A Magyar Országos Levéltár anyakönyvi kivonat adatbázisát mire lehet használni? TAPASZTALT CSALÁDFAKUTATÓK!
Hogyan tudom használni családfa-kutatáshoz, h neten is utána tudjak nézni az egyes adatoknak? vagy csak a helyszínen lehet, az adott levéltárban vagy plébánián kérni a kivonatokat? csak én vagyok ilyen béna, h nem tudom használni az adatbázist, vagy egyes emberre nem is lehet keresni? ha nem, akk meg mire jó?
köszönöm szépen a válaszokat! :)
21/L
Hello! Nem vagy béna, csak tényleg nem lehet adott emberre keresni:) Van mondjuk egy konkrét személy, vagy személyek, akiket kutatni akarsz az adott településen és akkor annak az adott városnak, vagy falunak az anyakönyvi kivonatait tartalmazó dokumentumnak a számát fogod megtalálni neten. Vagy mikrofilmen, vagy rendes lejegyzett dokumentumon. A MOL oldalán inkább segítséget kapsz az elinduláshoz, hogy mi van ha pl ilyen olyan már nem létező településről származott az egyén; vagy miért latinul van lejegyezve; mi van, ha német betelpültek stb stb. Adatbázisok is vannak különben, nagyon hasznosak, nekem sikerült őst is találnom:
1715. évi országos összeírás: [link]
Urbáriumokra kereshetsz, ez is összeírás: [link]
Egyébként meg jobb, ha személyesen keresed fel az intézményt, ott elmagyaráznak mindent és már kezdheted is a kutatást, egyszerűbb mint gondolnád:) sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!