Van-e, akinek tiszta magyar ősei vannak?
Elméletem szerint nincs ilyen, szerintem mindannyiunkban csörgedezik mindenféle vér. Régen is multikulti világ volt...
Bennetek milyen népek keverednek?
én erdélyi vagyok (ott is élek) de nincsenek se román se más nemzetiségű rokonaim, családnevünk Szabó és Hidi (első i hosszú de nem találom ezen a billentyűzeten) apukám és anyukám felől, nagymamámék Székely és Varga nevű családokból származnak. Személynevek: János, Ilona, Imre, Margit, Katalin, Irén, Zsuzsanna (ezek váltakoznak generációkon keresztül) ugyanabbana faluban éltek őseim mint ahol én is fogon, ugyanabban a házban és utcában. Magyarul beszélünk, magyar iskolába jártunk, magyarul imádkoztunk és olvastuk a Bibliát.
és most jön a bumm: én félromán férjet választottam (az anyukája magyar, de olyan vidéken élnek ahol nem beszélik a magyar nyelvet) igy a kislányom már negyedrészben román.
Ez a válasz 39%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 60%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 10-02 09:49
Szégyelled, hogy román őseid is vannak? Ezt nem mondhatod komolyan! Inkább azt kéne szégyellened, hogy ilyen a hozzáállásod! Bennem is sokféle nép génjei vannak. Német, szlovák, román, horvát, zsidó, kun, meg talán némi magyar is. Ezen nincs mit szégyellni! Sőt!
AdamD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!