Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem viselhetek gyöngy ékszert?
Rendeltem egy csodaszép gyönygysor nyakláncot,hozzá tartozó fülbevalóval karkötővel.
Erre most mondja egyik ismerősöm,hogy a menyasszony nem hordhat a nagy napon gyöngy ékszert mert a gyöngy a könnycseppeket jelképezi és azt hogy sokat fog sírni az ara a házassága alatt. Ti hallottatok már erről? Mit gondoltok róla?
Én annyira rühellem ezeket az esküvői megszokásokat meg elvárásokat, hogy legszívesbben, ha valaha lenne nekem ilyen (nem lesz) Beetlejuice-öltönyben ( [link] mennék, a felségem pedig zöld vagy bíborlila ruhában, mint amiben Bria Tharen ment volna Han Solo-hoz, ha nem balhéznak össze.
És amit biztosan kitiltanék a saját esküvőmről még:
- mulatós zene
- lóbányai homályos
- pap
- vőfély nevű bohóc
- CASIO-n játszó papa
- teknódízséj
- birkapörkölt
#11: Jó ez a lista.
Én még kiegészítem a menyasszonytánccal.
Másban is ennyire tartod a hagyományokat? A fehér ruha és a fátyol, mint már említették a szüzességet jelzi. Meg akkor házasság után bekötött fejjel fogsz mászkálni? Régen az is szokás volt, még nyelvileg is megmaradt, hogy "bekötik a fejét".
Szerintem ez nettó ökörség, hülye babonák amik az életet nehezítik meg.
Igazából sem a fátyol, sem a fehér nem a szüzességet jelenti, de mindegy. (Régen hagyományosan koszorút viseltek a szűz menyasszonyok és fátylat azok, akiknek meghalt az előző férjük.)
De ez a gyöngyös dolog csak babona: a módosabbak viseltek gyöngyöket, és nem hinném, hogy mind sírt a házasság alatt.
Azt veszel fel amit szeretnél.
A fehér ruhának meg az égegyadta világon semmi köze a szüzességhez. Egyszerű divat, ami valamelyik brit uralkodónő esküvője után terjedt el. Előtte a legszebb ruhájukban mentek férjhez a lányok, ami általában népviseletet jelentett.
Jó nagy paraj vagy, ha azt hiszed hogy csak ìgy lehet. Van ám olyan is amikor natúr polgári szertartás, 2 tanu max 10 vendèg ès a vègèn kajáltok egy natúr ètteremben. Nem kötelező elem ez a sok baromság, mint a vőfèly meg a cigánymulatós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!