Hogy mondjam el a családomnak? Felkeresett a gyámhivatal gyerekelhelyezés ügyében. Kiderült, hogy egy 2001 nyarán történő futó kalandból gyerekem született. Az anyukája halálos beteg, a kislány hozzám fog kerülni. Családanyák, mit gondoltok erről?
Az egész történet:
2001 nyarán volt egy futó kalandom, én többet is akartam, de a lány azt mondta, hogy van barátja, ami igaz is volt. Azzal a baráttal össze is házasodtak, de hamar válás lett a vége, mert kiderült, hogy a baba nem az övé. Ezt nem bírta feldolgozni, elkezdett inni, emiatt kirúgták, szóval szép lassan lecsúszott. A féktelen ivászat következményeként májrákot diagnosztizáltak nála, hetei vannak már csak hátra. A gyereket elvették volna tőle, mint utolsó mentőöv dobta be a nevem. A hatóság megtalált felvette velem a kapcsolatot és megbeszéltük, hogy ha tényleg én vagyok az apa, akkor természetesen magamhoz veszem. De itt jön a feketeleves. Nekem feleségem és két kislányom (1 és 3 éves) van. Ma megjött a DNS vizsgálat eredménye, enyém a gyerek, de ezt már eddig is sejtettem.
A kislánnyal már találkoztam, ahhoz képest, hogy egy alkoholista nevelte nagyon jó gyerek, és ami a legfontosabb, hogy teljesen együtt működő.
Már csak közölni kéne a családommal, de gőzöm sincs, hogy tegyem. A feleségem és a gyerekek vasárnap jönnek haza nagyszülőktől, addig van időm kitalálni, de nem tudom, mit mondjak. Még azt se fogtam fel teljesen, hogy van még egy lányom...
Hú ez nem mindennapi történet az egyszer már biztos. Amikor az a futó kalandod volt együtt voltál már a feleségeddel? Én csak azt tudom tanácsolni, mondjad azt amit itt leírtál. Erről aztán te végképp "nem tehetsz", hiszen nem is tudtál eddig a kislány létezéséről. De viszont amikor hozzátok fog kerülni a kislány vigyázz arra, hogy ugyanúgy megkapja a szeretetet. Neki lesz a legnehezebb az biztos, hiszen az anyukája haldoklik és azon is át kell esnie, hogy meghal. Továbbá én nem állítom, hogy nektek is a feleségeddel és a két kislányoddal könnyebb lesz, de azt ne felejtsük el, hogy azért ti már felnőttek vagytok, ő még csak pedig egy kisgyerek. Meg kell tanulnia egy új életet, otthont, hogy ki is az igazi apukája.
Remélem a feleséged azért poz. fogja a dolgot látni, és nem lát a kislányban "ellenséget".
Teljesen mindegy mi mikor és miért jtörtént, itt már egyedül a kislány élete a legfontosabb jelen pillanat.
Sok sikert!
Írd majd meg légyszi hogy mi volt. Köszönöm.
Ha ez a feleséged előtt volt nezezen, de a tényt el kell fogadnia. Mielőbb beszéld meg, jóval azelőtt, hogy a kislány odaköltözne! Mutasd be a családnak. legalábbis a feleségednek.
Nem tudtál róla! (HA)Nem csaltad meg azért nem haragudhat.
Mennyi ideje vagytok együtt? Csak azért, h akkor "jártatok-e" mikor a futó kaland volt.
Ha a futó kaland időpontjában még nem voltunk együtt akkor én abszolút megérteném és még talán a sajátomként is tudnám szeretni a kislányt. Pont elég baj lehet annak a gyerkőcnek, hogy elveszítette az anyukáját.
Ha már együtt lettünk volna akkor, amikor az az ominózus futó kaland történt, akkor is lenyelném a békát, bár nagyon nehezen. A kislányt akkor is tudnám szeretni, mivel ő erről nem tehet.
Mindenképpen legyél őszinte a pároddal, ez a legfontosabb! Ja, és ne a gyerekek előtt hozd fel a témát, ki tudja, hogy reagálja le a feleséged. Először kettesben beszéljetek, aztán együtt mondjátok el a gyerekeknek.
Ha akkor még nem voltál együtt a feleségeddel, akkor (hacsak nem egy szipirtyó) biztos meg fogja érteni, és közösen kitaláljátok, hogy hogyan tovább.
Én biztos azt mondanám, hogy hozd a gyereket, ahol 2 elfér, elfér még 1.
Sok sikert és kitartást!
Mutasd meg a papírokat a feleségednek és mond neki,hogy ennek a kislánynak egy olyan csodálatos anya kell,mint ő.
Azért ne csodálkozz,hogyha dühös lesz,hogy nem szóltál mindjárt a legelején neki.Azt még véletlenül se mond,hogy azért,mert ha kiderül,hogy nem a tiéd a gyerek,meg akartad kimélni.(elsunnyogni magyarul)Ha jó feleség,akkor a rosszban is veled akar lenni.
Tehát valld be,hogy parázol,nehogy elveszítsd....
A feleségem akkor még nem is ismertem, kb. 1 évvel később találkoztunk először.
A felelősség nem olyan nagy, hiszen már van két gyerekem.
Viszont nagyon sok lesz a tennivaló.
Ami miatt félek, hogy a feleségem hogyan fogadja majd, mert mivel én dolgozom és ő otthon van, így a nap nagy részében ő van a gyerekekkel és egyik napról a másikra kap még egyet.
Ráadásul ugyanaz a keresztneve, mint a kisebbik lányunknak, nem tudom mit fog ehhez szólni...
A feleséged szerintem biztos meg fogja érteni ha ezt mind így ahogy ide leírtad elmondod neki mivel ti még akkor nem ismertétek egymást abból sem lehet probléma, h őt csaltad meg mert nem.
Ne félj nem lesz semmi probléma.
Kitartás:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!