Hogy mondjam el a családomnak? Felkeresett a gyámhivatal gyerekelhelyezés ügyében. Kiderült, hogy egy 2001 nyarán történő futó kalandból gyerekem született. Az anyukája halálos beteg, a kislány hozzám fog kerülni. Családanyák, mit gondoltok erről?
Az egész történet:
2001 nyarán volt egy futó kalandom, én többet is akartam, de a lány azt mondta, hogy van barátja, ami igaz is volt. Azzal a baráttal össze is házasodtak, de hamar válás lett a vége, mert kiderült, hogy a baba nem az övé. Ezt nem bírta feldolgozni, elkezdett inni, emiatt kirúgták, szóval szép lassan lecsúszott. A féktelen ivászat következményeként májrákot diagnosztizáltak nála, hetei vannak már csak hátra. A gyereket elvették volna tőle, mint utolsó mentőöv dobta be a nevem. A hatóság megtalált felvette velem a kapcsolatot és megbeszéltük, hogy ha tényleg én vagyok az apa, akkor természetesen magamhoz veszem. De itt jön a feketeleves. Nekem feleségem és két kislányom (1 és 3 éves) van. Ma megjött a DNS vizsgálat eredménye, enyém a gyerek, de ezt már eddig is sejtettem.
A kislánnyal már találkoztam, ahhoz képest, hogy egy alkoholista nevelte nagyon jó gyerek, és ami a legfontosabb, hogy teljesen együtt működő.
Már csak közölni kéne a családommal, de gőzöm sincs, hogy tegyem. A feleségem és a gyerekek vasárnap jönnek haza nagyszülőktől, addig van időm kitalálni, de nem tudom, mit mondjak. Még azt se fogtam fel teljesen, hogy van még egy lányom...
Ha én lennék a feleséged helyében én azért megkérdezném, h anno miért nem védekeztetek? aztán pedig együtt elmondanánk a gyerekeknek és nevelnénk őt is. de ha hazaviszed a picilányt, akkor sztem a párodnak pedig örökbe kellene fogadni.mert igy ő fogja nevelni lényegében, sztem akkor tartozzon ozzá jogilag is.
a neves dolog elég ciki.talán valami jo kis becenevet kellene találni a kisebbiknek(azért neki mert a másiknak most minden uj lesz, az is sok)
ha esetleg megirnád a kerezstnevet, adnánk itt tippeket.
pl anno nekünk volt egy Adri nevü osztálytársunk, de jött még egy Adri, akit Rikának hivtunk:) (Ad-Rika)
Nem olvastam végig a válaszokat, csak az elsőket. Velük egyetértek. Mond el úgy, ahogy ide leírtad. Nem csaltad meg a feleséged, akkor még nem volt. Nem is tudtál a gyerekről, viszont most szüksége van rád, és nem lenne jó, ha intézetbe kerülne. A nevek, hát, legfeljebb másképp becézitek majd őket. Most még ez kisebb gond.
Sok szerencsét!
Én sem olvastam el az összes választ, de szinte leírta már mindenki, amit szerettem volna. Le kell ülni és megbeszélni vele, úgy, ahogy nekünk leírtad, főleg, hogy őt még akkor nem is ismerted, tehát nem megcsalásból származik a gyerek. Biztos nehéz lesz először felfognia, hirtelen 3 gyerekes család lesztek, de én hiszem, hogy meg fog téged érteni!
Kitartás!!!
Senkinek nem tünt fel hogy a kérdés nem igazi??
Több ponton is ellentmondó...!
B@sszus,mindenki bevette:-)))
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 07:13
Elárulnád, hol vannak ellentmondások? Mert többször is elolvastam a kérdést, de nem jöttem rá.
2001-ben volt a futó kaland, eztán még bőven belefér egy házasság meg egy 3 és egy 1 éves gyerek... nem értem mi bajod!
Kedves kérdező! Lehet, hogy a feleséged is a válaszadók között van!
Ma van a nagy nap! Drukkolok neked!!!! Remélem megértő lesz a feleséged és jól fogadja.
Azért írd meg légy szíves, hogy hogy fogadta. Nagyon kíváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!