Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Van-e, akinek tiszta magyar...

Van-e, akinek tiszta magyar ősei vannak?

Figyelt kérdés

Elméletem szerint nincs ilyen, szerintem mindannyiunkban csörgedezik mindenféle vér. Régen is multikulti világ volt...

Bennetek milyen népek keverednek?

2011. okt. 2. 01:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Én anyai ágon félig Osztrák vagyok, apai ágon pedig magyar.:))
2011. okt. 2. 08:00
 12/23 anonim ***** válasza:
31%
Sajnos 1/8 részben van bennem román vér, de nagyon szégyellem! Gyűlölöm a románokat!
2011. okt. 2. 09:49
 13/23 anonim ***** válasza:
66%

Előző vagyok!

100%-ban magyarnak vallom magam!

2011. okt. 2. 09:50
 14/23 anonim ***** válasza:

Biztos van olyan, akinek valamilyen ágon még honfoglaláskori felmenői is vannak.

De hogy valaki teljesen vagy nagyrészben csak ilyen "tisztavérű" legyen, azt nem hiszem.

Apai ágon erdélyi magyar családból származok, de ha szétnézünk anyai ágon /csak a XX. században :)/ van ott Tóth meg -ics végződésű vezetéknév, az ugye eredetileg szláv.

Majd még szeretnék jobban utánajárni a családfámnak.

2011. okt. 2. 10:07
 15/23 anonim ***** válasza:

Apai ágon a papám ősei örmények voltak, és az örmények üldöztetése során menekültek Magyarországra. Apai mamám ősei közt nem volt más nép.

Anyai ágon vannak sváb eredetű őseink.

Ennyiről tudok

23N

2011. okt. 2. 10:33
 16/23 anonim ***** válasza:
Apai ágon nem vagyok magyar, anyain lehet, hogy mindenki az volt, bár tuti az évszázadok során volt nem magyar ősöm.
2011. okt. 2. 15:30
 17/23 anonim ***** válasza:

"Van-e, akinek tiszta magyar ősei vannak?

Elméletem szerint nincs ilyen, szerintem mindannyiunkban csörgedezik mindenféle vér. Régen is multikulti világ volt...

Bennetek milyen népek keverednek?"

Rossz a kérdés feltevés! Nem kétséges, hogy ne lenne kevert minden nép... még az egész amerikában megtalálható indiánok is 3 féle nagy haplocsoportba sorolhatók. De! úgy kérdezed, hogy tiszta magyar ősök? ha mondjuk a XIV. században volt legalább 1, és tőle vissza jó pár felmenő, akkor ő az volt, igen. szóval, ha valaki itt él svábként, románként, vagy akármiként és anyai vagy apai ágról volt neki magyar nevü, esetleg nemesi származású őse... tovább megyek, olyan ős, aki nemzetség is volt... akkor ilyen bárkinél előfordulhat. bocsi, de normális észjárással ezt a kérdést így lehet lereagálni. amúgy osztrák, horvát és szlovén felmenőim vannak a magyar mellett.

2011. okt. 2. 19:00
 18/23 anonim ***** válasza:

"Ő nem, de az édesapám volt a nagyságos grófné parádés kocsisa."

Méltóságos.

Főkérdéshez: A fajelméletet meg ráhagyom arra a két csoportra, akit illet...

2011. okt. 2. 19:58
 19/23 anonim ***** válasza:

Anyai ágon osztrák, szerb és cseh felmenőim vannak.

Apai ágról fogalmam sincs...

2011. okt. 3. 01:29
 20/23 anonim ***** válasza:
19.58. Igazad van,grófnak méltóságos a titulusa. A lényeget tekintve viszont nincs jelentősége.
2011. okt. 3. 04:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!