik nagyim gondolkodása...

Melyik nagyim gondolkodása helyes a sírokról?

Figyelt kérdés

Apai nagyi: évente 2x kimegy a temetőbe, rendbe teszi a papa sírját, de aztmondja neki a temető nem virágos rét , ő nem díszitgeti a sírt, nem valami szép a papa sírja, nagyi aztmondja neki a papa a szívében él és az emlékeiben nemkell a temetőt díszitgetni azzal jobb nem lesz és nem érdekli ki mitszól, neki a szívében él a papa...

Anyai nagyi: éveken át rakták a pénzt hogyha egyszer meghalnak kriptába legyenek, mert ott védetebb, meg 2 milliós sírkő legyen nekik. Anyai nagyi hetente 2x kimegy a temetöbe rendbe teszi a szülei sírját, papa sírját, friss virágokkal tele rakja, ő ritkán mond ilyet mint az apai nagymama hogy a papa a szivében él neki az a fontos a sír rendbe legyen, mindenentekkor rákölt 30 ezret a gyertya és virágokra, mert őt nehogy megszólják mert látják a sírt az emberek. Világ életükbe inkább megették a csirke farhátat csak drága sírkő legyen nekik, ellenben az apai nagyimék jartak nyaralni élték az életüket , az anyaiak meg sporoltak csak,

2021. okt. 24. 16:40
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
85%

Gyerekként fú de utáltuk a november elsejét.

Családunkban nagyanyám volt a főnök, neki a temető meg a templom volt a világ közepe.

November elsején ebéd után mise, majd oda kellett állni a családi kripta mellé, ami kb egy kocsi árába került, és lesni ki a fejünkből. Ha mínusz 20 fok volt, akkor is, volt, hogy a kezünket a mécsesek felett melegitettük.

Volt, hogy nagyon meleg volt, de mama akkor is ragaszkodott ahhoz h a vastag téli kabátot vegyük fel, mert úgy illik, és már a rosszullét határán voltunk.

Miközben semmit nem jelentett nekünk, mert az ott fekvő halottak közul senkit nem ismertünk.

Nagyon jó szokás az is, hogy ilyenkor egyes öregek a fél havi nyugdíjuk árán vesznek virágot, ami szerencsésebb esetben nem fagy meg másnap reggelre.

Férjem családja dettó ilyen.

Férjed asszonyként mertem nagyanyámnak azt mondani először, hogy nem megyek ki a temetőbe.

2021. okt. 25. 14:18
 32/35 anonim ***** válasza:
87%

Többszörös nagymama vagyok. Végrendelkeztem a temetésemről. Nekem nem lesz temetésem, a hamvaimat szórják szét, senki ne járjon a temetőbe miattam. Abban pedig biztos vagyok, hogy a gyermekeim, unokáim meg fognak őrizni emlékezetükben. Szerintem mindkét nagymama döntését el kell(ene) fogadni.

Személy szerint nekem halálom egy gondozatlan sír, ha az enyém is olyan elhanyagolt lenne, még visszajárnék )):

2021. okt. 25. 15:01
 33/35 anonim ***** válasza:
92%
Ketto kozti megoldást!
2021. okt. 25. 15:35
 34/35 anonim ***** válasza:
85%
Mikor kicsik voltak a gyerekek, közöltem anyámékkal, hogy kész, nem megyek temetőjárásra, túl megterhelő 3 picivel kikinlódni magam a 80 km-re fekvő temetőbe, onnan meg egy másik faluba, onnan meg be pestre a 3. sírhoz. Ne tudjátok meg mit hallgattam évekig. Mára megszokták.
2021. okt. 25. 16:24
 35/35 anonim ***** válasza:
59%
Nálunk 1814 az első temetés a családi sírba, elég sok név van már rajta, oldalágak stb. Valaki mindig jár ki a rokonságból, nincs túldíszitve de rendben van. A családi legendárium szerint az "öreg" aki csináltatta mondta, "na ez elég nagy lett, kitart egy darabig..."eddig igaza volt, még megvan...most már csak hosszabítgatni kell a helyet...
2021. okt. 28. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!