Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért nem tudok gyászolni?

BlackClover21431 kérdése:

Miért nem tudok gyászolni?

Figyelt kérdés

Tegnap halt meg anyai ágról a papám, az anyukám teljesen összetört, de én csak ott álltam, és megdöbbentséget éreztem.

10 perc után elsírtam magam, de nem a gyász miatt, hanem mert annyira utáltam magam amiért nem tudok sírni érte.

Az egyik ami legjobban zavart hogy még apukám is többet sírt, több érzelmet mutatott ki, mint én.

Egyáltalán nem voltunk rossz kapcsolatban a papámmal, nem volt az a folyton mérges, zsémbes nagypapa, nagyon jó ember volt és hihetetlenül kedves.

Én mégis csak ürességet érzek, hiányt nem, pedig azt hiszem már felfogtam.

2021. márc. 21. 17:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj ezen, nem mindenki egyformán gyászol. Lehet, hogy csak napok, hetek múlva fog előjönni rajtad. Ez teljesen természetes.
2021. márc. 21. 17:27
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg ember van, akinek idő kell, hogy egyáltalán elfogadja/felfogja, hogy mi is történt. Nem értelmi értelemben kell ezt "felfogni", hanem érzelmileg. Szóval ne ostorozd magad, teljesen normális a reakciód.
2021. márc. 21. 17:39
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Minden ember másképp dolgozza fel a gyászt. Néhány éve halt meg a nagymamám. Sajnos nagyon hirtelen történt, lehet hogy az is befolyásolta. Bent volt a kórházban, elkezdett javulni az állapota, már olyan jól volt, hogy délután hazaengedték. Másnap reggel rosszul, kihívtuk a mentőket, el is vitték, de sajnos aznap délelőtt elhunyt, már nem tudtak rajta segíteni.

Amikor megtudtam, nagyon rosszul esett, de én is hasonlóan voltam, mint te. A temetésén törtem össze, gondolom akkor tudatosult bennem, hogy tényleg meghalt. Ma már inkább a szép dolgokra gondolok, de még mindig nagyon hiányzik.

Őszinte részvétem.

2021. márc. 21. 17:42
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

En temetésen sem tudtam sírni, a közeli rokonaimen sem. És végig úgy éreztem, hogy mindenki engem néz, amiért egy könnycsepp sem tud kijönni.

Vannak ilyen emberek, ne aggódj.

Én valahogy eddig könnyebben túl is voltam a gyaszfeldolgozason, mint a kornyezetem. Inkább sokszor eszembe jutnak, de nem a negatív gondolatok, csak mondjuk egy régi közös emlék. Bár nálunk mki szép kort megélt, lehet ez is közre játszik.

De ha a férjem halna meg, abba tudom, hogy belehalnek.

2021. márc. 21. 17:42
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem nektek. Ahogy az első hozzászóló is írja ez mindenkinél más. Még friss is. Nehéz feldolgozni meg egyáltalan egyből felfogni tudatban hogy nincs többé ehhez kell idő sokszor. Plusz lehet nem álltatok annyira közel mint mondjuk anyukád hozzá természetesen,nála ez más. Ha esetleg vmi miatt könnyebben feldolgozod ne érezd rosszul magad ha van rá erőd támogasd anyudékat.

Vagy az sem mindegy hogy halt e már meg közeli hozzátartozód. Lehet még most tapasztalod meg ezt először ez sem mindegy

2021. márc. 21. 17:45
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyunk egyformák. Pl. az én anyai nagyapám halála előtt egy évvel agyvérzést kapott. Onnan már nem jött teljesen rendbe. Azalatt az egy év alatt volt időm felkészülni arra, hogy ő már valószínűleg nem sokáig lesz velünk (még ennyire sem számítottam, amikor pár hónappal az agyvérzése után tüdőgyulladást kapott a sok fekvéstől). Tehát én csöndes belenyugvással fogadtam a halálát, míg anyukám úgy zokogott, mintha nagyapám makkegészségesen mondjuk autóbalesetben halt volna meg.
2021. márc. 21. 17:53
 7/18 anonim ***** válasza:
94%
Attól mert nem bömbölsz üvöltve az nem azt jelenti, hogy nem gyászolod.
2021. márc. 21. 17:55
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagypapám temetésénél egy könnycseppet sem tudtam ejteni, a család idősebb tagjaival ellentétben. Amikor gyerek voltam, nagyon keveset találkoztunk, kedves volt de sosem volt köztünk szorosabb érzelmi kapocs.

Engem elég sokáig hibáztattak amiért nem sírtam tele a kádat, de mái napig sem rendít meg annyira a halála, mint egy közeli barátom halála aki még csak rokon sem volt.

2021. márc. 21. 18:09
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Nyolcas vagyok, azt akartam ezzel mondani, hogy nem a rokonság miatt sír és gyászol az ember, hanem a sok sok évnyi szoros érzelmi kapcsolat megszűnése miatt. Sok gyereknek nincs ilyen meghitt kapcsolata a nagyszülőkkel és ilyen esetben teljesen normális, ha nem rendít meg a halálaset nagyon.
2021. márc. 21. 18:11
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
#9 ebben van igazság, nekem is nemrég halt meg nagypapám, szomorú voltam persze, de nem rendített meg annyira. Nem volt igazán szoros a kapcsolatunk.
2021. márc. 21. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!