Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy mondjam el a családomnak?...

Hogy mondjam el a családomnak? Felkeresett a gyámhivatal gyerekelhelyezés ügyében. Kiderült, hogy egy 2001 nyarán történő futó kalandból gyerekem született. Az anyukája halálos beteg, a kislány hozzám fog kerülni. Családanyák, mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Az egész történet:

2001 nyarán volt egy futó kalandom, én többet is akartam, de a lány azt mondta, hogy van barátja, ami igaz is volt. Azzal a baráttal össze is házasodtak, de hamar válás lett a vége, mert kiderült, hogy a baba nem az övé. Ezt nem bírta feldolgozni, elkezdett inni, emiatt kirúgták, szóval szép lassan lecsúszott. A féktelen ivászat következményeként májrákot diagnosztizáltak nála, hetei vannak már csak hátra. A gyereket elvették volna tőle, mint utolsó mentőöv dobta be a nevem. A hatóság megtalált felvette velem a kapcsolatot és megbeszéltük, hogy ha tényleg én vagyok az apa, akkor természetesen magamhoz veszem. De itt jön a feketeleves. Nekem feleségem és két kislányom (1 és 3 éves) van. Ma megjött a DNS vizsgálat eredménye, enyém a gyerek, de ezt már eddig is sejtettem.

A kislánnyal már találkoztam, ahhoz képest, hogy egy alkoholista nevelte nagyon jó gyerek, és ami a legfontosabb, hogy teljesen együtt működő.

Már csak közölni kéne a családommal, de gőzöm sincs, hogy tegyem. A feleségem és a gyerekek vasárnap jönnek haza nagyszülőktől, addig van időm kitalálni, de nem tudom, mit mondjak. Még azt se fogtam fel teljesen, hogy van még egy lányom...

2010. aug. 13. 18:58
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
90%

Nem olvastam végig a válaszokat, csak a történetet.

Bár én nem vagyok sem családanya, sem feleség, nem is jártam hasonló cipőben. De ha kiderülne, hogy a páromnak előttem volt egy futó kalandja - hangsúlyozom, hogy előttem - és lett belőle egy gyerkőc, akinek most jobban szüksége van az apjára mint valaha, elfogadnám, mindenféle következmény nélkül.

Az már más, hogy ha megcsaltad a feleséged.

2010. aug. 13. 19:40
 22/69 anonim ***** válasza:
95%

Huh, azt hiszem mindnyájan nagyon szorítunk Nektek!

A torkom összeszorul, komolyan...

Feltétlenül írd meg, hogy mi lett Veletek, hogy ment a beszélgetés!

2010. aug. 13. 19:41
 23/69 anonim ***** válasza:
90%

A feleséged tuti meg fogja érteni, hiszen Ő is anya, de az egészen biztos, hogy ez egy kemény időszak lesz, komoly krízis helyzet lesz a családodban. Más dolog nekünk, kívülállóknak a kispadról azt mondani, hogy minden rendben lesz, mint nektek megélni ezt az egész helyzetet. nagyon nehéz lesz, az biztos, mert mindenkinek felborul majd egy kicsit az élete, kicsiknek is, nagyoknak is, a feleségedre pedig erős lelki, fizikai nyomás is fog hárulni, de ha erős a kapcsolatotok, akkor ki fogjátok együtt bírni és még talán erősebben fogtok egymáshoz ragaszkodni, mert egy ilyen feladatot jól megoldani megerősít, nemesít.

Sok sikert, erőt és kitartást kívánok nektek!

2010. aug. 13. 19:41
 24/69 anonim ***** válasza:
78%

En mindenkeppen azt javaslom, hogy legy 100%-ig oszinte a csaladoddal, mert a feleseged ezt meg tudja bocsatani, elfogadni, de ha hazudsz errol, normalis felfogasu no nem fogja azt megbocsatani. Ugyanugy mondd el neki, ahogy itt leirtad nekunk. Muszaj leszel elmondani es minel elobb, annal jobb. Ne huzd sokaig, mert az senkinek sem jo.

Egy csaladanya

2010. aug. 13. 19:43
 25/69 anonim ***** válasza:
90%

ehhez már nem lehet okosat szólni, mindenkinek igaza van.

írd majd meg, hogy minden rendben volt-e!!

drukkolok!

2010. aug. 13. 19:48
 26/69 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Szerintem ha elmeséled a történetet és hogy jóval a feleséged előtt történt biztosan megérti majd.

Sok erőt és kitartást kívánok neked!

2010. aug. 13. 19:49
 27/69 anonim ***** válasza:
95%
Hat biztos nehez lesz neked is meg a csaladodnak meg az "uj" kislanyodnak.Szoritok neked es szep töled,hogy nem futamodsz meg a kislanyod elöl.
2010. aug. 13. 19:50
 28/69 anonim ***** válasza:
96%

Légy őszinte.

Nem lesz baj. Mindenképpen írd meg mi volt vasárnap.

2010. aug. 13. 19:53
 29/69 anonim ***** válasza:
61%
ha te keresed a kajára valót akkora gond nem lehet belőle hogy még egy gyereket kell eltartani, viszont szerintem mondd hogy persze te is segítesz a nevelésükben, és hogy ugyanúgy szeretni fogod a ketőtök gyerekeit is, csak lesz még egy akit szeretni kell :)
2010. aug. 13. 19:54
 30/69 anonim ***** válasza:
94%
drukkolok h jol süljön el! am becsületreméltó amit teszel:)
2010. aug. 13. 19:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!