Ti mit tennétek a helyemben?
Mielőtt elmennék hozzájuk a babával, rákérdeznék, hogy mindenki egészséges e? Ha valaki köhög, tüsszög, megy a hasa, akkor nem megyünk.
De tudnod kell, hogy bárkitől, bármikor, bármit elkaphat a kicsi az utcán, vagy a boltban is, sajnos nem tudod mindentől megvédeni!
"gluténérzékeny és nem is tartják rendesen a diétát"
Szerintetek mitől fosik szegény? Teljesen tönkre teszik a gyomrát, aki gluténérzékeny egyáltalán nem ehet glutént!
Nem vírustól megy a hasa. De ha attól is menne, anyós és ti is mossatok alaposan kezet, ha ott tartózkodtatok és utána babáztok és ennyi.
A hányós hasmenős vírus cseppfertőzéssel terjed. Azért ne mond, hogy az utcán a babakocsiban ugyanakkora az esélye elkapni, mint egy betegtől mondjuk wc-zés után, aki összetapogatja...
De még ha így is van, az utcán nem tudom kivédeni, ezt viszont kitudnám...
Ma 18:36
"Nem kell magas lóra ülni, mert nagyot lehet esni..."
Ezt magadnak mondtad, ugye??!
Úgy kaphatja meg a rotát pl, hogy nem azt az altörzzsel fertőződik, amely(ek) ellen az oltás véd. Magyarul, a gyengébbek kedvéért: nem ad védelmet az ÖSSZES rota törzs ellen.
Minek szólsz bele, ha nem értesz hozzá?!
Plusz a Rota típusain kívül még 682 féle hányós/hasmenéses fertőzés beszedhető. Gondolom vm 70 éves anyós lehetsz, a hozzászólásod stílusa alapján roppant jóindulatú is, és azt képzeled, ezek valami úri huncutságok vagy olyan kitalációk, amiket a menyecskék azért hoznak elő, hogy az anyósokat idegesítsék.
A te korosztályodnak nincs fogalma arról, mit tudnak ezek a vírusok csinálni a gyerekek szervezetével (vagy ami azt illeti a felnőttekével is!), azt hiszitek, ez ugyanaz, amivel ti NÉHA, nagyon elvétve találkoztatok.
Ha nem annyi éves vagy, akkor meg félelmetes a tudatlanságod és rosszindulatod.
A lányom 2 ízben kapott el vmt, Noro vírus vagy franc tudja, mi volt (a 682ből megnéznek max pár fajtát, nem Rota-e vagy még vm komolyabb, oszt jóvan - nem vizsgálják mindegyik vírust), az egyiket benyeltük mi is, felnőttek. Rögtön világos lett, miért nézett ki úgy anno 1 évesen a gyerekem a kórházban, mint aki a halálán van (akkor kapta el először vmlyik hányós vírust, és összevesztem az orvossal, h nézzen rá jobban, mert rettenetesen néz ki)! Volt egy napunk, amikor feküdtünk az apjukkal és gond volt feltápászkodni, ellátni a gyereket. Soha életemben nem éreztem ilyet, pedig sok mindent benyelek a gyerekektől!
Szóval abszolváltunk több mindent a lányommal, több kórház, miegymás, majd az alig vm több, mint 1 éves fiam hazahozta a kórházból a Rotát, amivel kevés híján vissza is került, az 5 éves lányom mellé (aki közben bekerült, mert elkapta a kicsitől). Szóval én otthon a fiammal, lányom a kórházban az apjukkal. Azt hittem, sosem fog elmúlni, valami rettenetes, 9 kg volt utána a 14 hónaposom!
Szóval, jóllehet nem árt, ha vmlyen hányós víruson átmegy a gyerek, mire közösségbe kerül (orvos mondta és igaza volt), de az ha lehet, ne a Rota legyen és ne 1- 1,5 éves kor alatt!!!
Annyi pozitívumot tudok mondani, Kérdező, h elméletileg ha más törzset kaptok is meg, könnyebb a lefolyása (nem 100 % és meglehetősen sovány vigasz), továbbá beszélj anyósoddal, hogy ez nem gyerekjáték, ha tudja, hogy lappang bennük valami, illetve gyanakszik, inkább szóljon. Pár napot nem mentek és annyi. A pici gyerek ennyi odafigyelést igényel - ez a minimum!
+ Nagyon alaposan probiotikumozd a kicsit (és magatokat is, ha futja rá, de a gyereket mindenképp), hogy erősödjön az emésztőrendszer bélflórája!
Igen,valószínű, hogy beteg lesz a kisbabád a gluténérzékeny down-osn sógorodtól. Az is valószínű, hogy a rotavírus ellen beoltott gyereked rotás lesz...holott ez az oltás nincs a kötelezők listáján, szóval kétlem, hogy ez a vírus veszélyeztetné leginkább a kisbabád egészségét. Figyelj, ha máskor elmennél valahova a gyerekkel, akkor ne felejtsd el oxigén sátorba tenni, nehogy a széndioxid dús levegő megártson neki.
Persze arra is figyelned kell, hogy a kisbabád nehogy elkapja a gluténérzékenységet és a down szindrómát a sógorodtól. De figyu, szerintem te is oltasd be magad rota ellen, hátha okosabb leszel tőle.
18.40-es kissé durván nyilatkoztál, de alapjában véve teljesen igazad van.
Hozzátenném, kedves kérdező, hogy nagyon óvd a gyerekedet a SAJÁT szüleidtől is, nehogy valami vírust rárasszanak arra a szegény gyerekre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!