Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » "Anyósom"* folyamatosan...

"Anyósom"* folyamatosan kritizál. Hogyan reagáljam le?

Figyelt kérdés

*Párommal nem vagyunk házasok, de évek óta együtt élünk.

Nem jó, ahogyan mosok, nem jó ahogyan mosogatok (egy ideig két állásban dolgoztam, azóta heti egyszer ő főz nekünk (még mindig ragaszkodik hozzá), a visszavitt ételdobozok állapotával volt a gond), ahogyan vásárolok, amit vásárolok.

Figurákat horgolok, megrendelésre, azokat is folyton kritizálja. Ne így csináljam, hanem amúgy, ahogy csinálom, nem jó. Megjegyzem, ő nem horgol, régen terítőket hímzett. Beleszól mindenbe, amihez semmi köze és elmondja a negatív (kéretlen) véleményét róla.

Eddig jó volt vele a kapcsolatom, kb 1 éve kezdte el ezt, elegem van már ebből a viselkedésből.

De a párommal is ugyanezt csinálja.

Sőt, gyakran nem is a szemembe mondja ha gondja van velem, hanem a páromnak, a páromat meg nekem kritizálja.

Előre félek, mi lesz amikor gyerekünk lesz...

2019. márc. 20. 15:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyósom is ilyen volt, sztm így me valalj gyereket. Megmergezi az egesz családot. Esetleg költőzzetek messzebb.
2019. márc. 20. 16:25
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Mintha az én anyósomról írtál volna... Az volt a vicces, hogy nekem beszélte ki 2 fiát, a lányát, apósomat. Nekik pedig engem. Azóta kb nem is beszélünk.
2019. márc. 20. 16:26
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

Honnan tud annyi mindent, úgy, hogy nem együtt éltek és nem is jár hozzátok? Honnan tudja hogy mosol? Mit horgolsz? Hogy és mit vásárolsz?

Sántít a sztori.

2019. márc. 20. 19:24
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem kérdezed meg tõle, hogy mivel érdemelted azt ki,hogy mindig kritizál?
2019. márc. 20. 20:04
 15/18 A kérdező kommentje:

Honnan tudja hogy mosok? Szaglássza a párom épp rajta levő ruháit. Mosóparfümöt használok, nem öblítőt. Kevésbé erőteljes az illata.

Németből hozatott mosószert elvileg jobb, olcsóbb mint az itteni. Kérdezte, akarunk-e venni, mondtam nem, mert mosószódával és mosógéllel mosok, teljesen bevált ez nekünk.

Honnan tudja mit vásárolok? Volt, hogy pl beugrottam a városba konkrétan üvegmosót venni. Szerinte szükségtelen, kidobtam az ablakon a pénzt, tegyek bele egy kanál rizst az üvegbe és rázogassam, az sokkal jobb. Vagy: tudja hogy a menstruációm első napján halálomon voltam (láz, hányás, hasmenés etc.). Még akkor mondtam el neki, mikor jó viszonyban voltunk. Egyébként eü. dolgozó. Vettem intimkelyhet, ami hál'az égnek megoldotta a problémám, el is újságoltam neki (ez is bő egy éve volt), s mostanában hozakodott fel vele (páromnak), hogy nehogy valami bajom legyen tőle, nem egészséges, biztosan elkapok valamilyen fertőzést, beszéljen le a párom a használatáról. Ez úgy egy hónapja volt. Legközelebb, mikor találkoztunk, meg is kérdeztem tőle, hogy a vaginámmal kapcsolatos kételyeit miért nem nekem mondja, miért kell a hátam mögött. A válasz az volt, hogy ő nem úgy gondolta, nem is így mondta.

Mit horgolok? Sapkát, sálat, babákat, kutyákat, macskákat, egyebeket. Van egy facebookos oldalam, oda töltöm fel az elkészült megrendeléseket. Ezeket szólja le. Pl nem ilyen ruha kellett volna, nagyon sápadt, csúnya a haja, rövid a lába, ő biztosan úgy csinálta volna hogy: és sorolja. Van egy barátnőm, aki szintén játékokat horgol többnyire. Az ő munkájáról küldözgeti a képeket, hogy nézzem meg, milyen gyönyörű, milyen szuperjó.

Látom rajta hogy segíteni akar nekünk, de úgy ahogyan ő gondolja. Csak az a jó és a helyes, ahogyan ő csinálja. Ha kedvesen is, de visszautasítjuk a segítségét, akkor sértve érzi magát és haragszik ránk, de leginkább rám.

2019. márc. 20. 21:56
 16/18 anonim válasza:
67%
Nyisd az ajtót és fuss!
2019. márc. 20. 22:13
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű a menet: ne mondj el neki semmit, tiltsd le facebookról. Én is letiltottam anyósomat. Ha megkérdezi miért tiltottad le, akkor közölheted vele azokat a dolgokat amiket itt leírtál.

Ha megkérdezi kértek-e mosószert, akkor egyszerűen annyit válaszolj, hogy nem. Nem kell megindokolni, hogy miért.

Redukáld le a vele való beszélgetést. Csak akkor válaszolj, ha kérdez, akkor is csak a legszükségesebb dolgokat mondd. (Igen, nem, oké, jó, stb)

Nekem ez tökéletesen bevált. Nem vagyok bunkó, mert igazából beszélgetek vele, de egyszerűen nincs mibe belekötni.

Ha lesz gyerek ugyanezt kell csinálni.

Én nem mutogatom mit vettem a lányomnak, szoptatáshoz elvonultam másik szobába, hozzátáplálásnál kinyomtattam neki a netről a táblázatot és a kezébe nyomtam.

Mikor hozott a 6 hónapos gyereknek túró rudit, megköszöntem, beraktam a hűtőbe azzal, hogy ma már evett édességet, és majd holnap megeszi, miután elment odaadtam a férjemnek es megetettem vele.

Egyszerűen nem volt mibe belekötnie.

Teljes mértékig semleges a kapcsolatom anyósommal.

2019. márc. 21. 09:40
 18/18 anonim ***** válasza:
88%
NEM veletek él,ahogy olvastam. NEM muszáj szeretni,beengedni! Attól h magányos nem jelenti azt h elkell tüűrni a beszólásait stb.
2019. márc. 21. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!