Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek jogos volt a...

Szerintetek jogos volt a férjem részéről?

Figyelt kérdés

Tehát átjöttek a szüleim. És kicsit összekaptak a szüleim, amire a kisfiunk. Kérte, hogy fejezzék be vagy csinálják halkabban, mert a kicsi meg fog ijedni. Erre apukám ráordított, hogy ne szóljon bele. A férjem tekintete erre megmerevedett és elég érces, talán már erőszakos hangon azt mondta, hogy "Kifelé!"

Apám kiakadt, hogy hogy merészeli őket kiküldeni, hogy lehet ilyen tiszteletlen.

És amivel le lett zárva a férjem részéről: hogy hármójuk közül kizárólag ő dirigál ebben a házban és ki fognak menni, mert nem fogja eltűrni, hogy megijesszék a kisfiát és hogy a saját házában sarokba állítsák.

Ekkor már konkrétan látszott rajtuk, hogy félnek tőle, amin nem is csodálkozom, mert nagyon durva kifejezés ült az arcán.

Én nem szóltam bele, mert először azt láttam, hogy a férjem intézi, hogy ne zajongjanak annyira, aztán meg azért, mert csak feszültebb lett volna az egész, ha beszállok én is.

2018. aug. 7. 18:41
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
95%

Becsüld meg!

Lehet, hogy kicsit durván fogalmazott, de vannak helyzetek, amikor a mézes-mázos beszéd egyszerűen nem használ. Ha az én gyerekem előtt veszekedne valaki, megnézhetné magát.

Ilyen esetben egy férfi igenis legyen tökös és nyissa ki a száját.

2018. aug. 7. 20:09
 32/49 A kérdező kommentje:

Összegyűlt néhány válasz, a 20. válaszolón kívül mindenki érdemben szólt hozzá a témához, véleménytől függetlenül nekik megy a zöld kéz. :)

Akik a férjem mellett foglaltak állást, azoknak mondanám, hogy mérlegelés után én is erre jutottam.

A 23. válaszolónak is nagyon szépen köszönöm az érdemi hozzászólást. Egyrészt teljesen korrektül írtam, másrészt szerintem félreértettél, de én is elég keszekuszán írtam, úgyhogy teljesen érthető. A férjemmel üvöltözött apám, a kicsi csak felkelt és megijedt. Valamint a férjem nem emelte meg a hangját, csak hallatszott és látszott, hogy nagyon jól esne neki. :)

Mondta is, hogy ha nem az én szüleim lennének, és nem éppen ezért akadt volna ki, akkor ő is kieresztette volna a hangját, de akkor futottak volna, mert már hallottam egyszer kiabálni. :D

Miután elmentek, még egy sört is megivott, ami tényleg csak szökőévente egyszer fordul elő.

Amint én szóltam hozzá, a hangja teljesen normális volt velem, pedig láttam, hogy remegett a dühtől.

Megkérdeztem, miért akadt ki rájuk ennyire. Pontosítok, apukámra, mert anyám teljesen normálisan beszélt vele és láss csodát, ő is teljesen normális volt. Mikor elmentek, apám ment előre, anyu meg nem győzött bocsánatot kérni tőle, de a férjem tök kedvesen mondta neki, hogy ő semmi rosszat nem követett el és ha nem kiabált volna, akármit válaszol, apuval sem lett volna ennyire erélyes.

Szóval azt mondta, két dologért akadt ki.

1) Őt a szülei arra nevelték, hogy más házában pontosan az van, amit a ház tulajdonosa mond. Ha azt mondja, kifelé, akkor szó nélkül kifelé. Merthogy senkinek semmi joga más házában emberkedni. És ő is ilyen, ha a szüleim azt mondják náluk, hogy csak csíkos zokniban lehet odabent, akkor szó nélkül csíkos zokniban fog bemenni.

2) Kiabált. Legyen akármilyen idős, amíg ő nem tesz benne kárt, semmi joga megemelni a hangját. És nyilván nem akart bennük kárt tenni, eszébe se jutott bántani őket.

3) "Ha valaki, különösen egy kisgyerek alszik tőlünk pár méterre, akkor a pofánkat alapállásba tesszük, és nem beszélünk a szükségesnél hangosabban. Mikor a mama(anyu) aludt, könyörgöm lábujjhegyen mentem el a szobájuk előtt."

Volt még egy olyan gondolat, hogy eddig sem volt feszültségmentes a viszonyuk. De az volt. Nagyon jól kijöttek. De a férjem olyan típus, hogy aki átlépi a határt, azzal szemben kiáll, ha az atyaúristent, akkor is. És teljesen logikus, érthető határokról van szó. Tehát én elég rigolyás típus vagyok, ezért sok dologban kell alkalmazkodnia a férjemnek, de azt mondta, hogy mivel semmivel sem nehezebb, mintha nem figyelne rá, nem lesz ebből gond, meg valószínűleg én is alkalmazkodom rigolyáihoz(áááááá :D), maximum nem szólok.

De azóta már lehiggadt teljesen, apu is hívott engem, hogy holnap szeretne átjönni elnézést kérni. Beszéltek ők is telefonon, a férjem azt mondta: "Papa, figyeljen, dehogy haragszom. Összezördültünk, ennyi az egész. Holnap megbeszéljük, aztán minden megy tovább a régiben."

Szóval megoldják ők nélkülem is. :)

Köszönöm az érdemi válaszaitokat.

2018. aug. 7. 20:11
 33/49 anonim ***** válasza:
82%
Tiszteletem a férjednek. Igazi apaként védte a gyermekét.
2018. aug. 7. 20:16
 34/49 anonim válasza:
22%
23 as ismet .Hat igy massab ,nagyreszben eggyetertek a ferjeddel ugy 98% a maradek 2 % nem szamit ,hat igen elegge felre ertettem a dolgokat ,ha tulreagaltam bocsi.
2018. aug. 7. 20:18
 35/49 A kérdező kommentje:

Kedves 23.!

Dehogy reagáltad túl, csak én nem tudok írni. Te írtad teljesen korrektül, nem én. Semmi gond nem volt a válaszoddal.

2018. aug. 7. 20:21
 36/49 acelsziv ***** válasza:
88%
A férjednek teljesen igaza volt és normálisan kezelte le a dolgot.
2018. aug. 7. 20:24
 37/49 anonim ***** válasza:
92%
Borzaszto turelmes, es tulzottan elnezo es "puha" szemely vagyok, de egy ekkora bunkosagra, ugyanigy reagaltam volna es nem ereznem magam rosszul. Bunkosag es neveletlenseg mas hazaban ordibalni, raadasul tapintatlan is volt, a kcisit is felebresztette es amikor erre figyelmeztettek akkor neki allt feljebb. Az ilyen emberek kepzelik azt, hogy csak ok leteznek a vilagon es mindent szabad nekik. Nem, nem egyedul van a vilagon, es ha eddig nem tudta ezt, akkor most tudja. A ferjed nem tett semmi rosszat, elkerulheto lett volna a dolog ha apukad tud normalisan viselkedni.
2018. aug. 7. 20:53
 38/49 anonim ***** válasza:
95%

Nem a kort kell tisztelni, hanem a személyt magát. Manapság csak azért, mert valaki megért egy x kort az nem tiszteletre méltó, ha maga az ember egy emberi hulladék. Sok fiatal többet tett le az asztalra mint az idősebbek. A munkámból kifolyólag sok idős emberrel foglalkozok,sokuknak a viselkedése kritikán aluli, és vannak olyan bunkók köztük.....

Ha a szüleidnek vitájuk volt egymással azt nem másnál, hanem otthon kell megbeszélni, és a párod, a gyereked apja nagyon jól helyre tette őket.

A férjed nem fél kiállni a családjáért és konfrontálódni mer akár a szüleiddel is, azért, hogy nyugalom legyen. Gondolom az édesapád nem tűrné el, hogy a férjed a saját otthonában rendre utasítsa. Ez fordítva is igaz.

2018. aug. 7. 20:55
 39/49 anonim ***** válasza:
66%

Végre egy igazi, határozott férfi. Tényleg becsüld meg ezt az embert, ilyen egy jó családfő.

Nálunk is történt már ilyen, szóltam érte. Nálunk vita, kiabálás nincs. Először is a fiamat nem hagynám megijeszteni ilyesmivel, másodszor, ha az én férjemre itt bárki rákiabálna, azonnal "kikísérném" a lakásból. Egy ideig vissza se kéne térnie.

Mi otthonunk, mi szabályaink.

2018. aug. 7. 21:38
 40/49 A kérdező kommentje:

Ne aggódjatok, becsülöm is nagyon!

Csodás apa, remek férj, nem lusta, rengeteget segít itthon, sőt, a terhességem végén gyakorlatilag teljesen ő vitte a háztartást. És minden teljesen rendben ment. Picit más volt, mint ahogy én szoktam, de rájöttem a logikájára. :)

Soha nem szól hozzám csúnyán, még akkor is tisztelettel beszél velem, ha nagyon ideges. Nincs olyan dolog, amiről ne lehetne beszélni vele, legyen akármilyen kínos is. Nem akar a főnököm lenni, önálló, szabad nőnek érzem magam mellette. A véleményét persze elmondja, és ehhez joga is van, de soha nem bírál felül.

Nagyon jól lehet vele szórakozni. A terhességem elején pl., mikor problémák voltak, úgy oldotta meg, hogy ne stresszeljek, hogy hozott egy brutális adag fagyit, meg a kedvenc vígjátékaimat (lövésem nincs, honnan az istenből tudta, hogy azok a kedvenceim :D) és összebújva filmeztünk fagyit habzsolva órákig. Kicsit butácskán hangozhat, de nagyon intim volt az egész, mert teljesen látni engedte az egész lelkét, még sírt is egyszer.

Szóval igen, becsülöm a férjem!

2018. aug. 7. 21:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!