Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Van-e, akinek tiszta magyar...

Van-e, akinek tiszta magyar ősei vannak?

Figyelt kérdés

Elméletem szerint nincs ilyen, szerintem mindannyiunkban csörgedezik mindenféle vér. Régen is multikulti világ volt...

Bennetek milyen népek keverednek?

2011. okt. 2. 01:17
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

én erdélyi vagyok (ott is élek) de nincsenek se román se más nemzetiségű rokonaim, családnevünk Szabó és Hidi (első i hosszú de nem találom ezen a billentyűzeten) apukám és anyukám felől, nagymamámék Székely és Varga nevű családokból származnak. Személynevek: János, Ilona, Imre, Margit, Katalin, Irén, Zsuzsanna (ezek váltakoznak generációkon keresztül) ugyanabbana faluban éltek őseim mint ahol én is fogon, ugyanabban a házban és utcában. Magyarul beszélünk, magyar iskolába jártunk, magyarul imádkoztunk és olvastuk a Bibliát.

és most jön a bumm: én félromán férjet választottam (az anyukája magyar, de olyan vidéken élnek ahol nem beszélik a magyar nyelvet) igy a kislányom már negyedrészben román.

2011. okt. 5. 12:19
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez a válasz 39%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 60%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 10-02 09:49

Szégyelled, hogy román őseid is vannak? Ezt nem mondhatod komolyan! Inkább azt kéne szégyellened, hogy ilyen a hozzáállásod! Bennem is sokféle nép génjei vannak. Német, szlovák, román, horvát, zsidó, kun, meg talán némi magyar is. Ezen nincs mit szégyellni! Sőt!

AdamD

2011. okt. 6. 16:30
 23/23 anonim ***** válasza:
apai ágon tótok voltak az őseim, anyai részről: zsidók, cigányok-és magyarok is-
2014. júl. 3. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!