Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Apósom meghalt. Mennyi ideig...

Emőke2000 kérdése:

Apósom meghalt. Mennyi ideig kell feketébe öltözve gyászolnom? Világosabb színű ruhát viselhetek? 8BARNA, DRAPP. STÜRKE, FEHÉR)

Figyelt kérdés
GYÁSZ
2018. jan. 1. 16:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Két hónapja halt meg az apósom, meg sem fordult a fejemben, hogy nekem feketében kéne járnom. A férjem is csak másnap viselt feketét, és ennyi. Meg persze a temetésre feketében mentünk. Anyósom, aki ugye az özvegye, ő a temetésig feketében volt, és most is még úgy öltözik fel, hogy valami fekete mindig van rajta, de már visel más színeket is mellette.

Egyébként azt figyeltem meg, hogy manapság a közeli hozzátartozók maximum a temetésig öltöznek full feketébe, pl. anyukám is, amikor nagyapám meghalt, csak addig viselt feketét, utána már úgy öltözködött, ahogy rendesen szokott.

2018. jan. 1. 21:48
 12/15 anonim ***** válasza:
A mi csaladunk semmilyen kulso jeggyel nem mutatja a gyaszt. Ettol meg belul gyaszolunk. Eszunkbe se jutott igazan, pedig volt, aki a ferjet, volt, aki a fiat, volt, aki az edesanyjat vesztette el. A temetesre termeszetesen feketeben jottek, elotte es utana semmi kulso jegy nem utalt a gyaszra.
2018. jan. 1. 22:33
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia. Nekem meghalt 3 éve az apósom. Nagyon szerettem őt. Én Olyan 3-4 hétig jártam feketében, utána kicsit lazítottam rajta és felvettem szürkét, barnát, fehéret.

Szines ruhát csak fél év után vettem fel, de akkor is csak a visszafogottabakat. Én addig jártam feketében/sötétben ameddig én úgy éreztem. Nem érdekelt, hogy ki mit gondol. Volt aki azt mindta, hogy nem kell feketében járnom, de mondtam, hogy ezt én érzem, majd én tudom. Rá sem bírtam nézni a szines ruhákra amúgy, pedig nyár volt. Meg én a férjem miatt is úgy éreztem, hogy feketében kell járnom.

Addig járj feketében ameddig te úgy érzed, hogy “kell”.

De ha nagyon nem akarsz, akkor szerintem azért 1-2 hétig “illik”.

2018. jan. 2. 08:07
 14/15 anonim ***** válasza:
Ez már nem szokás, főleg nem apósnál.Nrm rokonod amúgy sem az após. Még az idősebbek, 60 körüliek tartják, de felénk màr szülő esetén sem a fiatalabbak, max pàr nap amíg a temetés nem történt meg.
2018. jan. 3. 10:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy kell, ha jónak tartod gyászold fehete ruhában amig akarod.
2018. márc. 16. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!