Ha ennyire zavarja a kutya oket, miert nem lehet mashol talalkozni?
Lett egy kutyank, standard uszkar. Anyosek nem csipazzak, a sogornom meg konkretan fel tole.
Nem sokkal az elkoltozes utan vettuk a kutyat, egy nagyobb lakasba koltoztunk. Anyosek mar vartak, hogy majd tobbszor atjonnek, en sem bantam volna ugy isten igazabol. Aztan amikor megtudtak, hogy van kutya, a lelkesedesuk letort, ok oda biza nem jonnek. Jo, rendben. Viszont, mi menjunk at hetvegen. En kijelentettem, hogy a kutya nelkul nem, mert egesz hetkoznap sokat van egyedul, nem is akkora nagy variacio a kozeli parkban a jatek es seta,, a hetvege pedig csak kutyas programokrol szol, ami nalunk azt jelenti, hogy akarhova megyunk jon velunk az eb. Eddig minden baratunkhoz is atvihettuk, minden hetvegenk flottul es boldogan telt.
Aztan mostansag ami nalam kiverte a biztositekot, az volt hogy egyik vasarnap beallit a csalad minden szo nelkul ebedelni. Mi elotte ertunk haza a piacozasbol szerencsejuk, hogy pont otthon voltunk. Na de, a kutyat zarjuk be a szobaba. En erre hat nem buszken de magambol kikelve elmondtam, hogy az eb csaladtag, ez az o othona, ha nem tetszik lehet menni.
Azota nincs parbeszed, a felesegem az en prtomat fogta termeszetesen, de nem bannam ha lehetne belkulni
Az, hogy eddig minden barátotokhoz átvihettétek, az egy dolog, és szerencse.
De ha ők a saját lakásukba nem akarják beengedni, hadd legyen már joguk hozzá, ugyanúgy, ahogy Te megmondod, hogy mit lehet és mit nem a Te saját lakásodban.
Ha nem akarják, nem szeretik, nem engedik, azt tiszteletben kell tartani.
Le kell ülni nyugodtan és megbeszélni.
Ha ők nem engedik, amikor hozzájuk mentek, nem viszitek a kutyát. Ha ők jönnek, akor viszont az a kutya otthona is, el kell fogadniuk, hogy nem zárjátok be. Esetleg találkozhattok parkban, fagyizó, kávézó teraszán, ami kutyabarát hely, ti is vihetitek a kutyát, nekik sem kell beengedni a lakásba.
Nálam ugyanez van, a kölyök tacskómat apám nem akarja beengedni a lakásba. szóval csak egy-két órára megyünk, pedig 120 k-re lakik, és a teraszon üldögélünk. Visszük a kutya ágyát,ott lefekhet, ha akar, mi meg nem megyünk be.
Amikor ő jön hozzánk, bár nem tetszik neki, kénytelen elfogadni, hogy mi bent tartjuk a kutyát. Ennyi. Nem veszekszünk, én tiszteletben tartom az ő hozzáállását, ő meg az enyémet.
Kérdező!
Ha jól veszem észre, te felháborodsz, ha a saját lakásodban nem tisztelik a szabályokat (kutya családtag, nem zárjuk be sehova). Viszont! Te ugyanezt teszed, amikor a kutyádat oda akarod vinni, ahol nem örülnek neki.
Nekem is van kutyám és a legtöbb helyre magammal is viszem, miután megkérdeztem, hogy nem gond-e.
Nekem is bent tartott uszkárom van, aki családtag, és imádom.
Mindazonáltal eszem ágában nem lenne vele együtt menni látogatóba másokhoz, azért a pofátlanságnak is van határa.... :DDD
Néha a p0fám leszakad, egyes állattartók mit gondolnak magukról. :D
Abban viszont igazad van, hogy NÁLATOK meg ti vagytok a főnökök, ha nálatok a kutya az egész lakásban lakik, akkor én se zárnám be... akinek nem tetszik, nem jön oda aztán kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!