Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért nem tudok gyászolni?

BlackClover21431 kérdése:

Miért nem tudok gyászolni?

Figyelt kérdés

Tegnap halt meg anyai ágról a papám, az anyukám teljesen összetört, de én csak ott álltam, és megdöbbentséget éreztem.

10 perc után elsírtam magam, de nem a gyász miatt, hanem mert annyira utáltam magam amiért nem tudok sírni érte.

Az egyik ami legjobban zavart hogy még apukám is többet sírt, több érzelmet mutatott ki, mint én.

Egyáltalán nem voltunk rossz kapcsolatban a papámmal, nem volt az a folyton mérges, zsémbes nagypapa, nagyon jó ember volt és hihetetlenül kedves.

Én mégis csak ürességet érzek, hiányt nem, pedig azt hiszem már felfogtam.

2021. márc. 21. 17:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyanyám halt meg és akkor se tudtam sírni a temetésén. Ezért nem vagy pszichopata
2021. márc. 21. 18:32
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a gyász stádiumai.
2021. márc. 22. 07:27
 13/18 anonim ***** válasza:
41%
Nekem a nagyim tizedik éve halt meg. Nagyon nehezen fogadtam el, pedig egy évig fekvőbeteg volt. Öt évig rosszakat álmodtam Vele kapcsolatban,s felriadtam éjjel, abban az időpontban, amikor a nagypapám felhívott minket, hogy meghalt. Közelebb állt hozzám, mint a papám, pedig mindig olyan szomorkás volt, meg így utólag visszagondolva a természete sem volt jobb, sokkal jobban beleavatkozott a dolgaikba. A gyászruhát 8 hónapig hordtam. A nagyapám ötödik hónapja hunyt el, alig sírtam miatta, mert olyan beteg volt, hogy már életében elsirattuk. Fekete ruhát 3 hónapig viseltem.
2021. márc. 22. 09:50
 14/18 anonim ***** válasza:
8%
#13. Nem értem, hogy miért kell agyba-főbe gyász ruhát hordani. Jobb lesz? A fekete egy szín, ugyanolyan, mint a többi.
2021. márc. 22. 09:56
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a gyors választ. Mindenkinek elolvastam a kommentjét és megértettem, valamennyire megkönnyebbülve érzem magam, hogy nem csak én voltam így.

1 hozzávetés:nem kifejezetten a sírásra gondoltam, hanem arra, hogy nem igazán rendített meg a dolog, de mint írtátok lehet, hogy ha még kedves, szerethető is volt, nem álltunk annyira közel egymáshoz.

Amúgy sokat gondolkodtam a témán, és arra jutottam, hogy nem szabad túlgondolni a dolgot, mert különben még semlegesebben fogom érezni magam.

Ez az a szó amit kerestem....semleges

minél jobban félek attól hogy egy közelebbi családtag eltávozása után is ilyen semleges érzések törnek csak elő, annál jobban fog tényleg megtörténni.

2021. márc. 22. 22:32
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem kötődtél nagyon hozzá érzelmileg. Örülj neki, hogy nem viselt meg annyira a halála. Lépj túl ezen. Fogsz még eleget sírni az életedben, ebben biztos lehetsz.
2021. márc. 24. 08:34
 17/18 A kérdező kommentje:
Igazad van 16-os, köszönöm.
2021. márc. 25. 05:40
 18/18 Katona Dius ***** válasza:

Én nagyon kötődtem nagymamámhoz. Halála előtt két évvel agysorvadást diagnosztizáltak nála, én már akkor elkezdtem szokatni magam a gondolathoz, tudom, hogy sajnos idő kérdése.

Amikor elment én sem tudzam sírni. Valahogy nem éreztem valóságosnak a dolgot.

2-3 hónapomba tellett, amikor először elsírtam magam (megláttam róla egy fotót).

2021. máj. 11. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!