MyHeritage megdöbbentõ eredmények?
Sziasztok, nagyon megdöbbentõ eredményeket kaptam, ez mennyire jellemzõ a magyarokra?
Európa 100,0%
-Kelet Európa 95,2%
balkáni
-Észak- és Nyugat-Európa 3,6%
skandináv
-askenázi zsidó 1,2%
askenázi zsidó
19es vagyok. Eredményem:
Európa
Kelet-Európa:
balti
25,2%
kelet-európai
8,1%
Észak- és Nyugat-Európa:
ír, skót és walesi
28,3%
finn
2,7%
Dél-Európa:
szárd
10,6%
Görög és dél-olasz
10,2%
ibériai
5,0%
Askenázi zsidó:
2,9%
Ázsia:
Dél-Ázsia
7,0%
Nekem ez nem volt nagyon érdekes. Az egyetlen ami igen az az ír/skót/walesi gének. Na meg a szárd is igazából. Fogalmam sincs ezek honnan 😂
Bátyjám szerint kamu mert, hogy mi árják vagyunk, nincs bennünk indiai vér sem. Pedig a dédnagypapa képek alapján egyértelműen cigány származású, szóval az a része mindenképp igaz.
19-es köszi hogy megosztottad! Érdekes eredményeket kaptál :D Ahogy elnézem valóban részben Roma származású lehetsz, az ír/skót/walesi az pedig inkább német felmenõkre utalhat, a többi szerintem pedig egy jellemzõen magyar eredmény. Továbbá a szárd, ibériai, görög, stb az dél-európai amit sok magyarnál láttam.
Azóta rájöttem még néhány dologra, szóval az én családom egyáltalán nem tud német õsökrõl, ha voltak akkor az nagyon régen lehetett, zsidókról nem is beszélve. Családnevekbõl, születési helyekbõl kiindulva rengeteg délszláv asszimilált lehetett a felmenõim között (ükapám a Dél-Alföldön született)
Mint láthatod én majdnem 100%-kig balkáni vagyok, ebbe már alapból beletartoznak a Kelet- és Dél-Európa kategóriák. Sokan mondják hogy apukám hasonlít egy ukránra/oroszra, külföldön általában annak nézik.
Érdemes feltöltened a DNS fájlodat a GEDmatchre, ott olyanokat is megtudhatsz hogy milyen népcsoportokhoz hasonlítasz a legjobban genetikailag.
Nem meglepõ módon én a Szerbekhez, Bosnyákokhoz, Horvátokhoz hasonlítok a legjobban :) Esetleg majd ezt is leírhatod, ha megcsináltad.
Nekem ez jött ki:
38.3% kelet-európai
28.2% balkáni
24.6% észak- és nyugat-európai
4.0% askenázi zsidó
4.9% 2 további etnikum (Ez Spanyolország és Portugália; és Lettország környékére teszi)
Mindannyian a családban szőkék, fehér bőrűek és általában kék/zöld szeműek vagyunk (néha becsusszant egy-egy barna szempár, de ritka).
#23-as ez azért tudományos alapokon nyugszik és az emberi genom vizsgálata alapjàn meg tudják határozni többé-kevésbé azt hogy a világ milyen pontjairól származtak az õseid. Ugye a teljes emberi genomot 2003-ra sikerült feltérképezni
#24-es szuper! Nálunk anyukám barna hajú és zöldes-barna szemū, apukám fekete hajú és kékes-szürke szemū. Nekem csak az volt a meglepõ hogy ennyire ,,balkáni vagyok", de mindennek megvan az oka. Esetleg feltöltenéd a GEDmatchre? Kíváncsi lennék az ott kapott eredményeidre is.
Igen ezek átlagos magyar eredmények. Csak annyi hogy én döntõ többségében kelet-európai vagyok.
#26 sajnos nincs próbaverzió.
állítólag minden cégnél más eredmény jön ki, szóval kamu.
a másik pedig ugye hogy csak x kromoszómára keres.
Nem azért jön ki más eredmény, mert kamu. Előbb nézz utána, hogy működik, mielőtt baromságot állítasz, de egyébként az is elég, ha egy kicsit is képben vagy a biológiával és tudod használni az eszed.
Mondjuk, aki bármihez odakommentel olyat, hogy "állítólag...szóval kamu", arról eleve nem feltételezem, hogy képes a gondolkodásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!