Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek jogosan döntöttünk...

Szerintetek jogosan döntöttünk így a feleségemmel?

Figyelt kérdés

Szóval nagy vonalakban az anyám tojik a fejünkre, én is belátom, viszont érdekelne hogy nektek is ez lenne a véleményetek?

Ugye tegnap volt anyák napja, felköszöntöttük, (valószínűleg utoljára) már másodszor mióta megvan a kislányunk. De ő tavaly sem viszonozta a gyereknapot, de tovább megyek szülinapra kapott egy kiscsomag pelenkát és egy popsitörlőt, de ezen kívül soha nem kapott a lányunk semmit, sem mikulás, sem karácsony, sem névnap, sem gyereknap sem mint például az én anyósom hogyha elmegy a piacra meglát valamit rögtön megveszi az unokájának.

Szóval nem csak új 2-3 ezer forint értékű ajándéknak tudnánk örülni hanem a pár száz forint értékű tételeknek is. De feleségem azt is mondta hogyha nem vesz, akkor legalább jöhetne hozzánk, elvihetné a játszótérre 1 órára.

Már mindjárt 2 éves de apám 3 szor anyám kB 10 szer ha látta.

Mi már nem is fogjuk vinni, jöjjenek ők ha látni akarják.

Egyébként közös megbeszélés alapján írtam ezt fel, érdekelne a ti véleményetek.

Hozzá teszem fiatalok 50-es években járnak.

Ahogy azt is hozzá teszem hogy a többi testvérem gyerekét szeretik, látogatják, például az is rosszul esett amikor sógornőm mondta nekünk hogy apu vitt a lányuknak mandarint meg mikulás csomagot stb stb

2019. máj. 6. 12:52
1 2 3 4
 21/34 acelsziv ***** válasza:
90%

Kérdező: Ez jobb nem lesz. Sajnálatos. Nálunk a gyerekeknek egy nagyanyjuk van. A párom oldaláról anyósék egyszer látták a nagyobbikat a kicsit még soha, pedig ő is három éves már.

Egy darabig bántó aztán lezárod magadban és kész. Ne erőltesd, de pénzt se adj nekik. Menjenek oda kuncsorogni ahol adtak is érte valamit.

2019. máj. 6. 15:34
 22/34 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk a dédi az, akinek a másik oldali dédunokák a szent és sérthetetlen, a mienkre meg rá se néz. Mondjuk én ennek személy szerint nagyon örülök, mert amíg terhes voltam, állandóan osztotta a kéretlen és 60 éve elavult tanácsait. Aztán megszületett a kicsi, már lassan egy éves, ezalatt egyszer látta, akkor is úgy, hogy mi is, meg ők is átmentünk anyósomékhoz. Őszintén szólva szerintem semmit nem tudtok tenni, mert csak a saját életetetket keseríti, ha ezen ugráltok. Szerintem, akit érdekel a gyerek, az jön, vagy legalább keres, hogy mikor-hol tudunk összefutni. Akit nem érdekel, azzal meg nem kell foglalkozni, az az energia meg idő, amit a rokonok látogatásával töltötök, legalább megmarad a saját gyereketekre.
2019. máj. 6. 15:45
 23/34 anonim ***** válasza:
91%

"Én szívesen segítek, de akkor miért pont velem viselkednek így?És a gyerekeimmel, akik legalább olyan szépek, okosak,kedvesek mint a többi unoka."

Mert veled megtehetik. Mert te egy szolga vagy a számukra. Feléd nem kell semmit nyújtaniuk, mert te úgyis szolgálod őket.

A kérdés az, hogy miért csinálod, ha egy nagy nullát kapsz érte viszonzásul.

2019. máj. 6. 16:26
 24/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Nem feltételen az ajándékokról van szó! De egy kuki nem verné földhöz az embert! Másrészt amikor az egyik unokát tolja a baba kocsival, a másik menyét elkiséri a védőnőhöz a mi lányunkat pedig nem látogatja csak több havonta, egyszer nem vitte még a játszótérre ami nem pénzbe hanem időbe kerül, annak ellenére hogy nem dolgozik, mégse, attól függetlenül hogy engem vagy a gyerekem anyját szereti vagy sem, meg pluszban azt halljuk úton út félen hogy kiköpött én csak kicsiben, és ezt már anyuék is mondták akkor az egy kicsit nem csak bosszantó!

Mi ezt már próbáljuk letojni, csak érdekelt más véleménye hogy mennyire lesz az helyén való hogy beszüntetünk minden ajándékozást...

2019. máj. 6. 16:29
 25/34 anonim ***** válasza:
26%
Igazi magyar szokas. Szamolgatni a mandarinokat, nem veszek semmit, ha nem viszonozzak, stb. Szerintem a feleseged nem birjak. Az is lehet, hogy volt be/osszeszolalkozas amirol te nem tudsz. Anyos tehetosebb? Ne nagyszuloknek csinaljunk gyerekeket, meg ha fiatalosak is.
2019. máj. 6. 16:44
 26/34 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó látom "megértetted" a lényeget. Ok nem lepasszolni akarják az anyósnak a gyereket, hanem hogy a kicsivel is foglalkozzon.Azert a 2 nem ugyanaz. Nekem se esne jól, ha az én lányomnak nem venné semmit az anyosom,elvégre unokája.
2019. máj. 7. 15:58
 27/34 anonim ***** válasza:
64%
Ja és ha esetleg valami baja lenne is a menyevel, azt nem az unokan kéne le érni gyerek semmiről nem tehet
2019. máj. 7. 16:00
 28/34 anonim ***** válasza:
51%
*leverni
2019. máj. 7. 16:01
 29/34 anonim ***** válasza:
48%

"érdekelt más véleménye hogy mennyire lesz az helyén való hogy beszüntetünk minden ajándékozást..."

Nem attól lesz valami helyén való vagy nem helyén való, hogy mások mit gondolnak róla.

2019. máj. 7. 16:34
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Én így nőttem fel, én voltam az unoka. Én letojom, gyerekként is a szüleimet hatotta meg jobban. Mindkét oldalon, anyukám és apukám is 1-1 tesóval rendelkezik és a másik volt a kedvenc. Nem mondom, hogy soha nem lettünk felköszöntve, mert ez nem lenne igaz, de az unokatesókra sokszor külön főztek (képzelheted milyen, mikor mindenki eszik, neki meg külön hoz kaját, mert az a kedvence, de csak neki, 1 adagot!), vagy amikor gyereknapon ott vagyunk mind és csak az unokatesó kap gyereknapi ajándékot.
2019. máj. 9. 13:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!