Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Csak az anyósok a rosszak?

Csak az anyósok a rosszak?

Figyelt kérdés
Édesanyám kezd átmenni rossz anyósba, legalábbis az öcsém barátnőjével szemben. Ha kívülről látnám őket, azt hinném, anyám egy savanyú nő, de nem ilyen egyszerű a helyzet. Ami az öcsémet illeti, talpraesett ember, de eddig csak olyan barátnői voltak, akiket pátyolgatnia kellett. Az eddigiek ezzel együtt is rendesek voltak, de most összeszedett egy igazán életképtelen szobanövényt. Tudom, úgy tűnhet könnyebb egy ilyen emberrel boldogulni, mint egy akaratos hisztigéppel, de higgyétek el, hogy nem! Anyám igyekezett nagyon, hogy tiszteletben tartsa a lányt, de úgy eleg nehéz, ha minden kérdésre "nem tudom" a válasz. Legyen szó időpont egyeztetésről, vagy egy szülinap lebonyolításáról vagy bármiről. Persze mindig jelenteznek később az igények, de csak az utolsó pillanatban. "Jajj, bocsi, elfelejtettem mondani..." kezdettel indítva, holott sokszor lett kérdezve minden esetben. Képtelen kommunikálni. Semmire nem lehet megkérni. (Ritka apróságok, nem állandó ugráltatás) Nem megy be olyan üzletbe, amiben még nem járt, egy db üdítőért sem a nagy családi ebédhez. Mert ő azt nem ismeri. Képtelen értelmezni egy 2 lépéses használati utasítást. Elolvassa, aztán megkérdezi, hogyan kell csinálni. Fél óra is kimerítő vele. Olyan, mint egy kisgyerek. Nem lehet rá számítani, nem tudja, mi zajlik körülötte.
2019. ápr. 23. 12:22
 1/9 anonim ***** válasza:
78%

Nem, nem minden esetben az anyós rossz.

Néhány esetben vannak tényleg nagyon életképtelen meny jelöltek is.

Bátyám felesége minden rosszat elmond anyáról, sehogy sem jó neki semmi. Pedig anya tényleg a jó anyósok közé tartozik, mindig azon van kin hogy tud segíteni. Férjem jobban szereti mint a saját anyját. A csajnak mégsem jó. Tehát van olyan is.

2019. ápr. 23. 12:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért a csajnak kell anyáddal egyeztetni? Miért nem a fiával egyeztet? Lehet hogy a csaj idióta, nem akarom védeni de van olyan nő, akivel én sem szeretnék kommunikálni...Pl mert mindent hússzor megkérdez és fárasztó...Hol van a történetben a tesód? Ha ő olyan talpraesett, akkor mi a gond? Ha férjem szüleiről van szó, én is ráhagyon a döntést.. „Egyezkedjen„ ő az anyjával.
2019. ápr. 23. 12:41
 3/9 anonymousreview60 ***** válasza:
93%

Nem feltétlenül. Lehetnek az apósok is vagy akár a menyek vagy vejek.

"Édesanyám kezd átmenni rossz anyósba" Semmivel nem támasztottad alá, hogy az öcséd vay a Szobanövény rosszalta volna édesanyád viselkedését. Te magad is példával illusztráltad, hogy az értelmes élettel összeegyeztethetetlen jeleket mutat. Eszerint nem anyukád vált rossz anyóssá, csupán nem tud együttműködni a Szobanövénnyel. De ezt is meg kell tennie a fogát összeszorítva is akár, ha az ki lesz ültetve a cserépből a kertetekbe.

Jobban érdekel, hogy az öcséd miért ilyen csajokat választ? Fél az egyenrangú partnertől? Az első nője letaposta az önértékelését? Édesanyád esetleg lenyomta apátokat, mint a vekkert? Vagy csak alulárazta magát öcséd a húspiacon? Itt keresendő öcséd választásainak oka, és nem - feltétlenül - a lányok lába között.

2019. ápr. 23. 12:44
 4/9 anonim ***** válasza:
16%
Az anyósok nagyon szemetek.
2019. ápr. 23. 13:04
 5/9 anonim ***** válasza:
58%
A ferfiak anyjaival csak a baj van! Ezt lattam a dedim/nagymamam/anyam es most a sajat peldamon is. Egy tanacsom van, arva fiut kell valasztani!
2019. ápr. 23. 13:06
 6/9 anonim ***** válasza:
44%
Nekem egyik exem volt ilyen oda teszem ahova akarom hamar meg is untam a kapcsolatot mert igen idegesito ha megkérdeztem milyen pizzát együnk mind1 amk neked jó, hova menjünk hétvégén mind1 ahova te szeretnél stb. Rohadt idegesitő szerintem itt nem anyud a hibás
2019. ápr. 23. 16:01
 7/9 anonim ***** válasza:
91%
Ennek a “kérdésnek” most mi értelme volt...? Megkérdezted, h anyád xar anyós-e, majd leírtad, h miért nem az... am értem, engem is zavarnak az ilyen életképtelen - ahogy te írtad - szobanövények, de hát ez van... érdemesebb lenne egy olyan kérdést kiírnod, h “mit kezdjek a szerencsétlen épp-aktuális-sógornőjelöltemmel”, relevánsabb lenne, mint ez... ;)
2019. ápr. 23. 17:49
 8/9 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Kérdező: Lépjünk túl ezen! Te magad megválaszoltad a kérdést. A lényeg nem ez, hanem hogy öcséd miért ilyen lányokat választ. Az, hogy ez hosszabb távon jó-e neki, vagy azzal kapcsolatban mi a teendőd, már más kérdés.

Ha pl. édesanyád vagy te elnyomtátok őt, akkor érthető, hogy miért keres olyan nőt, akivel szemben meg tudja védeni magát.

2019. ápr. 24. 08:10
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
#1 es! Bocs de az a normalis..ha a pasi a baratnohehez kotodik jobban mint az anyjahoz.. Nem az h "jobban szereti" egyik az anyja akit szeret. De a masik nobe szerelmes ami erosebb es ez igy van jol h nem anyuka csecset akaja sz#pni egesz nap.. non sense amit irsz 😱😱😀😀😀
2019. júl. 17. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!