Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » "Anyósom"* folyamatosan...

"Anyósom"* folyamatosan kritizál. Hogyan reagáljam le?

Figyelt kérdés

*Párommal nem vagyunk házasok, de évek óta együtt élünk.

Nem jó, ahogyan mosok, nem jó ahogyan mosogatok (egy ideig két állásban dolgoztam, azóta heti egyszer ő főz nekünk (még mindig ragaszkodik hozzá), a visszavitt ételdobozok állapotával volt a gond), ahogyan vásárolok, amit vásárolok.

Figurákat horgolok, megrendelésre, azokat is folyton kritizálja. Ne így csináljam, hanem amúgy, ahogy csinálom, nem jó. Megjegyzem, ő nem horgol, régen terítőket hímzett. Beleszól mindenbe, amihez semmi köze és elmondja a negatív (kéretlen) véleményét róla.

Eddig jó volt vele a kapcsolatom, kb 1 éve kezdte el ezt, elegem van már ebből a viselkedésből.

De a párommal is ugyanezt csinálja.

Sőt, gyakran nem is a szemembe mondja ha gondja van velem, hanem a páromnak, a páromat meg nekem kritizálja.

Előre félek, mi lesz amikor gyerekünk lesz...

2019. márc. 20. 15:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Muszaj addig varnod hogy gyerek is legyen ?

Ebben a korulmenyben akarsz elni hogy semmi sem jo ? Sok szerencset

2019. márc. 20. 15:20
 2/18 A kérdező kommentje:
Elvált, egyedül él, nagyon túlsúlyos. Szerintem boldogtalan, de így meg még azokat is eltaszítja magától, akik mellette állnak. Szerintem jót tenne neki egy háziállat, akitől szeretetet kap, de gyűlöli őket.
2019. márc. 20. 15:22
 3/18 anonim ***** válasza:
96%
Nem kell beengedni. Ha ott lakik, akkor viszont ciki van.
2019. márc. 20. 15:22
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Szüntesd be, hogy hoz nektek kaját. Pároddal pedig beszélj, hogy anyukáját rendezze, mert ez így senkinek sem jó.
2019. márc. 20. 15:25
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Határozottan meg kell mondani neki, hagyjon békén, mert te magad akarod eldönteni mit hogy csinálj.

Ha nem érti meg, többször is elmondani.Ha nem harcoljátok ki azt, hogy ne üsse bele az orrát a dolgaitokba, mindig fogja csinálni.Rámehet a kapcsolatotok.A leendő gyerekről már ne is beszéljek.Ha besértődik, nem kell ajnározni.Majd ő fog közeledni, és hátha változtat.De ha elhatározod, onnantól semmit ne engedj.

Csak arra vigyázz, igazságos legyél vele, és apróságokból ne csinálj nagy problémát.

2019. márc. 20. 15:28
 6/18 A kérdező kommentje:

Sajnálom az asszonyt. Nem szívtelenség megszakítani vele a kapcsolatot?

Párommal egy telken lakunk az apjával, de külön házban. Anyós kb fél órára innen egy kis lakásban. Nem jön hozzánk apósom miatt, hál' az égnek.

A válásuk (15 éve) környékén volt néhány év, amíg nem beszélt a párom vele, pont ez a viselkedése miatt. 4-5 év alatt összeszedte magát és azóta normális volt...

2019. márc. 20. 15:32
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem,hogy ez jobb lesz, végig kell gondolnod, hogy szeretede annyira a párodat, hogy hosszú évikg kritizáljon az anyja, és hidd el, csak akkor lendül majd bele igazán ha gyerek is lesz.
2019. márc. 20. 16:01
 8/18 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Ezt optimális a gyerekvállalás előtt lerendezni.

A pároddal kell megbeszélned ezt, és alapvetően neki kell ezt lerendeznie az anyóssal úgy, hogy az eredmény ti kettőtöknek megfeleljen.

A szülőknek a felnőtt(!) gyerek életébe nincs joga beleszólni, csak a gyerekek által tőle elfogadott segítség mértékéig. Ezen túl észrevételeket mondhat, kérdéseket tehet fel a helyzetekre, de értékelnie sem szabad.

A férjednek kell kiállni melletted vele szemben, ha a helyzet téged zavar.

2019. márc. 20. 16:17
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha fel oranyira lakik hogy lat bele igy mindenbe??? Minek mentek hozza?
2019. márc. 20. 16:17
 10/18 A kérdező kommentje:

Páromnál is kezd betelni az a pohár.

Sokat beszéltünk már a kialakult helyzetről (pedig de jó lett volna helyette pozitívabb dolgokról), szerinte jórészt azért kezdett el velem így viselkedni mert nem mentem bele a játszmázásba és nem bólogattam anyósnak, mint a párom volt barátnője.

Erővel azon van, hogy költözzünk el a jelenlegi házból. Erre kellett volna rábeszélnem az embert. De én szeretek itt élni... szeretünk itt élni.

Igazatok van, muszáj szabályokat lefektetni. Nehéz beszélgetés lesz...

2019. márc. 20. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!