Amikor el kell menni anyósékhoz, az miért van, ki akarja igazán?
Úgy értem, amikor az van, pl. ünnepkor, hogy azt tanácsolják egymásnak fórumokon, hogy "tedd fel a pléhpofát, egyszer kibírod".
De ilyenkor ki akarja a találkozást? Anyós akarja? Mindenáron? De miért, ha tudja, hogy a másik félnek nyűg ez? Mi az oka, hogy besértődik, ha nem megy a meny? Amikor kölcsönösen nem bírják egymást?
A kérdés elméleti, nincs anyósom, de érdekel, mert ezt hallom ismerősöktől, munkatársaktól. Én a magam részéről örülnék, ha nem látom az étkezőasztalomnál azt, akivel nem bírjuk egymást. Akkor miért??
Az ember anyÓSa = Az ember (férfi/nő) párjának (nő/férfi) édesanyja.
Illem. Vannak jeles alkalmak, amikor illik meglátogatni - ha másért nem, hát azért, mert a párunk anyha/apja az, akiről szó van - és ha már ott van az ember, akkor bizony VISELKEDNI KELL.Ez kb. ugyanaz, mint amikor a buszon rádjön a pisilhetnék, de ott se hugyozod össze magad, hanem erőnek erejével próbálod visszatartani, mert nem illik, ciki.
Vannak helyzetek, amikor tudni kell VISELKEDNI. Nem olvasunk be a főnökünknek, nem küldjük el forróbb égtájra, még akkor sem, ha magunkban legszívesebben azt kívánnánk, hogy egy grillrácson süljön olyan pirosra, akár egy remek rare/medium steak, vagy épp egy jóféle főtt rák.
Láthatólag nem tudod, mit jelent az úgynevezett család és házasság. Azt jelenti, hogy a rokonlátogatást, mely szélsőséges esetektől eltekintve illendő, együtt bonyolítják le.
Nem szeretetből: a házastársad iránti tiszteletből.
De akkor ez pl. Anyósnak nem kínos? Még akkor is, ha meny VISELKEDIK?
Kinek jó, amikor vágni lehet a levegőt?
5
Nem lehet vágni a levegőt. Ahogyan utlhatod a főnököd, mégis hatékonyan dolgoztok együtt.
Ezt úgy hívják: felnőttség, valamint korrekt, udvarias viszony.
Szerintem ez az "anyosgyulolet" egy nagy hulyeseg. Erdekes, a mi csaladunkban sosem volt ilyen (nagyszulok vs. szuleim). Sem oda, sem vissza. Olyan sem volt, hogy (esetemben) a parom anyuekkal ne jonne ki, vagy en az o szuleivel. Egyszeruen intelligencia kerdese az egesz.
Ha te korrektul allsz hozzajuk (mert te vagy a fiatalabb, meg KELL adnod nekik a tiszteletet), akkor soha nem lesznek ellensegesek. Ha ugy mutatkoztal be, hogy "sz'asztok, Jozska/Maris vagyok, a bunko" (lesarkitva persze), akkor ne csodalkozz, hogy nem csipnek.
Ha van gyerek már, akkor azért is, mert nem akarod megfosztani attól, hogy lássa a nagymamát.
(Amúgy én se értem, hogy mi ez az anyósgyűlölet, ha annyira nem bírom a párom anyját, akkor hogy szerettem bele a páromba. Ő részben az anyja nevelése általában.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!