Apósom meghalt. Mennyi ideig kell feketébe öltözve gyászolnom? Világosabb színű ruhát viselhetek? 8BARNA, DRAPP. STÜRKE, FEHÉR)
Amennyiben a 2000 a születési éved, remélem tudod a választ
Amúgy nincs olyan, hogy kell. Attól, hogy nem vagy feketében, még gyászolhatsz, és feketében is leszarhatod az adott embert
Szia!
Részvétem.
Addig öltözz feketébe amíg úgy gondolod, nincs olyan,hogy kell. És a fekete vonatkozik arra, hogy családi esémenyen,nyilvános helyen hord, ha szeretnéd, addig míg úgy gondolod. De otthon ezért nem kell csak fekete pólókat stb hordani.
Amúgy is, rád van bízva, ez csak egy külsőség. A valódi gyász nem abban nyilvánul meg, hogy feketében vagyunk és a többi, hanem, hogy miként gondolunk az elhunytra. Mindenkinek szíve joga megèlni a gyászt úgy, ahogy ő szeretné és ezt illik tiszteletben tartani.
Mikor anyósom meghalt én nem vettem fel feketét, tudtam, hogy neki is személyesen milyen véleménye volt ezekről a külsőségeről (hát utálta őket), így már csak őt megtisztelve sem öltöztem gyászba. Más kérdés, hogy az aktuális sógornő egyből fúrni kezdett apósnál, hogy miért nem vagyok feketébe :/ de ő meg ilyen külsőséges nőszemély volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!