Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti engednétek, hogy lássa az...

Ti engednétek, hogy lássa az unokáit?

Figyelt kérdés

Párom 2 hónapja hunyt el a gyerekeink 1 és 4 évesek.

A kicsi születése előtt évi kb 4-5x találkoztunk, mióta megszületett a kisfiam csak 1x.

Már a nagylányom is alig emlékezett rájuk. A temetés óta folyamatosan jönnek (nagyon messze laknak nem is tudom hol szállnak meg) be sem jelentkeznek, csak jönnek unokázni. Amivel nem is lenne gond, de elkezdte a nagynak mondogatni, hogy menjen velük haza, gyere mamáékhoz, ha jössz ez meg az lesz, ezt meg azt kapsz. Mikor jönnek is midig kérdezik mit kér, stb. szegény gyerek teljesen össze van zavarodva, a kicsivel nem is nagyon foglalkoznak.

Amúgy a történethez hozzá tartozik, hogy a lányom ugyan úgy néz ki mint az anyja.

Néhány rokontól azt is vissza hallottam, hogy pereskedni akarnak a gyerekért, mondván én nem látom el megfelelően (párszor elkésett az oviból ez tény) és sokat sír, könyörgöm 2 hónapja halt meg az édesanyja!!

Ha jól tudom kérhetnek nagyszülői láthatást, ez mennyi idő? És el is vihetik ?

2017. jún. 20. 15:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%
Tehát amíg élt a lány, addig messze nem érdekelte a kedves nagyszülőket, hogy hogy van. Most meg megjátsszák a drága nagymamit, nagypapit. Meg mi az, hogy csak az egyik gyerek izgatja őket? Milyen morbid gondolkodás ez??
2017. jún. 20. 17:14
 12/20 anonim ***** válasza:
28%
Jó, nekem mindegy, akkor hergeljétek a kérdezőt, hátha sikerül a gyászukat még patológiásabbá tenni, és esetleg beleugrasztani őket egy jó hosszú és kegyetlen, baromira nem időszerű pereskedésbe és mocskolódásba... Biztos megnyugtató lezárása lesz az ügynek. Gratulálok.
2017. jún. 20. 17:14
 13/20 anonim ***** válasza:
16%

"Aki ennyire kivételezik, az egy paraszt."

Egy gyászoló ember a racionalitásáról híres (legyen szó a nagyszülőkről vagy a kérdezőről), aki patikamérlegen méregeti az érzelmeit és az alapján tervezi a tetteit.

Istenem, kötelezővé tenném a tanatológia alapjainak oktatását középiskolában, hogy ne ekkora marhák lakják a földet.

2017. jún. 20. 17:17
 14/20 anonim ***** válasza:
85%
Engedném, hogy lássák, viszont az engedélyed nélkül sehova sem vihetik. Ha megállapítja a bíróság a láthatást, akkor sem. Amúgy is bunkó dolog a gyereket hívni, mintha a gyerek eldönthetné, hova megy meg hova nem. Jó, mikor így sz@rnak a szülőre, akié az említett gyerek(ek)
2017. jún. 20. 17:18
 15/20 A kérdező kommentje:

Csak azt nem értem akik támadnak azok mit tennének?

Fogadnák a nagyszülőket mosolyogva teával azok után, hogy a lányuktól elbúcsúzni sem jöttek el.

Miért lenne joguk bármihez ha eddig nem érdekelte őket az unokájuk, most mert nekik bűntudatuk van (legyen is) viseljem el őket heti rendszerességgel?

Amit amúgy meg is tennék ha még most is nem dumálnának a rokonságnak össze vissza meg nem befolyásolnák a gyereket.

2017. jún. 20. 22:16
 16/20 anonim ***** válasza:
92%

Elvenni nem tudják őket, ne aggódj. A "háromszor késett az óvodából" röhejes indok lenne (eddig nem is tudtam, hogy oda időre kell menni).

Valószínűleg bűntudatuk van, amiért nem foglalkoztak a lányukkal, ettől még lehetnek nagyon jó nagyszülei a kicsiknek, ezt a gyerekek érdekében se vedd el tőlük. De szoktasd rá őket, hogy előre szóljanak, ha jönnek, mert ez így be fog zavarni az életedbe, ha csak úgy odajárnak.

Az, hogy a lánnyal jobban foglalkoznak, nem feltétlenül kivételezés, vannak emberek, akik a nagyobb gyerekekkel jönnek ki, én se nagyon tudok mit kezdeni egy egyévessel. Várd meg, hátha amikor a fiú nagyobb lesz, őiránta is jobban érdeklődnek majd.

2017. jún. 21. 06:28
 17/20 anonim ***** válasza:
55%

Nem pont a te kérdésedre válasz de hasonló.

Előző babát a 7. hónapban kellett halva megszülnöm,akkor egy hétre rá anyós már azt mondta ne foglalkozzak én már azzal intézzem azt amire megkért, mikor visszakérdeztem h komolyan gondolta amit mondott még azt mondta szégyeljem el magam a viselkedésemért.egy évig nem beszéltünk vele majd mikor megtudta h megint terhes vagyok jött nyalizni,pokoli nagy akaraterő kell hogy ne hajtsam el a gyerekem mellől azzal a gondolattal h maga meg ezzel ne foglalkozzon már. Nem szeretem ha itt van de heti egyszer mondjuk jöjjön nézze meg de az idegeimet tépi a helyzet.

Szerintem is csúnya dolog amit tettek a nagyszülők de végy erőt magadon és monsjuk ha nem is ilyen gyakran de engedd a gyerekekhez.

2017. jún. 21. 08:24
 18/20 A kérdező kommentje:

Havi egy napban kiegyeznék.

Ezt meg is írtam nekik, de persze jön a felháborodás.

Fel vannak csattanva, hogy a gyerek nem hívja őket mamának meg papának.

Ami persze szintén az én hibám :)

Vicc.

De tartom magam ahhoz amit leírtam, nem érdekel, hogy 6 órát utaztak, ha bejelentés nélkül jönnek nem engedem be őket.

Előbb utóbb csak észbekapnak.

2017. jún. 21. 11:02
 19/20 anonim ***** válasza:
96%

meghalt a feleség, a szülőkkel alig volt kapcsolata. Akik meg vele éltek és nyilván borzasztó veszteségként élték meg a halálesetet, azok legyenek tekintettel a bűntudattal küzdő szülőkre, akik még arra sem képesek, hogy az unokáikkal egyformán bánjanak?!

Kedves kérdező: ebben a szituban lepottyantanám mások érzéseit és azt tenném, ami véleményem szerint a legjobb a családomnak.

Biztos nem hagynám, hogy a nagyszülők így belemásszanak az életünkbe!

2017. jún. 22. 07:07
 20/20 acelsziv ***** válasza:
eltelt jó egy év. Mi a helyzet most?
2018. okt. 19. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!