Ti hogyan kezelitek az anyóst?
20: Eleve a helyzet nincsen rendben, és a viszonyulásod sincsen rendben. Neked nem osztott a család lapot, és te ezért hisztizel, mert mást ebben a helyzetben nem is tehetsz.
Neked se jogilag se etológiailag nincs kontaktod a nőd anyjával, se a kéglivel, csak ők tudnának tenni valamit, te nem, de ők nem tesznek.
Te csak annyit tudsz tenni, hogy csinálsz egy sajátot, ahol te vagy a főnök.
Itt nem te vagy és nem is lehetsz, egy kész szituba jöttél bele, amin nem változtathatsz.
Ez a másé, semmilyen eszközöd nincs a változtatásra ezen a pár nm-en.
Ráadásul 2 haszonélvező is van, a nőd semmit nem tehet nélkülük a lakással, se nem adhatja ki, se nem adhatja el. Maximum a saját anyáddal veszhetnél össze, ha bejönne ebbe a lakásba a gatyáidat elpakolni, meg ha a szomszéd idegen jönne be.
Mit nem értesz azon, hogy NEM A TIÉD a lakás, hanem a szülők a maximális főnökök benne?
Azért álljon meg a menet. Én egy szál bőrönddel jöttem a férjem házába, és SOHA eszébe nem jutott volna ezzel visszaélni. Sőt, én dönthetek arról, ki járkáljon hozzánk, kivel járjunk össze. Ha idehív bárkit, előtte megbeszéli velem. Pedig egy fillérem sincs ebben a házban.
Attól, hogy tulajdonjogilag semmije nincs az egyik félnek, nem jelenti azt, hogy tapló módon viselkedhet a másik. Illetve jogilag igen, de rég rossz, ha jogilag nézzük. Nálunk mindig szempont volt, hogy én jól érezzem magam itt.
23-asnál a pont.
Amúgy meg, ha vendég jön hozzánk, akkor sem járkálok be a vendégszobába, nem nyúlkálok a holmijához, és nem pofázok bele, hogy mit csináljon. Pedig ugye JOGILAG úgy vághatnám ki, mint a szart. De mégsem teszem.
Azért nem kell teljesen taplónak lenni egy szülőnek sem.
25: Nem jó a példa. Itt a vendég akarja kivágni a haszonélvezőt, mint a szart.
A vendég maximum elmehet, ha bunkók vele.
A vendég nem reklamál a vendéglátás színvonaláért.
A kérdező nem akarja kivágni az anyósát a lakásból, ilyet nem írt! Ő csak magánéletet szeretne, mint minden normális ember! Kíváncsi lennék, most őszintén, mindenki nézzen magába : eltűrnétek, hogy az anyósotok szó nélkül rátok nyissa az ajtót, pakolássza a ruháitokat, és úgy beszélne veletek, mint ha valami fogyatékos öt évesek lennétek? Eltűrné ezt bárki is, csak azért mert anyósé / párunké lakás? Ebben az esetben tényleg mindenki meghúzná magát, mint egy kiskutya?
Na ugye... Nem kell válaszolni, mindenki tartson önismeretet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!