Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » "Mérgező" anyós? Ellenség lettem

"Mérgező" anyós? Ellenség lettem

Figyelt kérdés

Előre szólok, hosszú lesz kicsit.

4 hónapos a kislányom, férjemmel vidéken élünk, közeljövőben költözünk vissza a fővárosba.

Én költöztem le vidékre, a párom kedvéért. ő ide valósi, távkapcsolatban éltünk ezt megelőzően. De eszembe nem jutott, milyen "fogadtatás" vár rám itt. Nem anyósékkal lakunk, külön lakásban és külön városban, de 15 km-re tőlük.

Amíg nem költöztem ide (Budapesten laktam) úgy éreztem, sőt tudtam, hogy szeretnek, nagyon szerettem ide járni, jól éreztem magam,nagyon egymásba szerettünk a párommal, különben nem is költöztem volna ide.

Kiderült, végtelenül rossz döntés volt, most csak a családi dolgokat tekintsük. Férjemmel hálistennek boldogan, szerelemben élünk.

Mikor ideköltöztem, előtte derült ki, hogy terhes vagyok, így én itt soha nem is dolgoztam, terhesen nem vesznek fel ugye sehova, meg kis város, kb. 0 lehetőséggel. 8 hónapig itthon ültem, barátok nélkül,depressziósan, fájó szívvel vártam haza a férjemet minden nap, akinek semmit nem kellett változtatnia az életén, a lakóhelyet leszámítva. (eddig egész életében otthon élt, szülőkkel-testvérekkel)

Anyósom egész terhességem alatt különféle dolgokkal "szembesítgetett", hogy rólam ezt meg azt terjesztik, így meg úgy láttak a városban, stb... utólag kiderült, ezek az ő agyszüleményei. Egyre jobban éreztem, "kegyvesztett" lettem, mióta ide költöztem, természetesen mert elvettem a fiát.

A baba születése előtt 1 hónappal házasodtunk össze. Ennek egy szóval nem örült, mikor bejelentettük, nem szóltak rá semmit, csak hogy ez a mi dolgunk. Aztán nekem annyit mondott utána, hogy "na, rábeszélted?"

Esküvő előtt 1 héttel rám támadt az udvarukon, náluk, én akkor már 34 hetes terhes voltam. Hogy takarodjak vissza Bp-re hogy mi a frászt (csúnyább kifejezéssel) keresek én itt, hogy tönkreteszem a fiát, és hogy nem is a páromtól van a gyerek... Zokogtam a földön, mint egy állat, nem védett meg senki sem... szemem láttára tépte szét az esküvői meghívót...minden indok nélkül, soha nem bántottam őket... hogy "megb*zhatjuk meg úgyis csak elválunk.." ilyeneket kiabált.

Esküvőnk is nagyon gázos volt, pont ezért, végig csinálta a fesztivált, zokogott, tüntetőleg félrevonult, esküvőnk reggelén még páromat hívogatta, hogy ő úgysem jön el, megnézhetjük magunkat,érezze magát minél szarabbul (mármint a párom) stb stb....Lakodalmon is ott volt végül,de nagyon gázul viselkedett, csak vele szabadott foglalkozni, stb... Nem , és nem veszi észre, hogy ezzel egyrészt magát égeti, másrészt a fiának, az én férjemnek okoz fájdalmat, amit látok is rajta az ilyen "akciók" után.

Kislányom megszületett, de őszintén szólva, nem merem vele egy helységben sem együtt hagyni. 6 hetesen már ültetni akarta... Sosem mos kezet, ha ide jön hozzánk, cipőt nem veszi le, én szóltsm rá, hogy mosson kezet mielőtt hozzáér a kislányomhoz. Azt mondanom sem kell, esküvőnkre nem kaptunk tőlük semmit (anyós+ apóstól), se egy fillért, se egy lapot, de még egy törött poharat sem. De a kisunokájának sem hozott még soha semmit. Itt most nem arról van szó, én az anyagiakat nézem, de szerintem szokás, és illik, ha mást nem jelképesen. Sajátjából soha, semmit.

Mikor még nagyon nehéz volt itthon, a babával, újszülőttként, férjemnek hozott kaját, amit én nem is láttam soha, mert rendszerint én bent voltam a babával a szobában, ők meg kint a konyhában, csak hallottam hogy szó volt róla.

De akinek volt gyereke, tudja, az első hetek milyen nehezek, milyen jól esik egy kis segítség, figyelmesség. Nagyon nehéz apró baba mellett főzni és a háztartást is elátni.

A kicsi keresztelőjekor is a templomban, tüntetőleg félre vonultak, ugyanúgy mint az esküvőnkkor, nem tetszett nekik, hogy nem rendeztünk vendéglőben ebédet, gondolom. (hogy nem hívtuk meg őket semmire.)És megjelentek, megintcsak üres kézzel, egy kedves szó nélkül.. sőt kifejezetten nyersek voltak velem (mert szóba mertem állni egy falujuk beli rokon nővel, akit ők utálnak, nem tudom miért... Nekem nem ártott... ).

Férjemet hozzák nagyon nehéz helyzetbe. És nem látja, a fiát bántja, nem engem.. az hogy ennyire tapintatlan, és mintha nem tudná, mi az ami illendő.

Én anyám 130 km-re lakik innen, nem milliomos, de hetente 1x jön, alap hogy kezet most, hoz ennivalót férjemnek és nekem, meg mindig valami apróságot hoz a picikének is. Sosem nyúlt úgy a babámhoz, hogy féltenem kelljen tőle.

Szerintetek mi ebben az esetben a megoldás? Oké, hogy elköltözünk, de az addig lévő időben?

Férjemet látom, hogy bánatos, az ő helyzete baromi nehéz ebben az esetben.

Baráti, megértő válaszokat köszönöm!

2018. nov. 27. 14:24
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
97%

Őszintén óriási szerelem lehet ez, ha meg se véd.

Ha az anyósom ennek csak a halvány másolatát elkövette volna velem szemben, soha nem állt volna velük szóba többé. Nemhogy még újra és újra alkalmakat teremtsen arra, hogy bántson...

Gondold ezt végig!

2018. nov. 27. 15:17
 12/32 anonim ***** válasza:
98%
Nehéz eldönteni, ki a hülyébb vagy tutyimutyibb ebben a sztoriban, de azt biztos, hogy egyik sem normális! Mindegy mit irunk, ezen nem fog segiteni...
2018. nov. 27. 15:17
 13/32 anonim ***** válasza:
97%
Ne haragudj meg, de a férjed egy kis puhap.csű majom. Neki lenne a feladata az anyucikáját pofán verni, de ő csak a csecsen csüng még mindig. Én a helyedben otthagynám ezt a balf.szt.
2018. nov. 27. 15:21
 14/32 anonim ***** válasza:
96%
Elköltözni messzire, kapcsolatot minimálisra venni és leszarni.
2018. nov. 27. 15:33
 15/32 anonim ***** válasza:
96%
A férjed egy tutyi mutyi. Ha nem az lenne, akkor már rég helyre tette volna anyósodékat és nem hagyná, hogy folyamatosan átgyalogoljanak rajtad. Vagy hozzá szoksz, hogy ez már csak igy lesz, vagy közlöd a férjeddel, hogy te húzol vissza BP-re a gyerekkel ő pedig mennyen vissza anyuci csö*sét szopni.
2018. nov. 27. 16:53
 16/32 anonim ***** válasza:
96%
Ugyanilyen az anyósom, csak rám még a munka kapcsán sem tudtak ilyet mondani mint neked (szerencsémre). Küldd el egyszer a jó büdös francba, de ne finoman, hanem mindent bele. Utána hagyd figyelmen kívül a létezését. A fia beszélgessen vele ha akar, jönni 1 hónapba egyszer jöhet unokát nézni, ha érdekli. És semmiben ne engedd át neki az irányítást, még olyanban sem, hogy neki csak X időpont jó, de neked az nem, így igazodsz hozzá. Abban a pillanatban újra vérszemet kap. Hajrá.
2018. nov. 27. 17:31
 17/32 anonim ***** válasza:
89%
Édesem szerintem készülj fel arra, hogy egyedülálló szülő leszel.
2018. nov. 27. 17:53
 18/32 anonim ***** válasza:
91%
De kérdező, te mi a fenét csinálsz még vidéken és miért nem állsz ki magadért a férjed meg melletted és a gyereke mellett? Most komolyan ezt mind tűröd és még meg is hívod őket keresztelő stb. Ezek után???? Én ezt nem értem, mondjuk én pont az ellentéted vagyok, csak annyi hogy én is távol élek a családomtól csak én vidékről költöztem pestre anyós közelébe. Próbált már ő is beszólogatni nekem, meg a fiának is szokott aztán beolvastam neki, de intelligensen, azóta kedvel valamiért, elmondtam neki hogy miben nem értek vele együtt ,meg mennyi mindent szerintem rosszul lát és én biztos hogy jó pár dolgot nem úgy fogok csinálni ahogy ő mondja ezért is azért, ilyenek. Azóta már leesett neki, hogy velem nem lehet és egyébént jó viszonyunk lett, másoknak is dícsérget állítólag. Megmondtam anno még páromnak hogyha nem lesz kíváncsi a születendő unokájára akkor majd az esküvőnkre sem lesz meghívva. Most már minden rendben. Persze tudom hogy nem minden anyós egyforma, a tiéd valószínűleg komoly pszichopata tüneteket produkál. A férjed meg tutyimutyi anyuci pici fia aki szomorkodik hogy milyen rossz a viszonyotok, de ahhoz már nincs mersze hogy kiálljon melletetek. Én ha ő lennék mondtam volna, hogy na akkor most költözünk pestre. Egyébként annyi ilyen kérdés van, hihetetlen mennyi tehetetlen nő él együtt anyuci pici fiával és nem tesznek semmit. Állj már a sarkadra, szegyén gyereked issza majd meg a levét.
2018. nov. 27. 18:43
 19/32 anonim ***** válasza:
94%
Nekem is az a gyanúm, hogy a férjed tutyimutyi. Én ultimátumot adnék, és dobbantanék.
2018. nov. 27. 18:55
 20/32 anonim ***** válasza:
95%

Nem értelek. Ne engedd be anyóst és kész. Dehogy költöznék el, 15 km-es körzetben mindig lesznek bunkók.

Férjed miért nem áll ki melletted? Ezen azért elgondolkodnék.

Ne legyetek már ilyen mulyák... Eltépi a meghívót, minősítetlen hangon beszél veled, majd biztos beedngedtem volna az esküvőre :D SOHA nem bocsátanék meg neki.

2018. nov. 27. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!