A fiatal anyukak miert féltik ennyire a gyerekuket a nagymamatol?
Persze az erem masik oldala, hogy a relativ fiatal nagyik miert nem fogadjak el a fiatal menyuket, mint feleseg es anya..? Tobb peldat is látok, hogy 20as eveik elejen lévő anyukak keptelenek elfogadni a nagymama kozeledeset/segitseget, ami amúgy valoban neha kicsit sok is.
Lehet tevedek, de idosebb anyukaknal ezek nem ilyen verre meno dolgok.
Nemreg szultem, nekem aposom van csak.
Nem ertem minek kotnyeleskednek az anyosok bele a gyereknevelesbe es amugy azt sem ertem miert viszik túlzásba a menyek ezt az egeszet. Ismerek olyat aki oszinten szólva, elmarta a ferje mellol annak csaladjat. Olyat is akinek nem sikerult ez es fel eves babaval inkabb lelepett.
Idosebb anyukaktol nem lattam meg ilyet.
Lehet a fiatal apukaknak kellene ezt kezelni?
Én egyik irányba se általánosítanék.
Fiatal anyuka vagyok pici gyerekkel.
Hatos nagyon jót írt, csak sajnos ez mégsem alap mindenkinél. Nálunk pl egyik mama sem tudja elviselni, hogy külön életünk van, amibe nincs belólásuk. Az egyik úgy rendezte le, hogy ő akkor nem jön, mert nem bírná megállni szó nélkül, és jobb így. A másik legutóbb ordítva veszekedett velem, leszólta az itthoni elveinket, szokásainkat, és ő meg azóta nem jön. Hát egészségükre. Amúgy nem értem a hisztit, mert tök átlagos család vagyunk, átlagos életvitellel.
14-re:
Annyit hadd jegyezzek meg, hogy a gyerekek rendkívül hamar megtanulják, hogy itt ezek a szabályok vannak, ott meg amazok. És rövid idő múlva a szülőknél be sem próbálkoznak olyannal, amit csak nagymamánál lehet.
Én sík ideg vagyok anyóstól 😀 mikor közelebb laktunk is csinálta a fesztivált. Non-stop beszól. Igazi ostoba nő, de imád okoskodni.
Saját fia mondta, hogy költözzünk arrébb 150 km rel,mert ő nem szeretné, hogy túl gyakran a közelünkben legyenek.
Kb 2-3 havonta megyünk hozzájuk, de én az ott töltött 3 órától is beteg vagyok. Volt hogy összeveszett férjemmel és fél óra után eljöttünk. Példákat nem akarom írni, nem hergelem magam...
Igen, anyosom nincs de mint irtam anyám nemsemmi, felér szerintem itt nehanyotok anyosahoz. Mindegy is, az valoban csunya dolog, hogy felulbiral a nagyi. Na ezt csirajaban el kell folytatni. Van aposomnak egy "baratnoje" de nem elnek egy hazban. O is probalt eleinte jotanacsokkal ellatni, de mondtam, hogy igazan koszonom, de megoldjuk a magunk modjan, o es a papa elvezze a mosolygos gyerekkel toltott idot, oruljon, hogy semmi felelőssége, kotelessege, es ne tegyen nekem keresztbe. Azota o sem erolteti. Gyakorlatilag azt latom, hogy sokan nem is mondjak meg. Van egy baratnom akiknek a lanyat karácsonykor megtomte a nagyi sutivel (ugy fel eves volt akkor) es utana nekem sirt, hogy ez gyalazat. En tole is csak azt kerdeztem, miert hagytad. Es hat, mert, nem akarta a konfliktust. Ja, keremszepen, akkor meg egye csak a gyerek a bejglit.. Tenyleg nem rosszulndulat es tenyleg megmondtam neki, de sokan meg nem teszik meg ezt.
En anyukamnak megmondtam, hogy olyat engedjen meg a gyereknek amit nekem is megengedett. Nem mondom, hogy maximalisan betartja de ennyi részemről belefer. (kiveve ha kaja vagy a napirend szetbombazasa)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!