Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Apósom meghalt. Mennyi ideig...

Emőke2000 kérdése:

Apósom meghalt. Mennyi ideig kell feketébe öltözve gyászolnom? Világosabb színű ruhát viselhetek? 8BARNA, DRAPP. STÜRKE, FEHÉR)

Figyelt kérdés
GYÁSZ
2018. jan. 1. 16:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
97%

Amennyiben a 2000 a születési éved, remélem tudod a választ

Amúgy nincs olyan, hogy kell. Attól, hogy nem vagy feketében, még gyászolhatsz, és feketében is leszarhatod az adott embert

2018. jan. 1. 16:45
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
Temetésre feketében menj. Ennyi. Nem kell már a mai világban feketében járni.
2018. jan. 1. 16:49
 3/15 anonim ***** válasza:
11%
Elvileg azt hiszem egy évet illik kivárni közeli hozzátartozónál. Ő neked nem volt igazán közeli. Beszéld meg a férjeddel
2018. jan. 1. 16:49
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs ilyen, hogy KELL. Úgy gyászolj ahogy te érzed, nem pedig, ahogy elvárják. Nekem pl. amikor közeli csaladtagom elhunyt egyáltalán nem jártam feketében, ettől még belül gyászoltam.
2018. jan. 1. 16:51
 5/15 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Részvétem.

Addig öltözz feketébe amíg úgy gondolod, nincs olyan,hogy kell. És a fekete vonatkozik arra, hogy családi esémenyen,nyilvános helyen hord, ha szeretnéd, addig míg úgy gondolod. De otthon ezért nem kell csak fekete pólókat stb hordani.

Amúgy is, rád van bízva, ez csak egy külsőség. A valódi gyász nem abban nyilvánul meg, hogy feketében vagyunk és a többi, hanem, hogy miként gondolunk az elhunytra. Mindenkinek szíve joga megèlni a gyászt úgy, ahogy ő szeretné és ezt illik tiszteletben tartani.

Mikor anyósom meghalt én nem vettem fel feketét, tudtam, hogy neki is személyesen milyen véleménye volt ezekről a külsőségeről (hát utálta őket), így már csak őt megtisztelve sem öltöztem gyászba. Más kérdés, hogy az aktuális sógornő egyből fúrni kezdett apósnál, hogy miért nem vagyok feketébe :/ de ő meg ilyen külsőséges nőszemély volt.

2018. jan. 1. 16:55
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Feleség/férj szokott feketében lenni, de ez is inkább az idősebb korosztályra jellemző. Após miatt nem kell feketébe járnod, de a temetésre illik abba menni.
2018. jan. 1. 17:01
 7/15 anonim ***** válasza:
97%
Imádtam az anyukámat. De csak a temetésén voltam feketében, nem gyászoltam őt a ruhámmal. A gyász a szívben van vagy nincs. Magamutogató dolognak tartom a fekete ruha viselését.
2018. jan. 1. 17:05
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Temetésre feketében mentem, amúgy nem. Régi szokás ez, hacsak nem neked segít a gyászban, a feldolgozásban, tök felesleges feketében járni szerintem.
2018. jan. 1. 17:24
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az 5. válaszoló is írta, én is ismerek olyanokat akik nem szeretik a feketét. Több nadrágom inkább fekete, vagy sötét, és néhány fekete, szürke felső van rajtam. Van aki azt hiszi gyászolok, de nem is szoktam észre venni, hogy talpig feketében vagyok. Szerencsére még közeli hozzátartozóm nem hunyt el, de ha netán bekövetkezne valószínűleg az első nap lennék talpig feketében, aztán utána inkább egy fekete(kar)szalaggal jelezném, hogy gyászolok. Mindenki úgy fejezi ki a gyászát ahogy akarja.
2018. jan. 1. 18:09
 10/15 anonim ***** válasza:
74%
A temetés után semeddig, pláne nem apósért, még ha szeretted is. Én édesanyám temetése után sem jártam. Mit mutogassam, hogy gyászolok, senkinek nincs köze hozzá, ez belső dolog.
2018. jan. 1. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!