Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem viselhetek gyöngy ékszert?
Rendeltem egy csodaszép gyönygysor nyakláncot,hozzá tartozó fülbevalóval karkötővel.
Erre most mondja egyik ismerősöm,hogy a menyasszony nem hordhat a nagy napon gyöngy ékszert mert a gyöngy a könnycseppeket jelképezi és azt hogy sokat fog sírni az ara a házassága alatt. Ti hallottatok már erről? Mit gondoltok róla?
Te hiszel benne?
Van olyan hogy öröm könny
Attól függ, mennyire hallgatsz a babonákra.
Szerencsére engem semmi ilyen nem hat meg, és nem az előttem átsétáló fekete macska dönti el, hogy szerencsétlen leszek-e vagy sem.
22/N
Én nem hallottam róla, de attól még nyilván létezhet ez a babona is.
Anno én is kaptam “valami kölcsönt”, amit végül fel se vettem, a “valami kék”-re meg mondtam, hogy ott a szemem, az kék. A “régi”-re meg már nem is emlékszem, mi volt. A lényeg, h azon kívül, h láttam néhány amcsi filmben, azóta sem tudom, h mit kellene jelképezniük ezeknek, nem is nagyon érdekelt.
Szóval igazából tőled függ, ha hiszel az ilyenekben, akkor hallgass rá, és ne vedd fel a gyöngysort, ha meg nem, akkor ennyi...
Hallottam róla. Ettől függetlenül rengetegen vesznek fel gyöngyöt, és rengeteg esküvői ruha készül gyönggyel.
Nem tudom, honnan ered ez a hiedelem, de pl. Sissi egyik esküvői ruhája is gyönggyel volt többek közt díszítve (nemrég láttam reprodukciót róla), mondjuk az ő házassága nem volt túl boldog, de nem hinném, hogy ez azon múlt, hogy a 8 esküvői ruhája közül az egyiken gyöngy is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!