Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Úgy hiányzik az előzékenység...

Úgy hiányzik az előzékenység a férjem részéről, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Valószínűleg csak terheshormonok tombolása, de azért leírom:

Én 30, ő 32. 7 hónapos várandós vagyok, van egy 1,5 éves lányunk. A baba mellett itthonról dolgozom, itthon minden OK, figyelek a külsőmre, napi min. 1 órát tornázom még mindig.

Sajnos nem volt megfelelő apamintája, ezért van szerintem, hogy sosem dícsér meg. Azt, hogy pl. csinos vagyok, kb. havonta egyszer mondja. Ha szóvá teszem, azért mert "Neki természetes, hogy csinos a felesége".

Ma lagziba megyünk délután, jó messzire. Ismerős vigyáz a lányunkra majd, aki itt alszik. Reggel negyed 8-kor ébresztett minket a gyerkőc, onnantól kezdve meg sem álltam, vasaltam, takarítottam, sütöttem, hogy ne egy putri lakásba jöjjön az illető (meg amúgy is). Ő a gyerekszobában feküdt az ágyon, de nem játszott a csajszival, majd 11-kor bejelentette, hogy relaxál negyedórát, ebből lett majdnem egy óra. Most elment a boltba, én fél 1-kor tudtam végre leülni. Ezek után nem lenne normális, hogy legalább elismeri, amit csinálok?

2013. máj. 11. 12:44
 1/9 A kérdező kommentje:
Látom, a kérdésben két vonalon szerepel a mai napi stressz, meg az általános bajom, hogy soha semmi szóbeli elismerést nem kapok, illetve hogy keveset segít (na ez már 3, bár sokat dolgozik, az tény).
2013. máj. 11. 12:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Ezeket a dolgokat el kellene mondanod neki. Van, aki nem veszi észre magát. Lehet azt hiszi, hogy könnyen megoldod, főleg ha hagyományos családmodellben nőtt fel.
2013. máj. 11. 12:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Valóban! Ne ide írd ki, bár itt találhatsz sorstársakat. Kapd el a frakját, kettesben, nyugalomban beszéljétek meg! Ha szeret, akkor belátja, hogy mit szeretnél, mi tenne boldogabbá!
2013. máj. 11. 12:55
 4/9 anonim ***** válasza:
A dicséretet nem lehet kierőszakolni, úgy nem hiteles, megszokásból mondani meg szerintem gáz. Bár nem vagyok koros és családos sem, de ezt magamról is tudom, én sem osztom a dicséreteket. Ellenben még ha nem is emlegeti, hogy milyen jól vezeted a háztartást, még mindig megkérheted, hogy segítsen egy kicsit többet.
2013. máj. 11. 12:57
 5/9 A kérdező kommentje:
Mondtam már neki sokszor, beszéltünk róla. De ez a válasz, hogy neki ezek természetes dolgok, hogy szép, csinos vagyok, rend van itthon, stb. Ezért úgymond nem jön neki "inger", hogy ezt szóvá tegye, mert tudja, és nekem tudni kéne, hogy tudja. De az embernek (legalábbis nekem) jól esne a szóbeli elismerés. És ennyi idős várandósan az is jól esne, ha néha kivenné a kezemből a mosogatószivacsot.
2013. máj. 11. 13:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk, amikor ilyen van, akkor én nem szoktam nyelni, hanem odamegyek és elkezdem, hogy "Nem igaz bäszd meg, hogy magadtól észre se veszed (...) ha megyünk valahova, akkor én csináljak meg mindent, én pakoljak mindent, én gondoskodjak az itthon maradó kajáról, rendről stb. te meg cipőt húzol és menjünk és ennyi? Légyszíves álljál fel a géptől és csináljad"

Mondjuk mi eleve olyan viszonyba vagyunk, meg úgy beszélünk, mint a kocsisok, szóval ezt általában elröhögjük, de utána tudja mihez tartsa magát.

Lehet más ezen ledöbben, részünkről ez még csak nem is veszekedés. Általában kijelenti, hogy nagyon aranyos vagyok, mikor így puffogok, aztán csinálja, legközelebb meg emlékszik.

De ha csak magamban nyelnék, és dühöngenék, attól neki se esne le. Néma gyereknek az anyja se. Most vagy így, vagy úgy meg kell neki mondani, hogy "Bazki neked fel se tűnik, azért néha mondhatnál annyit, hogy kösz."

Én nem tudom, hogy állod meg, én mennék a lakáson mint egy tornádó és kezdeném, hogy "Petiiii, hát nem igaz bäszd meg mindent én csináljak?? Lagziba megyünk, itt vagyok hét hónapos hassal, csináljak mindent, úgy fogok kinézni, mint a mosott szar, fogjál már meg valamit!"

2013. máj. 11. 13:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Lehet az a baj, hogy valóban mindent természetesnek vesz, hogy megcsinálod. Biztosan az elején próbáltál megfelelni mindenben, jó feleség lenni stb. Az ilyen feleségek fizetnek rá elõbb-utóbb.
2013. máj. 11. 13:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Miért nem fogod be dolgozni? Nem igazságos, hogy te állandóan csak gürizel, ő meg fekszik az ágyon és nem csinál semmit. Így nem is csoda, hogy egy cselédnek néz, akit nem kell megdicsérni. Többet teszel érte, mint amit megérdemel. A másik meg hogy nekem lesülne a bőr a képemről, ha a párom egész nap takarítana és ugrálna, én meg semmit nem csinálnék. Ez már így eleve rossz.
2013. máj. 11. 15:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Miért nem osztjátok szét a feladatokat? Nekünk is van éppen kisbabánk. Én öltöztetem - ő pakolja a tápszert vizet neki az útra, közben a cserepelust, csereruhát ellenőrzi... Ha kész a gyerek akkor berakjuk a kiságyába, mindketten öltözünk, aztán indulás. Reggelinél: közösen pakolunk fel az asztalra, eszünk majd le, közben én mosogatok ő gyerekkel pakolja el a szennyest, rakja össze a játékokat stb. Szóval mindenkinek megvan a feladata.
2013. máj. 11. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!