Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti engednétek, hogy megnézzék...

Ti engednétek, hogy megnézzék a gyereket?

Figyelt kérdés

Párom szüleivel már 3 éve nem beszélünk, nem fogadtak el engem, bántottak, megaláztak, én pedig nem tudom ezt elfelejteni. Nemsokára szülni fogok, de nem szeretném, hogy lássák a gyermekemet, mert félek, hogy rossz hatással lennének rá. Meg amúgy is azt mondta a fiának mikor megtudta, hogy babánk lesz, hogy nem kíváncsi a gyerekre, mert úgysem a fiától van.

Ezek után ti beengednétek a házatokba ha mégis látni akarná a picit?

2018. máj. 22. 18:33
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, a fodrászom férjét annak idején verték a szülei, nevelőszülőknél élt két évig, mert elvette tőlük a gymhatóság. Emiatt nem engedte hozzájuk az unokát. És még nekik is megítélték a láthatást.
2018. máj. 22. 19:33
 12/27 anonim ***** válasza:
53%

A nagyszülői kapcsolattartási jog megvonását a gyámhatóságnál lehet kezdeményezni. Bizonyítani kell, hogy a kapcsolattartás a gyereket valamilyen formában veszélyezteti, vagy rá szülői értékrenddel ellentétes befolyást gyakorol (pl. vallási ügyben a legegyszerűbb).

4:184. § [A kapcsolattartási jog korlátozása és megvonása]

A gyámhatóság vagy - házassági vagy szülői felügyelet rendezése iránti perben - a bíróság a felróható magatartást tanúsító szülő vagy más kapcsolattartásra jogosult személy kapcsolattartási jogát a gyermek érdekében korlátozhatja vagy megvonhatja.

4:185. § [A kapcsolattartásra vonatkozó határozat végrehajtása]

A kapcsolattartásra vonatkozó határozat végrehajtásáról a gyámhatóság gondoskodik.

2018. máj. 22. 19:40
 13/27 anonim ***** válasza:
96%
Hát ha igaz hogy azt mondta, ne mis a fiától van, akkor meg minek kíváncsi rá. Én csak ennyit kérdeznék, ezt is csak akkor ha jönne. Addig pihi.
2018. máj. 22. 19:40
 14/27 anonim ***** válasza:
28%
Ne haragudj, de ehhez azért a gyerek apjának is köze van. Ez nem kizárólag a te döntésed
2018. máj. 22. 19:57
 15/27 anonim ***** válasza:
10%
Ha a férjem szeretné akkor igen megengedném.
2018. máj. 22. 21:52
 16/27 anonim ***** válasza:
91%
Azt amúgy nem árt tudni, hogy alapesetben a szülő dönt, higy akarja e a nagyszuloi kapcsolattartast, vagy sem. Ha nem akarja, a nagyszulok meg igen, akkor ok kell hogy elindítsák a kapcsolattartási kerelmet.
2018. máj. 23. 07:08
 17/27 anonim ***** válasza:
90%
Nalunk kb. ugyanez volt a helyzet aposommal, tullagodtuk mi is, meg csak telefonon sem hivta fel a fiat, hogy gratulaljon. Egy eves a lanyunk, azota se latta es a fiaval is teljesen megszakitotta a kapcsolatot. Bar a ferjem sem kereste.
2018. máj. 23. 07:59
 18/27 anonim ***** válasza:
72%
Olyan dologból csinálsz problémát amikor Nincs is. Azt mondta, nem is akarja látni. Akkor Mi a kérdés? Ha esetleg mégis, én beengedném de csak addig amíg normálisan viselkedik.
2018. máj. 23. 08:25
 19/27 anonim ***** válasza:
78%
Gondolom azert remenykednek benne, hogy megis kivancsiak lesznek az unokara. Mi is remenykedtunk es megbeszeltuk, hogy hogy reagaljuk le ebben az esetben. Meg ha kicsi is ra az esely, hogy megjon az eszuk. Szerintem at kell gondolni, hogy hogy reagalja le az ember ezt, mert eleg nagy sulya van, barhogy is dontenek.
2018. máj. 23. 08:35
 20/27 anonim ***** válasza:
72%
1.5 évig nem beszéltünk anyóssal mikor megtudta hogy 7 hónapos terhes vagyok. Utána ment a lányomként szeretlek stb. Nagy nehézségek árán és mindig a fogamat szoritva de néha elvisszük a gyereket h lássa. Ez kb havonta 1-2 alkalom kb fél óra. Nagyon mem tetszik de ismerje a gyerek később pedig eldöntheti mennyire akarja azt a mamát. Pedig hidd el nekem is volt bőven okom. Engem hibáztatott h elvesztettük az előző babánkat a 8. Hónapban (nem iszok nem cigizek genetikai betegség volt amiről nem tehetünk) utána sok alkalommal képes volt csak azért eljönni hozzánk mikor a páron dolgozott hogy porig alázzon.
2018. máj. 23. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!