Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Probléma anyósommal, mit...

Probléma anyósommal, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Anyósom házában élünk hárman a párommal. Én 1,5 éve vagyok ott velük. A párom édesanyja amúgy is elég nehéz természetű, nem egyszerű vele, de az elmúlt 1 év alatt rengeteget változott, nem jó irányba. Még makacsabb, még nehezebb vele, bármi történik mindenért minket hibáztat, persze nem mondja ki, csak érzékelteti. Ha valami történik, de nekünk semmi közünk nincs hozzá, hiába magyarázzuk, egyszerűen nem hajlandó felfogni, hogy az nem úgy van, ahogy ő elképzeli. Bebeszéli magának a saját gondolatát, és senki nem tudja neki megmagyarázni az ellenkezőjét, az igazságot. Most kb. 1-1,5 hónapja, engem pécézett ki magának konkrétan, és nem beszél velem. Ha beszélek hozzá, 1 szavas válaszokat ad. Én ebbe nagyon belefáradtam, fogalmam nincs, hogy mi baja, egyszerűen csak borzasztóan érzem magam a társaságában, legszívesebben apró ponttá zsugorodnék, ha a közelében vagyok. A párom szerint felesleges rákérdezni, hogy mi baja van velem, mert akkor úgyis azt mondaná, hogy semmi. Ha meg engem megkerülve a párom négyszemközt megkérdezné, mi baja van velem, akkor meg az lenne, hogy biztos panaszkodom. Úgyhogy élünk így hárman, velem nem beszél, néha 1-2 napra rájön, akkor a páromhoz sem szól, de az sosem hosszútávú.

Nem tudom mit csináljak, teljesen rámegyek lelkileg, azon gondolkodom, hogy szedem a cuccaim és elmegyek, mert nem bírom így.

Szerintetek mit tegyek?

2018. jún. 7. 10:13
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
57%
hááát akkor menj... nem értem ezen mit kell gondolkozni. Ahol nem érzi jól magát az ember onnan elmegy, ennyi.
2018. jún. 19. 12:58
 32/46 anonim ***** válasza:
57%
A párod egy igazi papucs, anyuci pici fiacskája. Lehord téged az anyja, ő meg annyit mond hogy tegyetek úgy mintha meg sem történt volna? Na ha eddig nem is, most lenne az a pillanat, hogy átgondolom, hogy ennek a kapcsolatnak van-e jövője. Tény, hogy anyós szívességet tesz hogy ott lakhattok, de mindennek van egy határa. Nehogy te legyél már a rossz, hogy a bunkózása miatt nem szeretnél ott élni többet. Te is tudod: az ő háza, nyilván nem ő fog elköltözni. A párodnak mondd meg, hogy szereted, de nem tudod megtenni, hogy évekig lakj hármasban az anyjával. Amúgy meg ez az "inkább lakjunk anyámnál, ameddig nem lesz pénz saját házra" szerintem egy oltári butyuta kifogás hogy továbbra is anyuci főzzön, mosson utána.
2018. jún. 19. 14:23
 33/46 anonim ***** válasza:
57%

"A napokban már alig mertem wc-re is kijárni,"

Komolyan nem értelek, így akarsz élni? Menj onnan, a párod ha szeret veled megy, ha nem, akkor nem is szeret,és annál jobb lesz, hogy elmentél...

2018. jún. 19. 14:27
 34/46 A kérdező kommentje:

A párom azt mondja, ő kiállt értünk, felemelte a hangját, amikor ketten voltak, és az anyja elkezdte mondani a problémáit. De azt mondja, többet nem tud tenni, nem tud mit csinálni. Mondtam, hogy menjünk albérletbe, azt mondta menjünk, keressek, és menjünk. De tudom, hogy nem akar. Tudom, hogy 1-2 hónap és menekülni fog, mert ő nem akar albérletben lenni.

Én mondtam neki, hogy elég. Nem tudom ezt tovább csinálni, nem tudok tovább így élni. Nem bírom. Össze is pakoltam a cuccaim, kérlelt, hogy ne menjek, ne büntessem őt, miért büntetem, miért csinálom ezt, hogy így két tűz közé állítom?! Amikor látta, hogy hajthatatlan vagyok, akkor hívta át az anyját, nem tudom mi célja volt vele, talán az, hogy hátha ő majd meggyőz, vagy mittudomén, de pont az ellenkező hatást érte el ezzel.

2018. jún. 19. 15:06
 35/46 anonim ***** válasza:
57%
Jááj csaje :D a mama ki nem állhat.A pasid 34 éves könyörgöm...eljönne albérletbe de nem érezné jol magát? Miért? Csak otthon jó anyunál? A sajátotokban sem fogja jol érezni magát majd?addig húzza még gyerek nem lesz, aztán meg azért nem mentek albiba... anyuka meg mindenbe beleszól a gyerek körül..Hipp hopp 40 éves leszel.. egy lelki megalazott roncs, és örökre ott ragadtok.Nem veszed észre hogy úgy játszmáznak, hogy te érezd szarul magad minden miatt?
2018. jún. 19. 15:29
 36/46 anonim ***** válasza:
57%

"Tudom, hogy 1-2 hónap és menekülni fog, mert ő nem akar albérletben lenni."

Nevetséges. Ott ketten lennétek, egymásnak. Az anyja házából kellene menekülni, ha lehet így mondani. Az meg, hogy te állítod két tűz közé, az abszurd. Ha a te anyádnál laknátok és ő lenne ilyen bánásmódnak az elszenvedője, akkor ő se akarna maradni, ebben biztos vagyok. Egyszerű a dolog, te már ezt nem bírod tovább, így is sokáig tűrtél, most ideje lelépni anyóspajtás házából... A párod meg döntse el, hogy veled tart-e vagy nem. Ha veled megy, az nem azt jelenti, hogy többé nem láthatja az anyját, csupán azt, hogy 34 (ha jól emlékszem ennyit írtál) évesen nem életképtelen és kész egy komoly kapcsolatra. Ha az anyjával marad, mert azt hiszi tőle akarod elszakítani, akkor nem ér meg még egy veszekedést sem.

2018. jún. 19. 15:30
 37/46 A kérdező kommentje:
Azért nem akar albérletet, mert nem ezért gyűjtögeti a pénzét évek óta, meg az csak pénzkidobás, meg eladják a fejünk fölül. Meg neki az albérletről szerintem az a kép él a fejében, hogy az csak bérházi lakás lehet, azt meg nem bírja, ő kertes házat akar.
2018. jún. 20. 10:43
 38/46 A kérdező kommentje:
Szerintem ő fele ennyit sem tűrt volna el az én anyámnak. Szinte a nyakamat tenném rá....
2018. jún. 20. 10:44
 39/46 anonim ***** válasza:
57%
közlöd vele, hogy anyukádnál leszel és kerssen albérletet addig. Ha tényleg talál stb. akkor szívesen leszel a párja, de ha nyifeg-nyafog akkor pápá
2018. jún. 20. 10:55
 40/46 anonim ***** válasza:
57%
Kedves kérdező! A párod mikor megkérdezi, miért csinálod vele ezt? Miért állítod két tűz közé?... Akkor mondd meg neki, hogy te nem csinálsz semmit, egyszerűen saját életre vágy vele kettesben. Ha ezt nem érti meg, nem szeret téged eléggé, és az anyja örökre fontosabb lesz neki, akkor éljen vele egész életében. Sajnálatos ez az egész. Mindenkinél akad probléma még sem költözik el? Ezt a lelkiterrort. Ez a nő kifejezetten ragaszkodik a fiához és tudja, hogy nála van az aduász, de tudod mit???? Ne tűrj tovább, felháborító ez az egész. Nem kötelességed ezt eltűrni, és így élni. Nem arra születtél, hogy kínlódj és szenvedj és mások életét éld. Ugyan már! Tűnés! Ha a párod nem tart veled, akkor rájöhetsz, hogy legalább nem vesztegettél el még több évet az életedből egy élhetetlen kapcsolatra. Sajnálom, hajrá és kitartást! Ezt ne tűrd el!!!
2018. júl. 6. 16:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!