Szerintetek jogosan döntöttünk így a feleségemmel?
Szóval nagy vonalakban az anyám tojik a fejünkre, én is belátom, viszont érdekelne hogy nektek is ez lenne a véleményetek?
Ugye tegnap volt anyák napja, felköszöntöttük, (valószínűleg utoljára) már másodszor mióta megvan a kislányunk. De ő tavaly sem viszonozta a gyereknapot, de tovább megyek szülinapra kapott egy kiscsomag pelenkát és egy popsitörlőt, de ezen kívül soha nem kapott a lányunk semmit, sem mikulás, sem karácsony, sem névnap, sem gyereknap sem mint például az én anyósom hogyha elmegy a piacra meglát valamit rögtön megveszi az unokájának.
Szóval nem csak új 2-3 ezer forint értékű ajándéknak tudnánk örülni hanem a pár száz forint értékű tételeknek is. De feleségem azt is mondta hogyha nem vesz, akkor legalább jöhetne hozzánk, elvihetné a játszótérre 1 órára.
Már mindjárt 2 éves de apám 3 szor anyám kB 10 szer ha látta.
Mi már nem is fogjuk vinni, jöjjenek ők ha látni akarják.
Egyébként közös megbeszélés alapján írtam ezt fel, érdekelne a ti véleményetek.
Hozzá teszem fiatalok 50-es években járnak.
Ahogy azt is hozzá teszem hogy a többi testvérem gyerekét szeretik, látogatják, például az is rosszul esett amikor sógornőm mondta nekünk hogy apu vitt a lányuknak mandarint meg mikulás csomagot stb stb
Velem ugyanez volt.Az anyám az én gyerekeimnek is tojt a fejükre, a testvéreim gyerekeit meg istenesitette.Ez mind azért volt, mert én sem voltam a kedvenc gyereke, ahol tudott lehuzott.Mégis én kitartó voltam, nem tudtam ugy viszonyulni hozzá,ahogyan meg érdemelte volna.Ma már nem sajnálom,mert nincs lelkiismeret- furdalásom, mert jó maradtam vele, már nem él.
Ha a szüleid rosszak,te maradj jó velük, ne válj olyanná,mint õk.Viszont az anyagiakat vond meg,annyit adjál nekik,amennyit adnak az unokáinak.
Egyébként hogyan állnak anyagilag?Meg tudnák adni azt,amit ti elvártok tõlük?
Sajnos minden családban van egy "hülye", akivel mindent meg lehet csinálni. Nálunk én vagyok. Három gyerekem van, de levannak tojva. De én legyek bejárónő, sofőr, ha elfelejtenék egy szülinapot, örihari, az anyámék névnapja kb. nemzetközi ünnep, napokig süt-főz előtte, de az unokáinak még egy tortát nem sikerült elkészíteni a 10 év alatt. Elég egyoldalú így ez a kapcsolat, minket is nagyon bánt és nem értjük az okát. Az öregek marha önzőek tudnak lenni, ők mindent jobban tudnak, borzasztóak tudnak lenni és persze sértődékenyek. Én, mint szülő úgy gondolom, soha nem a gyerek dolga közeledni, hanem a szülőé, nagyszülőé. Nekik kell megteremteni azt a légkört, hogy a kisgyerek biztonságban érezze magát és bizalommal legyen feléjük, a szeretet nem magától jön, tenni kell érte.
Én biztos, elbeszélgetnék ezekről, elmondanám, ami bánt. Anyámékkal is megtettem és változott valamit, persze az ideálistól még kilóméterekre van.
Az öregek nem szeretik a nyílt, egyenes beszédet, kerülgetik a forró kását. Le kell ülni és átbeszélni a sérelmeket, ha nagyon nem megy, akkor el kell fogadni, de legalább megpróbáltátok.
Aki nem tud anyaként, nagymamaként viselkedni, ne sértődjön meg, ha nem köszöntik anyák napján.
"A kérdezõnek az anyukájáról van szó nem anyósáról?!"
"Szóval nagy vonalakban az anyám tojik a fejünkre"
Igen.
Nem szeretik a kislányotokat, és valószínűleg benneteket sem. Ezen, bármennyire is fáj, szinte lehetetlen változtatni, így meg kell tanulnotok elfogadni. A szüleid szar emberek.
Öröm az ürömben, hogy csórók, és a gyerekeitek legalább nem azt fogják látni, hogy az unokatestvérek szép drága ajándékokat kapnak tőlük, mivel szerencsére nem telik rá nekik.
Férjem nem azért köszönti az anyját anyák napján, hogy majd anyósom bárhova vigye a fiunkat gyereknapra...
És nem várnám el, hogy adjon a gyereknek mikulásra vagy bármire ajándékot. Ha ad ad, ha nem nem. Mi úgyis veszünk neki.
Undorító dolog attól függővé tenni a köszöntést, hogy ő szokott e ajándékozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!