Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A fiatal anyukak miert féltik...

A fiatal anyukak miert féltik ennyire a gyerekuket a nagymamatol?

Figyelt kérdés

Persze az erem masik oldala, hogy a relativ fiatal nagyik miert nem fogadjak el a fiatal menyuket, mint feleseg es anya..? Tobb peldat is látok, hogy 20as eveik elejen lévő anyukak keptelenek elfogadni a nagymama kozeledeset/segitseget, ami amúgy valoban neha kicsit sok is.

Lehet tevedek, de idosebb anyukaknal ezek nem ilyen verre meno dolgok.

Nemreg szultem, nekem aposom van csak.

Nem ertem minek kotnyeleskednek az anyosok bele a gyereknevelesbe es amugy azt sem ertem miert viszik túlzásba a menyek ezt az egeszet. Ismerek olyat aki oszinten szólva, elmarta a ferje mellol annak csaladjat. Olyat is akinek nem sikerult ez es fel eves babaval inkabb lelepett.

Idosebb anyukaktol nem lattam meg ilyet.

Lehet a fiatal apukaknak kellene ezt kezelni?

2018. szept. 7. 12:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%
#3-as, úgy látom a te gyógyszered is elgurult. Persze, a nagymama kussoljon, "mert azért mégis csak az én gyerekem,és nem a nagyié,jó?", de ha szükségem van rá, akkor első szóra ugorjon unokára vigyázni. Valamelyik nap azt feszegette itt valaki, hogy hol vannak "az igazi nagymamák" manapság. Hát ha a fiatalok így állnak hozzá ne csodálkozzanak, ha a nagymamák sem akaszthatók csak úgy le a szegről.
2018. szept. 7. 14:37
 12/19 anonim ***** válasza:
87%

Én egyik irányba se általánosítanék.

Fiatal anyuka vagyok pici gyerekkel.

Hatos nagyon jót írt, csak sajnos ez mégsem alap mindenkinél. Nálunk pl egyik mama sem tudja elviselni, hogy külön életünk van, amibe nincs belólásuk. Az egyik úgy rendezte le, hogy ő akkor nem jön, mert nem bírná megállni szó nélkül, és jobb így. A másik legutóbb ordítva veszekedett velem, leszólta az itthoni elveinket, szokásainkat, és ő meg azóta nem jön. Hát egészségükre. Amúgy nem értem a hisztit, mert tök átlagos család vagyunk, átlagos életvitellel.

2018. szept. 7. 15:07
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Én momentán szívesen veszem az értelmes gyakorlati tippeket, hál Istennek anyósom nem ilyen ezo hajlamú, anyámmal ellentétben, aki folyton ezekkel a baromságokkal nyaggat.
2018. szept. 7. 20:06
 14/19 anonim ***** válasza:
86%
Mert sajnos sok nagymama nem tartja tiszeletben az Anyàt. Pl Anyuka raszol a masfel eves gyerekre, hogy egye meg az etelt, erre nagyi nyiltan a gyerek elott ellenkezuk, hogy nem kell. Vagy pl otthon megvannak a szabalyok nagyobb unokanal, mikor van alvas, stb stb es oke h nagyi par dologban engedekenyebb de pl mikor ott a gyerek 3 napot es egivalgon minden ra van hagyva akkor mikor hazajon nem lehet vele birni. Sok esetben sok nagyi nem birja felfogni h ő ebben a helyzetben mellekszereplo, nem főszereplő, ès nem az ő nevelesi elvei iranyadoak. Kora miatt e.tiszteli a fiatal anyat, mindent jobban tud. Ez nem.segitseg. Segitseg az ha tiszteletben tartva az anyat segit amiben kell. Az nem.segitseg h eljon szules utan par napra, majd mikor a friss apuka picit benazik a furdetesnel mert nincs gyakorlata, akkor lokdosi el meg veszi ki a gyereket a kezebol h fiam nem.igy kell. Stb stb
2018. szept. 7. 23:40
 15/19 anonim ***** válasza:
40%

14-re:

Annyit hadd jegyezzek meg, hogy a gyerekek rendkívül hamar megtanulják, hogy itt ezek a szabályok vannak, ott meg amazok. És rövid idő múlva a szülőknél be sem próbálkoznak olyannal, amit csak nagymamánál lehet.

2018. szept. 7. 23:55
 16/19 anonim ***** válasza:
75%
15 van amelyik gyerek nem probalkozik be, van amelyik igen. Egyszerubb ha a nagyi aprobb dolgokban persze enged, de sarkallatos kerdesekben fuggetlenul a sajat elkepzeleseitol koveti az anya,apa elveit, tiszteletben tartva azt. Es atgondolva neki mennyire volt jo, lett volna jo, ha az ő gyerekeinel az ö nagyszuleik tojnak a szabalyaira, nevelesi elveire.
2018. szept. 8. 04:04
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Én sík ideg vagyok anyóstól 😀 mikor közelebb laktunk is csinálta a fesztivált. Non-stop beszól. Igazi ostoba nő, de imád okoskodni.

Saját fia mondta, hogy költözzünk arrébb 150 km rel,mert ő nem szeretné, hogy túl gyakran a közelünkben legyenek.

Kb 2-3 havonta megyünk hozzájuk, de én az ott töltött 3 órától is beteg vagyok. Volt hogy összeveszett férjemmel és fél óra után eljöttünk. Példákat nem akarom írni, nem hergelem magam...

2018. szept. 8. 21:35
 18/19 anonim ***** válasza:
81%
Nekem semmi bajom nem volt anyóssal. Olyan, amilyen, elfogadtam és kész. Majd jött a gyerek és konkrétan agybajos lett. Mindent, mindig úgy kell csinálni, ahogy mondja, mert ő felnevelt x gyereket, engem meg ez nem érdekel. Azzal húzta ki a gyufát, hogy mondtam neki ne adjon tejeset a gyereknek, egy fél falatot sem, mert tejérzékeny gyanús. Majdnem azonnal hasmenés a vége. Erre ő letojta. Azóta meg én tojom le és közöltem a rinyálására, hogy ha látom, hogy az internetet tájékozódásra is használja, nem csak idétlen online játékokra, újra beszéljük a dolgot. Egyébként nem az a gyerek, kiderült, csak az ő orrára nem kötöttem. Egyszerűen a 8 hós pocakja még nem tudja rendesen megemészteni a joghurtot.
2018. szept. 9. 21:01
 19/19 A kérdező kommentje:

Igen, anyosom nincs de mint irtam anyám nemsemmi, felér szerintem itt nehanyotok anyosahoz. Mindegy is, az valoban csunya dolog, hogy felulbiral a nagyi. Na ezt csirajaban el kell folytatni. Van aposomnak egy "baratnoje" de nem elnek egy hazban. O is probalt eleinte jotanacsokkal ellatni, de mondtam, hogy igazan koszonom, de megoldjuk a magunk modjan, o es a papa elvezze a mosolygos gyerekkel toltott idot, oruljon, hogy semmi felelőssége, kotelessege, es ne tegyen nekem keresztbe. Azota o sem erolteti. Gyakorlatilag azt latom, hogy sokan nem is mondjak meg. Van egy baratnom akiknek a lanyat karácsonykor megtomte a nagyi sutivel (ugy fel eves volt akkor) es utana nekem sirt, hogy ez gyalazat. En tole is csak azt kerdeztem, miert hagytad. Es hat, mert, nem akarta a konfliktust. Ja, keremszepen, akkor meg egye csak a gyerek a bejglit.. Tenyleg nem rosszulndulat es tenyleg megmondtam neki, de sokan meg nem teszik meg ezt.

En anyukamnak megmondtam, hogy olyat engedjen meg a gyereknek amit nekem is megengedett. Nem mondom, hogy maximalisan betartja de ennyi részemről belefer. (kiveve ha kaja vagy a napirend szetbombazasa)

2018. szept. 10. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!