Ti, hogy állnátok hozzá az ilyen rokonokhoz?
Hosszú lesz...
Mamának két gyereke van,apukám és apukám nővére.
És apukám nővére férjhez ment és kiköltöztek Olaszországba ,és ott jól megszedték magukat.(ma már milliárdosok)
A férje üzletember, járja a világot, de nyáron mindig itt vannak (már nagyszülők).
Van itt Mo. 4 nyaralójuk ahol a nyarat töltik majd augusztus végén mennek vissza olaszba.
És ide is kiszoktak jönni, az egész család.Mi viszont éppenséggel nem élünk olyan jól mint ők....
Mamám sem és apukám szereti apukám nővérének a férjét.
Ez a viszony kölcsönös,de nem úgy értsétek,hogy meglátják egymást és már be is szólogatnak,nem így van csak nem szeretik egymást, jó pofiznak egymással,de mikor elmennek egyből jön a kibeszélés,gyűlölködés (mindkét oldalról)
Volt már,hogy apukám nővérének a férje kölcsön adott apukámnak, 200 ezer forintot ,azóta sem tudjuk visszafizetni.
Apukám operatőrként dolgozik a helyi tvnél, meg esküvőkre is hívják ,de évről évre kevesebb a munka.Idén még esküvőre sem hívták pedig akiknek eddig esküvői filmet csinált mind elégedettek voltak, 12 órákat dolgozik egy filmen mert ő is szokta összevágni és nem ilyen szart csinál amit 2 óra alatt összelehet dobni,tehát jó,szép,igényes munkát csinál.
És mivel a sógora (nővérének a férje) ismer mindenféle tv-s embert apukám megkérte,hogy segítsen neki valamilyen munkát keresni.
Beajánlotta a tv2-höz,de efelől azóta sincs semmi hír (2 éve volt)
Aztán megbeszélték,hogy szerez neki valamilyen munkát.
Olaszországban egy stadionban kellet neki eredményjelző táblát javítani (mert a sógor ezzel üzletel,erdményjelzőket árul) 200 ezer forintot fizetett neki.(de ez csak egyszeri munka, ezzel nem vagyunk kisegítve)Egy hétig dolgozott ezen a táblán meg a sógornak egy barátja is ott volt.(ő is magyar)
És akkor ez a másik ember (ő is utálja a sógort) nem is mert apukámmal róla beszélni,hogy milyen egy szemét ember, mert úgy gondolta hogy apukám a rokona biztos nagyon jóba vannak.
De aztán apukám valahogy szóba hozta és akkor rájött ez az ember is,hogy nem csak ő utálja egyedül.És még az is kiderült,hogy az a másik ember 400 ezret kap a táblák javításáért, holott ő meg úgy gondolta hogy apukám mivel rokon legalább 7-800 ezret keres ezzel.
És mivel apukám sógora a főnöke ennek az eredményjelzőtáblákkal foglakozó cégnek a lánya is ott dolgozik havi 1000 eurós fizetéssel.
Mondta apukámnak hogy ő is jöhet oda dolgozni,de csak egy hónapra való munkát tud adni 200 eurós fizetéssel.(ugyan azt a munkát amit a lánya csinál 1000 euróért)
Aztán erre apukám azt mondta hogy nem megy mert ő nincs kisegítve ilyen alkalmi munkákkal(ez a felajánlás és a táblák javítása között 2 év telt el,tehát nem rögtön következő munkának ajánlotta)
Aztán mondta hogy jó keres neki másik munkát.
És milyen munkát??Mosogató....
Na itt rendesen kiakadt apukám.
Jó jó, rendes dolog a sógortól ,hogy egyáltalán foglalkozott azzal hogy keressen neki munkát,na de ilyen munkákat?!
Más haverjának az ismerősét bejuttatta az RTL-hez,pedig az még csak nem is rokon,nem is haver.
Egyszer apukám nővére mamámmal beszélt telefonon és apukám felvette a telefont és pont róla beszéltek,hogy hogy elszórja a pénzét meg ilyenek.
Na ebből megint vita lett.
De még annyi mindent tudnák írni hogy az nem igaz.Egy könyv jöhetne ki belőle.
Tehát,ti ,hogy állnátok hozzá egy ilyen emberhez aki a rokonotok??
Akkor ezek szerint apukád dolgozik.Filmezik,az szép.De nem gondolt még arra hogy valami mást is ki kellene tanulni?Ha van egy szakmája amiből nem tud megélni akkor tanulni kell egy másik szakmát nem arra várni,hogy majd a gazdag rokon beteszi valahova a se.ggem.
Írtad hogy 100-120ezret keres apukád,anyukád beteg.Te hány éves vagy?Nem tudsz elmenni dolgozni?
Nem azért várta,hogy betegye valahova a sógor a seggét mert olyan jóba van vele hanem mert "mindenkinek" segít , barátok ismerőseinek,barátoknak,barátok gyerekinek, akkor egy rokonnak miért nem tud??Ez volt a vita tárgya
Én még nem tudok dolgozni, 9 évig kell még tanulnom, mert egy komolyabb munkám lesz és ahhoz tanulnom kell még egy ideig.
Bátyám is még 4-5 évig tanul,húgom meg még általánosba jár.
Tehát nem tudunk még dolgozni.
Egyedül apukám dolgozik.
Ha nem kedvelik egymást a sógorral akkor ne is várjatok tőle segítséget.
Mi amikor ilyen sz@r helyzetbe voltunk én elmentem diákmunkára,meg a tesómék is.Ahol ti laktok ott nem lehetne tanulás mellett valamit dolgozni?
Egyébként gondolkoztam.
Olvastam az ellenünk szólók véleményét.
És arra jutottam,hogy ti azt hittétek meg akarunk gazdagodni, olyan munkát akart apukám??
Mert akkor ne haragudjatok,de mérhetetlenül hülyék vagytok!
Semmivel nem utaltam arra,hogy megakarunk gazdagodni.
Egyszer kértünk tőlük pénzt, nem tudom,hogy egyesek miért írták,hogy ne kérjünk tőlük ha utáljuk őket...
És még valaki írta azt is,hogy nem sajnál bennünket.Köszönjük,nem is vagyunk rászorulva a sajnálatára,nem is kértük,hogy sajnáljon minket bárki és,és ne féljetek nem fognak kilakoltatni.(ezt is írta valaki)
Köszönöm annak a kevés embernek aki megért és értelmes válaszokat adott!
A többi abszolút nem segített.
Ajj szegénykém.. én már ezért nem írok ki ilyen kérdéseket, mert mindenki bunkózni kezd.. de valóban, ha nem tud apukád operatőrként elhelyezkedni (amit meg is értek mert én is médiában dolgoznék, ha lenne mit...) akkor más szakmát kéne tanulnia, de persze gondolom megvan már 40 éves apukád, ilyenkor meg már nehéz váltani.Munkanélküli kp-ban vannak ingyen képzések, esetleg ott nézzen körül, hátha valami megtetszik neki.
A rokonaitokra annyit, hogy szerintem visszaélnek a "szegénységetekkel" és azt hiszik hogy az ember eladja a méltóságát pár forintért. Én épp ezért nem végeztem a nyáron diákmunkát. Napi 10 órában, óránként 200 ft? Most ez komoly? Ráadásul ilyen kukoricacímerezés, szóval még ha nem is döglesz meg kint a melegben akkor minimum valami allergia rádmegy, éés miért? 200ftért... szóval én megértelek tökéletesen.
Nem,nem azért írtam,hogy megsajnáljon valaki...SENKI sajnálata sem kell nekem....
És nem 20 éve keres munkát,nem azt írtam,hanem ,hogy 20 éve rokonok a sógorával.
Ha meg olyan sok munka van akkor miért van olyan sok munkanélküli?!Csak nem azért mert lusták az emberek és nem mennek dolgozni?!Vagy én véletlenül egy piros pártival beszélgetek?!
Nem azt mondta a sógornak hogy "Na sógor keressél már nekem egy munkát mert én nem találok,azt amíg te keresel én addig itthon ülök és majd mondjad mit találtál és mondom hogy ebből mit fogadok el"
Szívességből kérte!
És mielőtt beírná valamelyik,hogy miért kér szívességet ha utálja, azért mert szoktak egymástól szívességet kérni,nem csak apukám szokott tőle.És nem köztudottan utálják egymást,nem csak apukám szidja a sógorát hanem fordítva is,erről tudomást szereztünk nem csak fikció.
De nem értem, írod,hogy az apukád saját maga! keresett magának munkát....és szerinted az enyém nem??Szerinted a sógor mondta neki,hogy legyen operatőr??Ezt a munkát saját magának kereste,egyszer kérte apukám,hogy segítsen neki munkát keresni,egyszer kért tőle 2 kilót, és ti meg már úgy írtok,hogy hogy lehúzzuk a rokonokat...mert kétszer mertünk szívességet kérni...
Hogy mit akar mondani minden ember?!Képzeld,hogy tudtam értelmezni: egy szemét rabló család vagyunk akinek semmi nem elég,meg akarunk gazdagodni és lehúzni a rokonokat és nem akarunk dolgozni csak pénzt keresni.És szeretnénk ha sajnálna minket mindenki,hogy ilyen rosszul élünk.
Burkoltan ezt írta mindenki!
De ne sajnáljon minket senki, sajnálom,hogy leírtam, hogy beteg anyukám , vegyétek úgy hogy hazudtam és nagyon egészséges ember semmi baja a világon.
Csak hagyjátok mert ezt a sajnáltatós dumát...NINCS SZÜKSÉGÜNK SENKI SAJNÁLATÁRA ÉS NEM AZÉRT ÍRTAM HOGY SAJNÁLJANAK MINKET MERT NEM KELL!!!
Egyébként ha bárki is figyelembe venné a kérdést akkor az az lett volna,hogy "Hogy állnátok hozzá egy ilyen rokonhoz??"
Nem az hogy "Sajnáltok minket??"(csak mert már többen is írták hogy nem sajnálnak)
Nem ismeritek ti ezt az embert nem látjátok át jól a helyzetet, de volt aki írta hogy megköszönné a sógorának ha ilyen lenne....nem kívánom neki hogy csak egy ilyen ember a barátai között is legyen, de ha annyira szeretne remélem lesz ilyen rokona...akkor talán értené miről beszélek.
És még annyit hogy engem mérhetetlenül megsértetek azzal hogy olyanokat írtok hogy apukám egy lusta szar ember aki azt várja hogy ölébe hulljon a pénz és nem tesz érte semmit csak otthon mereszti a seggét és elvárja hogy mások munkát szerezzenek neki....
Mert nem így van.
"Volt már,hogy apukám nővérének a férje kölcsön adott apukámnak, 200 ezer forintot ,azóta sem tudjuk visszafizetni. "
Kölcsönös az utálat,azt irod,de mégis adott 200.000 Ft-ot,amit a mai napig nem tudtok visszafizetni,de ti ezt nem értékelitek
"...sógora (nővérének a férje) ismer mindenféle tv-s embert apukám megkérte,hogy segítsen neki valamilyen munkát keresni.
Beajánlotta a tv2-höz,de efelől azóta sincs semmi hír (2 éve volt) "
Két lehetőség van,vagy nem ajánlotta be,vagy pedig be ajánlotta de a tv2 talált apukádnál jobb operatőrt,és nem értesítették ki azokat akik még jelentkeztek az állásra. Tudod,nagyobb cégeknél ez szokott menni,ha nem téged vesznek,akkor nem szólnak h hahó ne várd h telefonálunk h felvagy véve.
"Aztán megbeszélték,hogy szerez neki valamilyen munkát. ...200 ezer forintot fizetett neki.(de ez csak egyszeri munka, ezzel nem vagyunk kisegítve)...az a másik ember 400 ezret kap a táblák javításáért ..."
nem tudom apukád milyen ember,de ahogy irtad szar körülmények között éltek,és nem jött jól egyheti munkért a6za pénz. Meg még az is lehet h apukád is 400.000-ret kapott volna,de a sógora levonta a tartozást,ez még nem jutott eszetekbe? Meg milyen tutyimutyi már apád,h miért nem tudja kinyitni a száját,h miért csak 200at kapok,mikor a másik meg 400at?
Meg amikor a sogór ajánlotta a munkát egy hónapra,200 eurós fizetéssel,de apád nem fogadta el mert bezzeg a lánya többet kap. Lehet h a lányának megvan a végzettsége is ahoz a munkához,és itt is ki ütközik apád mutyisága,h miért nem, kérdezte meg h ugyanazért a munkáért miért kap kevesebbet?
"Mondta apukámnak hogy ő is jöhet oda dolgozni,de csak egy hónapra való munkát tud adni 200 eurós fizetéssel.(ugyan azt a munkát amit a lánya csinál 1000 euróért)
Aztán erre apukám azt mondta hogy nem megy mert ő nincs kisegítve ilyen alkalmi munkákkal"
Talán nem vissza kellett volna utasítani,hanem megkérdezni h hogy is van ez?
De ha valóban annyira szarul életek mint irtad,akkor ez a kis plussz nem jött volna jól? azt irtad apádnak ettől függetlenül meg van az operatőri állása,ami 100-120 ezret fizet. De úgy látszik nektek ez elég,mert nem kellett az egy havi melo 200 euróért...
"Más haverjának az ismerősét bejuttatta az RTL-hez,pedig az még csak nem is rokon,nem is haver. "
lehet haza haver jobb szakember mint az apád. Oké,elhiszem h apád a te szemedben nagyon jó,de ezek szerint van más aki jobb.
Egyébként azt se értem h apád miért várja h majd beajánlják vhova. Neki nincs szája? Nem tud egy önéletrajzot összedobni,és saját maga jelentkezni?
Egy ismerősöm egy céghez(igazgatóhelyettesnek jelentkezett) 20szor ha nem többször küldte be az önéletrajzát,és egyszer csak felhívták jöjjön be állásinterjúra. Szóval a kitartás eredményt is hozhat.
"Egyszer apukám nővére mamámmal beszélt telefonon és apukám felvette a telefont és pont róla beszéltek,hogy hogy elszórja a pénzét meg ilyenek.
Na ebből megint vita lett. "
Nem csodálom h vita lett belőle. Hisz nektek mi közötök van ahoz h ők mire költik a pénzüket? Az a baj,h csak költik,de ti nem láttok belőle semmit?
"...de mamám már volt hogy belebetegedett,hogy nem voltak itt már májusban mert ő mindig úgy várja,hogy ide jöjjenek"
ezt a mondatod.nem igazán értem,hisz elötte meg ezt irtad:
"Mamám sem és apukám szereti apukám nővérének a férjét. "
Ezek szerint igen képmutató lehet a mamád is :S gáz.
"a fő gond a sógorral van,apukám nővére még úgy rendes,de már ő is kezd ez a kapzsi irigy ember lenni.Bár ő segít nekünk, de a férje nem ad neki pénzt se nehogy nekünk adja."
Azért kapzsi és irigy apukád testvére,mert nem ad nektek pénzt? Bocs,de ezt a mondatot nem lehet másképp értelmezni.
És érthető a sógor reakciója,h nem akarja h csak úgy pénzt kapjatok. Én is utálom amikor meg dolgozok a pénzemért,adok belőle anyukámnak,ő meg csak ugy ad az én pénzemből a tesómnak,holott ő semmit nem tett érte. Ez kb. ugyanolyan szitu.
Nektek csak az fáj h valakinek bejött az élet,és irgyiek vagytok. hiába mondod h nem,minden szavadból süt az irigység.
Csak azt nem értem h ha így vélekedtek a sógorról,miért nem szakítotok meg vele midnen kapcsoaltot? Mert várjátok a sültgalambot h talán ad majd vmit,vagy mi?
Sajnálom h a sógor nem tudja elolvasni ezeket amiket ide irtál róla,amibem leirtad mit gondolsz róla te és a családod. Ha ezt látná a büdös életbe még csak egy alkalmi munkát se adna apádnak.
És h a kérdésre is válaszoljak. Hogy állnék egy ilyen rokonhoz? Behuznám fülem farkam mivel adott 2 kilót amit nem tudok neki megadni,és többet nem beszélnék vele.
Sztem tegyétek ti is ezt,ne pedig a háta mögött mocskolodjatok a sógorral. vagy mondjátok a pofájába a véleményeket,legalább lesz miért nyíltan is utálni egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!