Anyósotok mennyire szólt bele a terhességetekbe később a gyermeknevelésbe?
semennyire
felfogtak pár beszólás után h esélyük sincsen arra h a hülyeségeikkel egyet értsünk
határozottan kiáltunk a véleményünk mellet
Én soha nem akartam úgy élni, hogy csakazértis nekem van igazam, csakazértis az lesz, amit én mondok, én akarok, énénén...
Ezért aztán jóban vagyok a szüleimmel, anyósommal, sógornőmmel, stb, ellentétben az itt írogatók jó részével (ami kérdés, vajon abból mennyi hazudik...). Ők már nevelte gyereket, én nem. Szóval kértem tanácsot tőlük, és általában meg is fogadtam. Nyilván voltak saját elképzeléseink a férjemmel, de eszünkbe se jutott, hogy az a szent, amit mi akarunk, mindenki más kussoljon. Nem tudnék így élni.
Semennyire, bár próbálkozik, de jobb a békesség elve alapján még nem szóltam vissza.
Utolsónak részben igaza van, de ők még az a korosztály, hogy "hagyjad sírni, attól erősödik", "ne kapdosd fel szíre-szóra, mert elkapatod", és hasonló tézisek, amivel én nem tudok, és nem is akarok azonosulni.
A saját gyerekével mindenki csinálhatja ezeket, de ne erőltesse rám senki, amit nem szeretnék.
Én pont most vagyok 20 hetes, első baba, és nekem nagyon jó hogy az anyósom van, csomó helyzetben segít. Persze ami nagyon fontos nem tolakszik. Mielőtt valami kaját hozna, vagy venne nekünk valamit, vagy mondjuk tanácsot ad - előtte mindig megkérdezi hogy nem veszem e tolakodásnak ha...
Pl 12 hetes ultrahang előtt pár héttel felhívott, mert én az sztk-ba akartam menni, hogy nem venném-e rossz néven ha befizetne erre a prenatest-re a városi maganklinikára, mert a barátnője menye is oda ment és mennyire meg voltak elégedve. Mondtam hogy igazán nem szükséges, nem várok tőle anyagi támogatást, de ő szerette volna, így nagyon megköszöntem. De mondom előtte felhívott hogy mit szólnék hozza. Plusz mindig elmondja hogy szóljak ha túl sok, nem akar zavarni, csak hat neki is első unoka es izgul.
De szerintem ehhez kell egy intelligencia szint hogy egy anyós tudjon normális segítség lenni, és ne nyomuljon túlzottan. De amúgy ha neked ilyesmi problémáid lennének szerintem próbáld meg megbeszélni az anyósoddal, ha elég értelmes megérti hogy szívesen látjátok az életetekben de azért egészséges korlátok közt :)
Nagyon szeretett volna.. Nem hagytam. Egyszerűen a stílus miatt. Nem tanácsot ad, hanem kijelent... Stb. Én értem, hogy régen úgy volt, de most nem ugyanazok az alapelvek. Pláne, ha józan paraszti ésszel gondolkodom, akkor az éhes egy hetest megszoptatom, nem gyümölcslevet adok neki...stb. Nem követem/követtem 100%-ban a mai ajánlásokat, hanem átgondoltam a dolgokat. Személye elleni támadásnak vette, hogy én szoptatok 3-6-10-12 hónapig
...ilyen emberrel nem lehet mit kezdeni. Nem akartam az a szülő lenni, aki szerint csak ő csinál mindent helyesen, de egyszerűen ez lett belőle. Semmit nem tudtam megfogadni amit mondott, akármit és akárhogy mondtam, én lettem a hu..e,úgy hogy millió gyerekkel voltam körülvéve mindig is, gyerekekkel foglalkozom a szakmámból kifolyólag, és még a józan paraszti eszem is megvan... De én semmit nem tudok, mert ő hamarabb és többet szült, mint én...
Igen az miatt. Ha nem tudsz valamit miért kell beleszólni? Azért mert neked nem volt ilyen eseted másnak még lehetett.
Ha valakit akkor őt biztos nem sajnálom semmiért sem. Egy ilyen anyóst még a legrosszabb ellenségemnek sem kívánnék.
De úgy látom itt ha valaki leírja az igazat az vagy hazug vagy sz.r.
Látom itt csak az nincs lepontozva aki jóban van az anyósával. Hát jó nekik. Velem mindent csinált de jót még soha, tehát nincs miért jóban lennünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!