Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti engednétek, hogy lássa az...

Ti engednétek, hogy lássa az unokáit?

Figyelt kérdés

Párom 2 hónapja hunyt el a gyerekeink 1 és 4 évesek.

A kicsi születése előtt évi kb 4-5x találkoztunk, mióta megszületett a kisfiam csak 1x.

Már a nagylányom is alig emlékezett rájuk. A temetés óta folyamatosan jönnek (nagyon messze laknak nem is tudom hol szállnak meg) be sem jelentkeznek, csak jönnek unokázni. Amivel nem is lenne gond, de elkezdte a nagynak mondogatni, hogy menjen velük haza, gyere mamáékhoz, ha jössz ez meg az lesz, ezt meg azt kapsz. Mikor jönnek is midig kérdezik mit kér, stb. szegény gyerek teljesen össze van zavarodva, a kicsivel nem is nagyon foglalkoznak.

Amúgy a történethez hozzá tartozik, hogy a lányom ugyan úgy néz ki mint az anyja.

Néhány rokontól azt is vissza hallottam, hogy pereskedni akarnak a gyerekért, mondván én nem látom el megfelelően (párszor elkésett az oviból ez tény) és sokat sír, könyörgöm 2 hónapja halt meg az édesanyja!!

Ha jól tudom kérhetnek nagyszülői láthatást, ez mennyi idő? És el is vihetik ?

2017. jún. 20. 15:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
97%

Én mindenképpen szakemberhez fordulnék.

Egyébként ne aggódj, egészen biztosan nem fogják tőled elvenni, a fejük tetejére is állhatnak a kedves nagyszülők.

Én a találkozást engedném, de csakis nálatok, a te felügyeleted alatt, ne vigyék el a gyereket .

Részvétem a párod miatt.

2017. jún. 20. 15:32
 2/20 anonim ***** válasza:
96%
Elsőnél a pont. Ha pereskedni akarnak akkor semmit nem érnek el vele maximum nagyszülői láthatást de azt is csak akkor ha előre bejelentkeznek hogy jönnek unokázni és a te felügyeleteddel. Másrészt magukhoz ne akarják már vinni csak úgy jó messzire, meg alapból 4 évesen ez még korai. Másrészt nagyszülő nem lehet a gyerek gyámja ha él az egyik szülő, és elbírja látni, illetve semmi más indok nincs erre, meg persze sokat számít a szülő szava is nagyon sokat, plusz a nagyszülők sem élnek örökké. Meg az hogy késett az oviból egy párat meg sokat sír, az nem bűn, írtad anyukája nem rég halt meg szinte még friss az egész dolog. Sajnálom ami a pároddal történt, és fogadd őszinte részvétem.
2017. jún. 20. 15:55
 3/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem tilthatod meg, hogy lássa a gyerekeidet, és igen, el is viheti őket pl. pár órára.

Magához nem veheti, de állatkertbe mondjuk, igen.

2017. jún. 20. 15:56
 4/20 anonim ***** válasza:
95%
Őszinte részvétem. Vigye nyugodtan bíróságra a tervét, ha ennyire akarja, úgyse nyeri meg. Friss özveggyel így bánni, megáll az ész! Nemhogy segítene!
2017. jún. 20. 16:12
 5/20 acelsziv ***** válasza:
88%
Elég gusztustalanok. Amúgy nyugodtan zavard el őket azzal hohy csak időpontra jöjjenek. Ha eddig nem kellettek az unokák ezután se kelljenek.
2017. jún. 20. 16:16
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, ha esetleg meg is nyernék a pert, akkor is csak pár órára vihetik el, és ha jól tudom, ragaszkodhatsz ahhoz, hogy jelen légy.

Ez amúgy elég undorító a nagyszülők részéről, hogy csak a lányodat akarnák...

Amúgy sztem bíróságon körbe fogják röhögni, ha azt mondják, azért szar apa vagy, mert 3x elkéstetek az oviból meg sírdogál.

2017. jún. 20. 16:21
 7/20 anonim ***** válasza:
26%

"Ez amúgy elég undorító a nagyszülők részéről, hogy csak a lányodat akarnák..."

Ja, végül is tényleg érthetetlen, hogy akik frissen veszítik el a fiatal lányukat, azok keresik az unokákban őt. Hihetetlen, milyen pofátlanok, hát nem...?

Kérdező: őszinte részvétem :( Ez a helyzet mindannyiótoknak rossz... te gyászolod a párod, próbálsz helytállni a gyerekek mellett és közben a saját gyászoddal is birkózol. Ennek ellenére, ha van még erőd, egy picit próbálj türelmesebb lenni a nagyszülőkkel. Tudom, hogy le leszek pontozva, de ők a lányukat veszítették el! Belegondolok abba, hogy édesanyám hogy viselkedne, ha én idő előtt elmennék, és bevallom, hogy nem lepődnék meg egy ilyen reakción... pótolni próbálják a veszteségüket.

Nem, ne engedd nekik az elvitelt és a gyerek hitegetését, de ezért ne utáld őket... Kérjétek szakember (pszichológus) segítségét, a gyermekek mellé is szükség lesz rá.

2017. jún. 20. 16:34
 8/20 A kérdező kommentje:

Elveszítették a lányukat akit kb le se sz@rtak...

Akkor látták a lányukat,unokájukat mikor mi mentünk, az esküvőnkre sem jöttem el (épp nyaraltak) az én apám kísérte a feleségemet az oltárhoz.

14 hónapos a kicsi, egyszer jöttek el. Most itt tudnak lenni hetente, amikor a lányuk szenvedett a hiányuk miatt akkor lerázták.

2017. jún. 20. 17:09
 9/20 anonim ***** válasza:
86%
8-as, IGEN, mert ott van egy másik gyerek is! Aki ennyire kivételezik, az egy paraszt.
2017. jún. 20. 17:11
 10/20 anonim ***** válasza:
37%

Tehát elhanyagolták a lányukat... Az nem is eshetőség, hogy esetleg bánják, mint a fene, hogy életében nem foglalkoztak vele, és most komepenzálnak?

Megértem a haragodat, de valahogy nem tudom feltételezni a mérhetetlen rosszindulatot és gonoszságot sem irányukból, pláne ha időt és energiát nem spórolva "zaklatnak" titeket. Ettől még ti megélhetitek rosszul, és ezt teljesen megértem, én csak azt mondom, hogy ez a reakció egyáltalán nem meglepő, és a puszta tiltásnál többre mennétek, ha segítséget kérnétek, pl. szakembertől. Ugyanis teljesen felesleges bírósági procedúrákon további traumát gyűjteni neked, a gyerekeknek és a nagyszülőknek is, inkább békésebb úton kéne rendezni a helyzetet.

2017. jún. 20. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!