Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy mondjam el a családomnak?...

Hogy mondjam el a családomnak? Felkeresett a gyámhivatal gyerekelhelyezés ügyében. Kiderült, hogy egy 2001 nyarán történő futó kalandból gyerekem született. Az anyukája halálos beteg, a kislány hozzám fog kerülni. Családanyák, mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Az egész történet:

2001 nyarán volt egy futó kalandom, én többet is akartam, de a lány azt mondta, hogy van barátja, ami igaz is volt. Azzal a baráttal össze is házasodtak, de hamar válás lett a vége, mert kiderült, hogy a baba nem az övé. Ezt nem bírta feldolgozni, elkezdett inni, emiatt kirúgták, szóval szép lassan lecsúszott. A féktelen ivászat következményeként májrákot diagnosztizáltak nála, hetei vannak már csak hátra. A gyereket elvették volna tőle, mint utolsó mentőöv dobta be a nevem. A hatóság megtalált felvette velem a kapcsolatot és megbeszéltük, hogy ha tényleg én vagyok az apa, akkor természetesen magamhoz veszem. De itt jön a feketeleves. Nekem feleségem és két kislányom (1 és 3 éves) van. Ma megjött a DNS vizsgálat eredménye, enyém a gyerek, de ezt már eddig is sejtettem.

A kislánnyal már találkoztam, ahhoz képest, hogy egy alkoholista nevelte nagyon jó gyerek, és ami a legfontosabb, hogy teljesen együtt működő.

Már csak közölni kéne a családommal, de gőzöm sincs, hogy tegyem. A feleségem és a gyerekek vasárnap jönnek haza nagyszülőktől, addig van időm kitalálni, de nem tudom, mit mondjak. Még azt se fogtam fel teljesen, hogy van még egy lányom...

2010. aug. 13. 18:58
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
95%

Hú ez nem mindennapi történet az egyszer már biztos. Amikor az a futó kalandod volt együtt voltál már a feleségeddel? Én csak azt tudom tanácsolni, mondjad azt amit itt leírtál. Erről aztán te végképp "nem tehetsz", hiszen nem is tudtál eddig a kislány létezéséről. De viszont amikor hozzátok fog kerülni a kislány vigyázz arra, hogy ugyanúgy megkapja a szeretetet. Neki lesz a legnehezebb az biztos, hiszen az anyukája haldoklik és azon is át kell esnie, hogy meghal. Továbbá én nem állítom, hogy nektek is a feleségeddel és a két kislányoddal könnyebb lesz, de azt ne felejtsük el, hogy azért ti már felnőttek vagytok, ő még csak pedig egy kisgyerek. Meg kell tanulnia egy új életet, otthont, hogy ki is az igazi apukája.

Remélem a feleséged azért poz. fogja a dolgot látni, és nem lát a kislányban "ellenséget".

Teljesen mindegy mi mikor és miért jtörtént, itt már egyedül a kislány élete a legfontosabb jelen pillanat.

Sok sikert!

Írd majd meg légyszi hogy mi volt. Köszönöm.

2010. aug. 13. 19:10
 12/69 anonim ***** válasza:
87%

Ha ez a feleséged előtt volt nezezen, de a tényt el kell fogadnia. Mielőbb beszéld meg, jóval azelőtt, hogy a kislány odaköltözne! Mutasd be a családnak. legalábbis a feleségednek.

Nem tudtál róla! (HA)Nem csaltad meg azért nem haragudhat.

Mennyi ideje vagytok együtt? Csak azért, h akkor "jártatok-e" mikor a futó kaland volt.

2010. aug. 13. 19:11
 13/69 anonim ***** válasza:
82%

Ha a futó kaland időpontjában még nem voltunk együtt akkor én abszolút megérteném és még talán a sajátomként is tudnám szeretni a kislányt. Pont elég baj lehet annak a gyerkőcnek, hogy elveszítette az anyukáját.

Ha már együtt lettünk volna akkor, amikor az az ominózus futó kaland történt, akkor is lenyelném a békát, bár nagyon nehezen. A kislányt akkor is tudnám szeretni, mivel ő erről nem tehet.

Mindenképpen legyél őszinte a pároddal, ez a legfontosabb! Ja, és ne a gyerekek előtt hozd fel a témát, ki tudja, hogy reagálja le a feleséged. Először kettesben beszéljetek, aztán együtt mondjátok el a gyerekeknek.

2010. aug. 13. 19:13
 14/69 anonim ***** válasza:
78%

Ha akkor még nem voltál együtt a feleségeddel, akkor (hacsak nem egy szipirtyó) biztos meg fogja érteni, és közösen kitaláljátok, hogy hogyan tovább.

Én biztos azt mondanám, hogy hozd a gyereket, ahol 2 elfér, elfér még 1.

Sok sikert és kitartást!

2010. aug. 13. 19:15
 15/69 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem a házasságod alatt volt a futó kaland, megbeszélheted velük.
2010. aug. 13. 19:18
 16/69 anonim ***** válasza:
95%

Mutasd meg a papírokat a feleségednek és mond neki,hogy ennek a kislánynak egy olyan csodálatos anya kell,mint ő.

Azért ne csodálkozz,hogyha dühös lesz,hogy nem szóltál mindjárt a legelején neki.Azt még véletlenül se mond,hogy azért,mert ha kiderül,hogy nem a tiéd a gyerek,meg akartad kimélni.(elsunnyogni magyarul)Ha jó feleség,akkor a rosszban is veled akar lenni.

Tehát valld be,hogy parázol,nehogy elveszítsd....

2010. aug. 13. 19:28
 17/69 A kérdező kommentje:

A feleségem akkor még nem is ismertem, kb. 1 évvel később találkoztunk először.

A felelősség nem olyan nagy, hiszen már van két gyerekem.

Viszont nagyon sok lesz a tennivaló.

Ami miatt félek, hogy a feleségem hogyan fogadja majd, mert mivel én dolgozom és ő otthon van, így a nap nagy részében ő van a gyerekekkel és egyik napról a másikra kap még egyet.

Ráadásul ugyanaz a keresztneve, mint a kisebbik lányunknak, nem tudom mit fog ehhez szólni...

2010. aug. 13. 19:28
 18/69 anonim ***** válasza:
93%
simán,ugy ahogy ide leirtad
2010. aug. 13. 19:29
 19/69 anonim ***** válasza:
94%
Azt mondd el a feleségednek is, amit ide leírtál. Ami most történik veled, egy nagyon jó lecke, remélem, tanulsz belőle! Szeressétek egymást, és mindig tartsatok össze!
2010. aug. 13. 19:30
 20/69 anonim ***** válasza:
89%

A feleséged szerintem biztos meg fogja érteni ha ezt mind így ahogy ide leírtad elmondod neki mivel ti még akkor nem ismertétek egymást abból sem lehet probléma, h őt csaltad meg mert nem.

Ne félj nem lesz semmi probléma.

Kitartás:)

2010. aug. 13. 19:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!