Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Van-e, akinek tiszta magyar...

Van-e, akinek tiszta magyar ősei vannak?

Figyelt kérdés

Elméletem szerint nincs ilyen, szerintem mindannyiunkban csörgedezik mindenféle vér. Régen is multikulti világ volt...

Bennetek milyen népek keverednek?

2011. okt. 2. 01:17
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
96%

Nekem tiszta őseim voltak,

és én is fürdök minden második szombaton...

2011. okt. 2. 01:41
 2/23 anonim ***** válasza:
92%
Anyai nagyapám horvát nevet visel, de ő már magyar, de párszáz éve horvát ősei voltak. Anyai nagymamám neve Horváth, az is egyértelműen utal a származásra. Apai nagymamám horvát nevű, ősei tényleg horvát területről származnak, az egyik nagy valószínűséggel ismerte a "Zrinyi Mikit", apai nagyapám neve szintén horvát eredetű. A 4 nagyszülő közül kettő anyai ágon magyar, a harmadik esetén hiányosak az adatok, a negyedik meg német nemzetiségű volt. De már mind a 4 nagyszülőm magyar anyanyelvűként volt bejegyezve. Így én is magyar vagyok, bár vallhatnám magam horvátnak, de nem sok értelme lenne, egy kukkot sem tudok horvát nyelven.
2011. okt. 2. 01:46
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Apai ágon a dédszüleim németek, de nagypapámat örökbe adták így ő nem is vallja magát németnek.Nagymamám családja magyar származású. Édesanyám apukája, vagyis a nagypapám szintén magyar származású, nagymamám pedig horvát családból származik. Mellesleg apám családjára ütöttem... Full szőke haj, kék szem, fehér bőr.Tipikus német kinézetem van.
2011. okt. 2. 01:55
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Anyai ágon vannak sváb és erdélyi őseim, akik magasan iskolázottak voltak, apai ágon messzire visszamenőleg magyarok, akik meg parasztok és csak nagyapám emelkedett ki közülük, mert újságíró volt. Ezzel nem becsülöm le a magyar rokonságot, mert a családi krónikák szerint bölcs és becsületes emberek voltak.
2011. okt. 2. 01:57
 5/23 anonim ***** válasza:
47%

szerintem nincs.

"Bennetek milyen népek keverednek?"

nem nagyon érdekel, én inkább a jövővel foglalkozom, bár van az a mondás, miszerint aki nem ismeri a múltját annak jövője sincs, de ettől függetlenül aki túl sokat foglalkozik a múltjával, az elveszti a jelene egy részét :)

2011. okt. 2. 01:58
 6/23 anonim ***** válasza:
90%

Fizikai képtelenség, hogy az országban bárkinek tiszta magyar ősei legyenek. Az ezeréves történelmünk során többször szinte teljesen elnéptelenedett az ország, ilyenkor külföldieket telepítettek be. Gondoljunk például a mohácsi vészre. Aztán a török megszállás alatt születtek bőven vegyes házasságok. Azóta eltelt sok-sok év, bőven összekeveredett mindenki mindenkivel.

Amúgy nekem pont vicces, mert mindkét szülőm és mind a négy nagyszülőm magyar vezetéknévvel rendelkezik, szóval akár kijelenthetném ez alapján, hogy az én ereimben csakis magyar vér csörgedezik, de nem jelentem ki. A dédijeim neveit már nem tudom, ki tudja, nem volt-e köztük valami Csingacsguk :D

2011. okt. 2. 02:15
 7/23 anonim ***** válasza:
96%
Anyai ágon osztrák és kun ősök voltak, apai ágon pedig hajdú és egy igencsak messzire visszanyúló magyar. Van bennem ez is az is, de magyarnak érzem magam és ez a lényeg. :)
2011. okt. 2. 02:39
 8/23 anonim ***** válasza:
54%
Furcsa ellenérzéseim vannak az ilyen jellegű kérdésekkel kapcsolatban. Nem akarom részletezni, hogy miért, de eszembe jutott egy vicc azt leírom. Tiszti rangja volt az egyik grófnak a seregben. Szóltak neki a kamerádjai, hogy nagyon hasonlít rá az egyik közlegény. No, gondolta, hogy jól leégeti. Hívatja.Kérdezi a nevét, a legény megmondja. Kérdezi, hogy hová való. A legény válaszol. Stimmel. Kérdezi a gróf: És, hallja-e, János, nem szolgált a maga édesanyja a kastélyban? A válasz:Ő nem, de az édesapám volt a nagyságos grófné parádés kocsisa.
2011. okt. 2. 03:07
 9/23 anonim ***** válasza:
92%
Anyai ágon német őseim vannak, apai ágon nem tudom, mert van akit örökbe fogadtak, meg vezetéknév változtatás is volt, szóval...
2011. okt. 2. 03:23
 10/23 anonim ***** válasza:
77%
Anyai és apai ágon is magyar vagyok dédszülőkig visszamenőleg.
2011. okt. 2. 04:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!