Ti engednétek, hogy a gyerekek megnézzék az egeret?
Figyelt kérdés
Sajnos egerünk van, állitottunk fel csapdát. Kérdezték a gyerekek, hogy miaz. Elmondtam hogy mi az és mire való, és azt mondták ha elkapja a fogó az egeret ők azt meg szeretnék nézni :) Ha sikerül megfogni, megmutassam vagy inkább próbáljam sunyiba feltakarítani?2015. okt. 6. 12:43
1/16 anonim válasza:
Én megnézhettem, nem lett bajom tőle. Elpusztult, sajnáltam aztán mentem tovább játszani. Nem kell minden létező dologtól óvni a gyerekeket.
3/16 anonim válasza:
Engedném. Én találtam kiskoromban kisegereket. Cukik voltak, de megpusztultak. Sajnáltam őket, de azért nem sírtam, meg nem akadtam ki.
4/16 A kérdező kommentje:
Nem is annyira az egérrel van a baj hanem azzal hogy a fogó nem éppen "tiszta" mód végzi ki az egeret, legalábbis tavaly átbökte a fejét szegénynek. Esetleg ki szedjem a fogóból mielőtt megmutatom nekik?
2015. okt. 6. 12:58
5/16 anonim válasza:
Az én 15 hónaposom látott már pár elejtett állatot, zsigerelést (vadász apukája van), vagy éppen kutyát, ahogy kis patkányt fog meg. Mi ebből nem csinálunk ügyet, mert az életünk része.
6/16 anonim válasza:
én macskakkal nőttem fel, láttam gyerekként is patkányt, vakondot, egeret megfogva, madarat is. nem lettem tőle lelki nyomorék, szerintem ha ők kérik, mutasd meg nyugodtan.
7/16 anonim válasza:
Szerintem nem kell kiszedned, a csapdával együtt mutasd meg, így az is egyértelmű lesz nekik, hogy mi a csapda funkciója. Hány évesek a gyerekek? Ha kisebbek, akkor el lehet nekik magyarázni azt is, hogy te is nagyon sajnálod az egérkét, de neki kint a helye, mert bent kárt tesz stb stb. Ha nagyobbak és amúgy értik, hogy miért kell megfogni, akkor nem magyarázkodnék meg körítenék.
8/16 anonim válasza:
Előbb-utóbb úgyis találnak egy autó által kilapított sünt, macskát, eltaposott gyíkot, szóval nem olyan nagy csoda egy átfúrt fejű egér.
9/16 A kérdező kommentje:
4 és 6 évesek :) Köszönöm szépen a megerősítést :)
2015. okt. 6. 13:19
10/16 anonim válasza:
Én kicsi másként csinálnám. Használjatok humánusabb egérfogót, és utána együtt engedjétek el az egereket az erdőben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!