Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Probléma anyósommal, mit...

Probléma anyósommal, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Anyósom házában élünk hárman a párommal. Én 1,5 éve vagyok ott velük. A párom édesanyja amúgy is elég nehéz természetű, nem egyszerű vele, de az elmúlt 1 év alatt rengeteget változott, nem jó irányba. Még makacsabb, még nehezebb vele, bármi történik mindenért minket hibáztat, persze nem mondja ki, csak érzékelteti. Ha valami történik, de nekünk semmi közünk nincs hozzá, hiába magyarázzuk, egyszerűen nem hajlandó felfogni, hogy az nem úgy van, ahogy ő elképzeli. Bebeszéli magának a saját gondolatát, és senki nem tudja neki megmagyarázni az ellenkezőjét, az igazságot. Most kb. 1-1,5 hónapja, engem pécézett ki magának konkrétan, és nem beszél velem. Ha beszélek hozzá, 1 szavas válaszokat ad. Én ebbe nagyon belefáradtam, fogalmam nincs, hogy mi baja, egyszerűen csak borzasztóan érzem magam a társaságában, legszívesebben apró ponttá zsugorodnék, ha a közelében vagyok. A párom szerint felesleges rákérdezni, hogy mi baja van velem, mert akkor úgyis azt mondaná, hogy semmi. Ha meg engem megkerülve a párom négyszemközt megkérdezné, mi baja van velem, akkor meg az lenne, hogy biztos panaszkodom. Úgyhogy élünk így hárman, velem nem beszél, néha 1-2 napra rájön, akkor a páromhoz sem szól, de az sosem hosszútávú.

Nem tudom mit csináljak, teljesen rámegyek lelkileg, azon gondolkodom, hogy szedem a cuccaim és elmegyek, mert nem bírom így.

Szerintetek mit tegyek?

2018. jún. 7. 10:13
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
52%
Nem kell értni, miért csinálja, egyszerűen el kell húzni onnan a fenébe.
2018. jún. 7. 12:21
 12/46 anonim ***** válasza:
62%
először is miért azavar, hogy nem szól hozzád? te is nézz át rajta és ne gürizz, mert ez szánalmas a részedről. Ne zavarjon a jelenléte és éld a kis életed. Ha kimozdultok és durcizik ezért, hát tegye. egyszerűen nézz át az anyóson. Miért gürizel olyan emberért aki nem kedvel? én lassan 1 éve rá se nézek anyósékra, minek tenném?
2018. jún. 7. 13:23
 13/46 A kérdező kommentje:
Azért zavar, mert együtt élünk. Együtt reggelizünk, együtt ebédelünk (mert ezt is együtt kell, hozzá kell igazodni, amikor ő éhes, akkor eszünk, mert ő nem szeret egyedül enni). Egy légtérben mozgunk (konyha, udvar... stb) és ez így kellemetlen, hogy csak kerülgetjük egymást. És betolakodónak érzem magam. Egy vendégnek.
2018. jún. 7. 13:51
 14/46 anonim ***** válasza:
67%
miért foglalkozol vele, még mindig ez a kérdésem. Ha ennyire lenéz téged, miért teszel az ő kedve szerint(pl. együtt evés)? Legyen annyi önbecsülésed, hogy éled az életed és nem rendelődsz alá.
2018. jún. 7. 13:56
 15/46 anonim ***** válasza:
80%
Neked semmi keresni valód ott ezek után. Most azt hagyjuk, hogy mindenki elpofázza, hogy anyóshoz nem költözünk....Te láthatóan belebetegszel ebbe az egészbe, a párod meg leszarja.. Mi a feszes fenéért vagy vele????? Bocs de a lelibékém és az idegegrendszerem többet ér a pénznél, ahogy a páromé is akit szeretek. Soha nem költöznék össze egyikőnk szüleivel sem, pedig jó a kapcsolatunk. Te meg ne legyél már ennyire luzer.... Együtt reggelizel, ebédelsz és vacsorázol valakivel minden egyes nap, azok után, hogy semmibe vesz?? Más a kutyájával többet törődik. Tény, hogy ő van otthon és te csak egy "betolakodó" vagy. Akarta ő ezt, hogy együtt lakjatok? Nincs neked tartásod, önbecsülésed?
2018. jún. 7. 16:15
 16/46 anonim ***** válasza:
73%
15# féreértés ne essék, nem csak anyósról, hanem a kedves párodról beszélek....láthatóan nem szeret. Én egy napig se maradnék olyan környezetbe, ahol ennyire semmivé veszik a párom. Nem is anyós a legnagyobb hibás, ő otthon van, hanem a balfsz fia.
2018. jún. 7. 16:18
 17/46 anonim ***** válasza:
49%

egyetértek azzal, aki azt mondja, semmi keresnivalód nincs ott.

nincs joga senkinek így bánni veled. menj el.

2018. jún. 9. 11:32
 18/46 anonim ***** válasza:
39%
Menjetek el albiba.Mond a párodnak, hogy nem érdekel semmi kifogás, vagy mentek albiba, vagy felejtsétek el egymást, mert te borzasztóan rosszul érzed ott magad.Nem opció, hogy beszél az anyjával.Nem fog változni a helyzet.Ha szeret, mentek albiba.Ha nem vagy igazán fontos neki, akkor jobb, ha még most vége.Igy van esélyed arra, hogy olyat találj, akinek te vagy a legfontosabb
2018. jún. 9. 13:15
 19/46 anonim ***** válasza:
81%
Ébresztő! Biztosan így akarod eltölteni a fiatal eveidet??? Ilyen légkörben, ilyen kapcsolatban? Ennyire alárendelni az eletedet masinák???? Menj haza pár hétre, és akkor majd kívülről látva ezt, vissza se mész...!
2018. jún. 10. 02:48
 20/46 anonim ***** válasza:
57%
másénak
2018. jún. 10. 02:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!