Gyerekvállalás anyós miatt, mert ő unokázni akar?
Mi 5-7 éven belül nem szeretnénk gyereket.
De az is lehet, hogy nem lesz egyáltalán.
Anyós mostanában akar unokát, mert most még bírná.
Az, hogy az anyagi hátterünk nincs meg, nem érdekli.
"Anyós mostanában akar (helyesen: szeretne) unokát, mert most még bírná."
A mondat jelentése:
Most még tuna segíteni.
Később nem.
Vannak akik megérzik a közelgő halálukat.
Ez van.
Egyáltalán nem értem ezt a kérdést. Komolyan elgondolkodnál azon, hogy szülsz, mert anyósod, most tudna segíteni? Ha nem, akkor nem értem, mi a cél? Egy közös anyósszidás? Nem hiszem, hogy itt arról lenne szó, hogy az anyósod pisztolyt tart a fejetekhez, hogy most azonnal gyerek vagy lő.
Ha egy beszélgetés formájában kijelenti, hogy most még érez magában erőt, hogy be tudna segíteni, de később már nem. Ebben a kijelentésben mi a sértő? Tök korrekt, kijelenti, később ne számítsatok rá.
Ha meg többször mondja, hogy vágyik unokára... Nővérem menye meg azt sérelmezte, hogy miért nem mondja soha a "mama", hogy szeretne unokát? Akkor ez azt jelenti, hogy nem is szeretne... Milyen leendő nagymama az ilyen!
Nagyon rossz egy olyan családban, rokonságban élni, ahol nem lehet szabadon beszélni, ahol minden szavunkra vigyázni kell, mert éppen ki hogy fogja félreérteni.
Vicces lenne, ha a férjem minden gondolatom után, amikor kifejtem, mit szeretnék, min álmodozom épp, kiírna ide egy provokáló kérdést, hogy a felesége "kijelentette", hogy Nápolyba szeretne utazni, de jelenleg a bojlert kell megcsináltatni, mert nincs meleg víz, szerintetek?
Az az 5-7 év megfelelő lehet, ha te 30 alatt vagy. Ha felette, akkor kockázatos.
A gyerekvállalás a ti felelősségetek, nem az anyósé. Ne ő akarjon dönteni.
Figyelj, ez ugyan nem anyós história, hanem anyuka téma: Szóval, barátnőm anyja a barátnőmet a férjhezmenetele óta csesztette, hogy mikor lesz már unoka. Mert ő "úúúúúgy babázna". Folyton ezt kellett hallgatni. Persze lett gyerekük a barátnőméknek (nem az anyja unszolására, hiszen ők amúgy is akartak gyereket). SOHA nem babázott és nem unokázott az anyja. Szomszéd utcában laktak, nyugdíjas volt a barátnőm anyja, de előtte három nappal szólnia kellett, ha véletlenül valamiért (ügyintézés, fogorvos, ilyesmi) oda szerette volna bízni a gyereket 1-2 órára. És még így is kelletlen volt a nagymama.
Oké, ismétlem, ő nem az anyja kedvéért szült, de ennyit arról, hogy ő úgy unokázna, ő már alig tudja kivárni.
SOHA, senki kedvéért. Magatoknak szülöd, és csak magatokra számítsál. (Ha valaki besegít, az egy plusz ajándék.)
Nincs egyébként probléma anyóssal, csak sokat nyaggat minket a gyerek témával és unjuk.
30 alatt vagyok még.
Van egy kis lakásunk, szeretnénk nagyobbat, de nem hitelből...
Jogsit illetve autót szeretnék, mielőtt gyereket vállalnék...
Nekem ilyen feltételeim vannak, magammal szemben.
Nalunk is szeretne mindenki babazni
anyos anyukam is
masfel eve hazasodtunk mar megy a mikor lesz a baba tema
parszor leepitettem mindenkit h maganugy
es tok felesleges kerdezgetni ha van tudni fogjak
ha nem mondjuk akkor nincs
gondolom eltitkolnank eletunk vegeig h gyerekunk van😒
Mi is anyagi okokbol dontottunk igy,1-2 evet akarunk varni
2-3 havonta talalkozok anyossal
az elso dolga ha meglat vegigmeri a hasamat h van e
mar odaig jutottam h elvezem a csalodast a fejen
mikor latja h nem puposodik semmi
Megertem oket is,de senki kedveert sem szulnek
meg a ferjem kedveert sem,ha nem akarnam.
Engedd el a fuled melett majd megunja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!