Mit lehet tenni egy teljesen begőzölt anyóssal?
Anyósomnál éltünk ketten a párommal. Engem már elüldözött, egy hazug sunyi kis dögnek tart. Mindez kb. fél év leforgása alatt sikerült magának bebeszélnie, előtte jóban voltunk. És mivel a párom kiáll értem, próbál védeni, ezért úgy tűnik, most a páromat (a saját fiát) akarja tönkretenni. Élhetetlenné tette az egész életét. És gyötör a bűntudat, mert miattam kapja ezt, ha nem védett volna minden áron, ha nem állt volna ki mellettem, talán nem lenne most ez.
Egyszerűen nem lehet vele beszélni, mindenben hibát keres, és természetesen talál is. Olyan ez, mint a szegény nyuszika esete, "ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor meg azért".
Miért csinálja ezt? Miért akar elüldözni maga mellől mindenkit, miközben retteg egyedül maradni? És nem hallgat senkire, mintha szemellenző lenne rajta, nem lát, nem hall, nem fogad be más információt, csak neki lehet igaza.
Talán még ezen a héten el tud jönni a párom is, csak nem biztos, hogy meg tud egyezni az anyjával, lehet, hogy be sem engedi, hogy összeszedje a bútorait, holmijait.
Nem tudom mi ebben a helyzetben a jó megoldás, mit tehetnénk?
Ahh nyugi. Ez az egyetlen fegyvere az anyósnak, hogy lelkiismeret furdalast general. Pl. Mindig ő a rossz, igen. Vagy nem is szeretsz. Vagy magatokat véditek csak...
Ignorald. Három napja en is ezt csinalom. Bar mi nem élünk/éltünk együtt. Meg tegnap tiszta ideg voltam miatta, mára már szuperül érzem magam. És nincs lelkiismeret furdalasom már. Elegem lett, eddig kedves voltam, próbáltam megbeszelni, megoldani. Nem ment. Elengedem a témát. Mintha nem is létezne. Nem kell nekem a felesleges ideg. Van elég gondom, nem tetézem feleslegesen..
5-ös ez mind szép és jó, de sajnos van olyan anya, akit ezek sem hatnak meg. Párom megtette a telefon szám lecserélése dolgot, néhány hét múlva a munkahelyén hívta fel az apja és szó szerint lecseszte, hogy mi az már hogy ő a tudtuk nélkül megvaltoztatja a telefon számát és ezt ő nem közli a szüleivel! Itt kiemelném, hogy a "kis" fia 26 éves felnőtt házas ember, jól kereső munkahellyel, saját házzal, kocsival, már gyerek is van, és nem ok nélkül egyik napról a másikra döntötte el hogy lecsereli a telefon számát pont amiatt hogy a szüleivel meg tudja szakítani a kapcsolatot. Majdnem egy éves, lassú folyamatos kapcsolat romlás van emögött, ami persze a szülei hibája, mert mint ahogy a fentebb írt nagyon sok közül az egy probléma is mutatja, meg mindig kis gyerekként, és nem egyenlő felnőttként kezelik a fiúkat. Nyilván ebből lett elege, amikor meghozta a telefonos döntést, de némelyik szülő annyira birtokkent, tárgyként tekint a saját gyerekére, hogy ha megölöd sem fogod tudni kitéríteni a hitéből, és meggyőzni, hogy bizony az ő hibája az ha a felnőtt gyereke már felé se akar nézni.
Én azt javaslom költözzön el a párod is, hagyjátok ott, nem érdemli meg az ilyen a szülő azt hogy foglalkozzanak vele. Így meg a levét annak a levesnek amit kifőzött. Majd menni fog az érzelmi zsarolás, ignoráljátok. A ti életetek is véges, nem éri meg hogy egy ilyen ember miatt szenvedjetek.
és?
összepakol, és elköltözik.
ki jár rosszul? párod, hogy megszabadul anyukától vagy anyuka hogy nem lesz senkije?
Túl van már a párom is a költözésen, én mióta eljöttem, nem beszéltem és találkoztam anyósommal, nem is nagyon akarok egyáltalán még szerintem egy jó darabig.
A mama persze egy angyal lett azóta, a párom sűrűn meglátogatja, elvannak, beszélgetnek, írogatnak egymásnak telefonon. Ez normális? Hogy ilyen gyorsan túllépett azon, amit művelt vele az anyja, meg azon is nagyon gyorsan túllépett, amit velem művelt és ez egy kicsit rosszul esik. Persze nem tartom vissza, nem szólok én egy rossz szót sem, de elgondolkodtat a dolog.
Szenilis az öreglány, megspékelve gonoszsággal.
A férjednek meg kötelessége téged megvédeni, mindenkitől.
Ti már egy külön család vagytok.
A megoldás, hogy minél ritkábban találkoztok anyósoddal.
Te ne szidd, ne gyötörd vele a férjedet.
Elégedj meg azzal, hogy melletted áll.
Neki a legnehezebb.
"Ez normális? Hogy ilyen gyorsan túllépett azon, amit művelt vele az anyja, meg azon is nagyon gyorsan túllépett, amit velem művelt és ez egy kicsit rosszul esik."
Ne kavard a szart!
Megvédett!
Megoldottátok: elköltöztetek.
Az édesanyja, akármilyen szenilis.
Fejezd be, hogy gyötröd ezzel a férjedet.
Ráadásul még nyalogatod a régi sebeidet.
Tessék ebből kilépni, különben a férjednek
tele lesz veled a hócipője.
Végül is mit akarsz? Hogy feszítse keresztre?
Hogy ne járjon hozzá? Felejtse el?!
Ha jót akarsz, ezt a témát lezárod. Nem teszel szemrehányást, mert jogod sincs hozzá,
hiszen az anyja.
De gondolj arra, hogy egyszer lesz gyereket,
és azt fogja veled csinálni, amit te csinálsz a
nagyszüleivel. Mert az lesz neki a minta.
Ne kárálj, ne melengesd magadban a sérelmeidet.
Bölcs asszony a megoldás után nem foglalkozik
a történtekkel többet.
És igen is, ha a férjed rád szól, hogy most már
külön vagytok, nincs szekálás, fejezd be,
akkor, ha boldog akarsz végre lenni Vele, akkor
sürgősen fejezd is be. Mert különben így, vagy úgy,
visszakapod.
Most már te vagy hunyó! Ezt ne feledd!
18-as vagyok.
Teszem hozzá, hogy mivel feltehetően mentális problémái vannak az édesanyjának, ezért odafigyel rá, rendszeresen látogatja, beszélget vele telefonon is. Szereti az anyját! Kötelessége odafigyelnie rá!
Eszednél legyél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!