Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mi van ebbe a házassági...

Mi van ebbe a házassági anyakönyvi kivonatba írva? (kép és a többi lent)

Figyelt kérdés

Tehát erről a képről lenne szó: [link]

A legfelső sorban van egy olyan név, hogy Kammermayer Károly. A neve alatt a szülők neve van, és nekem az kéne, de ebből egy szót sem tudok kibogarászni, épp csak annyit tudok elolvasni, amennyit eddig is tudtam. Vagy esetleg van valahol írásminta az 1860-as évekből?

2010. júl. 26. 16:11
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

Dehogy bocs, kösz a szándékot :)

Amúgy közben az is kiderült, hogy Szilva Mária volt a felesége neve, ami szerintem abban a rubrikában az utolsó sor. De hát ha az a szó tényleg Szilva... Először Izidornak olvastam :D

2010. júl. 26. 18:21
 12/35 anonim ***** válasza:

Egy kis segítség a latin szöveghez:

[link]

Sajnos annyira kivehetetlen, hogy szinte megtippelni sem lehet, hogy mi áll benne, pedig nekem is vannak ilyen másolataim, amik házassági anyakönyvi kivonatok. Az eredeti okmányt kéne vizsgálgatni, mert ezt így lehetetlen megfejteni.

2010. júl. 26. 18:23
 13/35 anonim ***** válasza:

2. sor: Senator Catis Bindenfeld (talán)

3. sor: ?filese?(ez sztem a gyerek) Josephi ....

4. sor: et(és)A...e M.mm...erling

2010. júl. 26. 18:25
 14/35 anonim ***** válasza:

Az S-t felismerek, itt - ahol élek -is hasonlóan írják, meg nézd meg, hogy a Szilva és a Sebastiani kezdö betüje ugyanolyan.

Fura, hogy a z-nek nincs alsó szára, így nem ismertem volna fel. De akkor biztos, hogy "Anne" vezetékneve nem M-mel kezdödik.

2010. júl. 26. 18:29
 15/35 anonim ***** válasza:
elvileg van olyan név, h Himmerling, szted ez lehet?
2010. júl. 26. 18:31
 16/35 anonim ***** válasza:
A Himmerling sztem teljesen jó, én is annak olvastam a feleség nevét.
2010. júl. 26. 18:32
 17/35 A kérdező kommentje:

Á, kösz a linket!

Igen, úgy van a vőlegénynél, hogy első sor Kammermayer Károly, második az a munkája, hogy szenátor ( 1873-tól Budapest polgármestere volt, gondolom ez valami előtte lévő rang lehet), aztán a harmadik sorban, hogy filus vagymi, az gondolom birtokos eset, hogy XY József fia, és alatta, h ki az anyja. De ugye, hogy a Josephi után nem Kammermayer van írva? Meg egyáltalán Anna a neve az édesanyjának?

Amúgy nálunk is a többség Himmerling-re szavazott, csak olyan kár, hogy szinte lehetetlen leellenőrizni. Hát majd körbenézek családfakutatós oldalakon.

2010. júl. 26. 18:42
 18/35 anonim ***** válasza:
Sztem nem Kammermeyer, és nem is Anna, A-val kezdödik, de más név lesz, nem tudom mi. Az én személimben az van írva a szülökhöz, h filiação (portugál), szóval biztosan az, h a gyerekük.
2010. júl. 26. 18:48
 19/35 anonim ***** válasza:
Budapest első polgármestere volt:)
2010. júl. 26. 18:54
 20/35 A kérdező kommentje:

De tuti, hogy Kemmermayer. Vagy az apa nevére gondolsz?

Igen, tudom, hogy az volt :) És olyan kár, hogy ennek ellenére semmit sem lehet tudni róla :(

2010. júl. 26. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!