Ti, hogy állnátok hozzá az ilyen rokonokhoz?
Hosszú lesz...
Mamának két gyereke van,apukám és apukám nővére.
És apukám nővére férjhez ment és kiköltöztek Olaszországba ,és ott jól megszedték magukat.(ma már milliárdosok)
A férje üzletember, járja a világot, de nyáron mindig itt vannak (már nagyszülők).
Van itt Mo. 4 nyaralójuk ahol a nyarat töltik majd augusztus végén mennek vissza olaszba.
És ide is kiszoktak jönni, az egész család.Mi viszont éppenséggel nem élünk olyan jól mint ők....
Mamám sem és apukám szereti apukám nővérének a férjét.
Ez a viszony kölcsönös,de nem úgy értsétek,hogy meglátják egymást és már be is szólogatnak,nem így van csak nem szeretik egymást, jó pofiznak egymással,de mikor elmennek egyből jön a kibeszélés,gyűlölködés (mindkét oldalról)
Volt már,hogy apukám nővérének a férje kölcsön adott apukámnak, 200 ezer forintot ,azóta sem tudjuk visszafizetni.
Apukám operatőrként dolgozik a helyi tvnél, meg esküvőkre is hívják ,de évről évre kevesebb a munka.Idén még esküvőre sem hívták pedig akiknek eddig esküvői filmet csinált mind elégedettek voltak, 12 órákat dolgozik egy filmen mert ő is szokta összevágni és nem ilyen szart csinál amit 2 óra alatt összelehet dobni,tehát jó,szép,igényes munkát csinál.
És mivel a sógora (nővérének a férje) ismer mindenféle tv-s embert apukám megkérte,hogy segítsen neki valamilyen munkát keresni.
Beajánlotta a tv2-höz,de efelől azóta sincs semmi hír (2 éve volt)
Aztán megbeszélték,hogy szerez neki valamilyen munkát.
Olaszországban egy stadionban kellet neki eredményjelző táblát javítani (mert a sógor ezzel üzletel,erdményjelzőket árul) 200 ezer forintot fizetett neki.(de ez csak egyszeri munka, ezzel nem vagyunk kisegítve)Egy hétig dolgozott ezen a táblán meg a sógornak egy barátja is ott volt.(ő is magyar)
És akkor ez a másik ember (ő is utálja a sógort) nem is mert apukámmal róla beszélni,hogy milyen egy szemét ember, mert úgy gondolta hogy apukám a rokona biztos nagyon jóba vannak.
De aztán apukám valahogy szóba hozta és akkor rájött ez az ember is,hogy nem csak ő utálja egyedül.És még az is kiderült,hogy az a másik ember 400 ezret kap a táblák javításáért, holott ő meg úgy gondolta hogy apukám mivel rokon legalább 7-800 ezret keres ezzel.
És mivel apukám sógora a főnöke ennek az eredményjelzőtáblákkal foglakozó cégnek a lánya is ott dolgozik havi 1000 eurós fizetéssel.
Mondta apukámnak hogy ő is jöhet oda dolgozni,de csak egy hónapra való munkát tud adni 200 eurós fizetéssel.(ugyan azt a munkát amit a lánya csinál 1000 euróért)
Aztán erre apukám azt mondta hogy nem megy mert ő nincs kisegítve ilyen alkalmi munkákkal(ez a felajánlás és a táblák javítása között 2 év telt el,tehát nem rögtön következő munkának ajánlotta)
Aztán mondta hogy jó keres neki másik munkát.
És milyen munkát??Mosogató....
Na itt rendesen kiakadt apukám.
Jó jó, rendes dolog a sógortól ,hogy egyáltalán foglalkozott azzal hogy keressen neki munkát,na de ilyen munkákat?!
Más haverjának az ismerősét bejuttatta az RTL-hez,pedig az még csak nem is rokon,nem is haver.
Egyszer apukám nővére mamámmal beszélt telefonon és apukám felvette a telefont és pont róla beszéltek,hogy hogy elszórja a pénzét meg ilyenek.
Na ebből megint vita lett.
De még annyi mindent tudnák írni hogy az nem igaz.Egy könyv jöhetne ki belőle.
Tehát,ti ,hogy állnátok hozzá egy ilyen emberhez aki a rokonotok??
A lányának lehet azért ad több fizut mert annak megvan a végzettsége az adott munkához,apudnak meg nincs.Ennyi.
A segédmunkás itt sem kap annyi fizut mint a mester.Nézd pl.a kőműveseket:a mester alig csinál valamit jó pénzt kap, a betanított munkás meg gürcöl és minimálbért kap.A kettőjük között a különbség az hogy az egyiknek van papírja az adott szakmáról a másiknak meg nincs.
a telken van a ház? vagy most mi?
mert ha igen,akkor még ingyen is megcsinálom,hisz az otthonom van azon a telken,nézzen már ki valahogy!
Most őszintén, egy rokonnak, aki púp a hátamon, és nem is kedvelek, mégis szerzek neki munkát, és nincs kisegítve alkalmi 200k-val, én is mosogatóállást ajánlanék, hogy "Bélám az úrban, kapjál már a fejedhez, én segítek rajtad, te meg itt reklamálsz, hogy nem vagy kisegítve?!" meg hogy bezzeg a lányának 1000 eurót ad, hát hogy a viharba ne adna?! Komolyan nem értem ezt a bezzegezést!
A gazdag rokon leküzdi az ellenszenvét apád iránt, mert a felesége addig rágja a fülét és ad neki melót. Segített.
Apád nyögve-nyelve elfogadja, de büszkeség az büszkeség, és fikázza, hogy mér ennyit ad, mekkora szemét, és bezzeg.
Ha valami felhúz, akkor az, ha szívességet teszek valakinek, aztán reklamálnak, hogy de így meg úgy. Velem ezt egyszer lehet eljátszani. Utána én sem ajánlanám be az RTL-nek, pláne akkor, ha kölcsönösen utáljuk egymást.
Látszik sok nyomorult sznob olvassa a gyakori kérdéseket...
Nem értitek,hogy nem adnak neki munkát?!Azt hiszed, nem keres, csak itthon mereszti a seggét,hátha majd valaki ad egy kis pénzt?!
Egyszer kértünk 200 ezret, mert apukámnak kellet egy munkaeszközre hogy legyen végre munkája.
Anyukámnak egy drága kezelést kéne kapnia,hogy meggyógyuljon de nem tudjuk kifizetni, viszont apukám nővére azt mondta ők majd kifizetik.(nem kértük!)
Anyukám azt mondta ne fizessék ki, nem kell a pénzük.
Megsértődtek.(ez nem rég volt)
És apukám nem azt mondta hogy adjon neki pénzt,hanem munkát kért, nem pénzt hanem kib*szott munkát!
Erre ő ad neki egyet és fele annyit fizet neki mint másnak.
Aki írta,hogy nekem kellenek nike cuccok meg ilyenek az jó nagyot téved...
Olyan magasról sz*rok a márkás cuccokra hogy nem igaz.
25-en voltunk az osztályban 2 gazdag volt, 7-8 átlagos a többi szegény.Nem jártak mások sem márkás cuccokban, nekem jó a kínai is.
Egyébként igen 70 ezerért nyírták le a füvet az egész telken.(nem tudom mekkora de nem kicsi+ 2 méteres fű)
És már nem kérünk a sógortól pénzt, utoljára 2007-ben kért apukám is munkát.
Tőle már semmi segítséget nem fogad el, átvágja hülyének nézi, ne haragudjanak azok akik azt mondják hogy örüljön annak amit kap, de ha te pl. egy taxi sofőr vagy és kapsz havonta 100 ezret más meg 300-at mert vezeti a taxit ugyan azt amit te csinálsz csak ő többet kap mert.
(nem kell ezt kiforgatni csak példa volt)
Meg menjen mosgatni havi 40-50 ezerért,holott a számla kerül 80-90 ezerbe és akkor még kaját nem is vettünk.
védeni akarod magatokat
azt irtad ajánlott alkalmi munkát de apád nem fogadta el,mert ő nem kapott volna annyit mint a lánya.
azt is irtad h a mosogatás se tetszett neki.
mert ha akar akkor ő szerez mosogatói állást,ehez nem kell ajánlás.
Én egyáltalán nem vagyok sznob,csak van bennem önbecsülés. Van nekem is kő gazdag rokonom,aki még egy kg kenyérre se as KÖLCSÖN pénzt így hó végén(hiába tudja h nem tudunk mit enni,és sokszor fél kg kenyér van itthon 4ünkre 3 napra :S ),és nem rinyélok azért mert nem ad,vagy nem segít munkát keresni. Inkább nem is foglalkozok vele,mert attól h irigykedem még nem változik a helyzetem. Bár az én rokonom lenne ilyen mit apád sógora. Én vagy a csaldom bármelyik tagja elvállatuk volna az alkalmi munkát is,meg a msogatást is,de hát ő még cak nem is ajánl.
A családból mindenki aki tud dolgozni (én ,anya,tesóm) 3-4 műszakba dolgozik,sőt még a kisebb tesóm is diákmunkázik,és mégse hutunk egyról a kettőre.
Nektek meg kellett volna köszönnimés elfogadni a felajánlott állsáoakt,és nem hisztizni h bezzeg a másik miért kap többet,vagy mért csak ez van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!