Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ki a barátosné?

Ki a barátosné?

Figyelt kérdés
2010. aug. 28. 00:32
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
11:40 nagyon is igazad van. Mellesleg a tanárom MAGYAR-történelem szakos :D
2010. aug. 28. 13:42
 22/23 anonim válasza:
Hát nem véletlenül néztem meg ezt a szót....én is nagyon útálom ezt a szót.Régebben azt hittem csak vidéken használják, de nemrégen kiderült hogy a legjobb barátnőm is, nem használta évekig, de mostanában a háatm mögött mondja rám. Szörnyű. pedig kedveskedésnek érezte. Szerintem az lehetne hogy akit már asszonyként ismert meg valaki..azért---né...de semmi köze hozzá.Amúgy sokan, még Kiss Ádám is a vok-röviditést nem szereti, pedig én is használom, főleg sms-ben mert betű spórolós és ez a cél.
2017. okt. 16. 21:00
 23/23 anonim válasza:

Csak a nyelvi logika alapján levezetem, ami persze nem igaz, de így kellene lennie:

barát

barátnő = 'női barát'

barátné = 'a barát felesége'

barátosnő = 'olyan nő, akinek van barátja'

barátosné = 'olyan embernek a felesége, akinek van barátja'

barátnőm = 'női barátom'

barátném = 'a barátom felesége (akit én is ismerek)'

barátosnőm = 'a nőm, akinek van barátja'

barátosném = 'olyan férjezett női ismerősöm, akinek van barátja', illetve: 'olyan (női) ismerősöm, aki egy olyan embernek a felesége, akinek van barátja'.

:-)

2022. máj. 8. 15:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!