Ti hogyan kezelnétek azt a helyzetet, hogy a tejallergiás
3 éves kisfiam tejcsokit kapott a férjem teljes
családjától Húsvétra?
Figyelt kérdés
Kisfiam nagy kedvvel készült a locsolásra, verset gyakorolt, kiöltöztünk, stb. A férjem nem tudott látogatóba jönni, mert lebetegedett. Kisfiam a férjem családjától- anyósom és 3 sógornőm- csokitojásokat és nyuszikat kapott. Ezzel az a probléma, hogy súlyos tejfehérje allergiája van,egy éve szigorú diétán vagyunk. Természetesen mind tudtak az allergiájáról. Egész nap én voltam a gonosz, mivel nem engedtem, hogy megegye a csokit. Mikor este felhívtam őket, hogy ez mégis mi volt, anyósom közölte, hogy nem gondolta, hogy a férjem nélkül megjelenünk, nem érti mi a gond, egyem meg én, legalább még nagyobb lesz a seggem. Csak szerintem betegek ezek az emberek? Hogy menjek oda legközelebb ezek után? Egyébként 17 éve vagyunk a férjemmel házasok, sosem fogadtak be, de így még nem viselkedtek.
Atyaeg... Na kB mint nálunk.. Semmire sincsenek tekintettel. Semmit nem tartanak tiszteletben.. Félévesnek majdnem sonka az arcba meg házimajonéz. (úgy b...tam ki após kezéből a rendszert h öröm volt nezni). Lesesz@rom mit gondolnak.
2018. ápr. 3. 09:44
22/37 anonim válasza:
Ez nagyon durva volt a nagyszülők részéről, akkor is, ha csak tudatlanságból és az irántad való ellenszenvből tették. A férjed mindenképpen hívja fel az anyját és magyarázza el neki (hátha tőle elfogadják?), hogy azzal, ha tejfehérjét tartalmazó dolgot kap a gyerek, és ilyen a tejcsoki is, akkor azzal VESZÉLYEZTETIK a saját unokájukat. Ha ebből nem értenek és megismétlődik a dolog, akkor sajnos durvább dolgokhoz folyamodnék a helyedben: pl. rendőrséggel fenyegetném őket kiskorú veszélyeztetése és egészségkárosítás miatt. Vagy a kisfiúnak mondanám, hogy ne fogadjon el ételt a nagymamától, "mert a nagymama buta, nem tudja, hogy ettől vagy attól az ételtől beteg leszel." És akkor még örüljön a nagymama, ha nem azt mondod a gyereknek: "A nagyi gonosz, szándékosan akar neked olyan ételt adni, amitől megbetegszel."
2018. ápr. 3. 10:53
23/37 A kérdező kommentje:
Sajnos már többször elmagyaráztuk a férjem családjának, hogy a fiúnk nem ehet meg bármit. Ha hozzájuk megyünk visszük a kaját, nehogy baj legyen. A kisfiamnak tanítom, mit ehet, de még csak 3 éves, és nem tudja, hogy pl. a kenyérben vagy felvágottban amivel megkínálják, van-e tejfehérje. Ha a hozzávalók listáját nem tudom elolvasni, mert kidobják a csomagolást, akkor én sem tudom. Anyóséknál nem is tudom otthagyni a gyereket, mert félek, hogy megetetik valamivel, amit nem ehet. Anyósom múltkor azon vitatkozott a férjemmel, miért ne ehetne a gyerek egyszer egyszer túró rudit.
2018. ápr. 3. 11:04
24/37 anonim válasza:
Ez egy primitív bunkó banda! Én csak laktózérzékeny vagyok, talán háromszor említettem meg a kondi öltözőben és amikor a lányok hoztak nekem túró rudit, már tudták és a laktózmenteset hozták! Ez csak egy példa, hogy az úgymond utolsó kondis haver, akit alig ismerek képes észben tartani egy ilyet, pedig nem rokon, meg nem közeli barát, akkor a nagymama hogy nem képes egy sokkal súlyosabb dolgot így telibesz*rni?
A segges beszólás is nagyon alja volt. Én biztos nem mennék többet oda. A gyerekemet sem nagyon merném odaengedni. Sajnos az ételérzékenység nem játék. Van olyan ismerősöm, aki sima laktózérzékenységtől olyan hasmenést kapott, hogy 3 hétig feküdt a kórházban infúzióra kötve.
2018. ápr. 3. 11:26
25/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a "like"
2018. ápr. 3. 11:44
26/37 anonim válasza:
Nem vinném, pont.
Öcsém is tejallergiás, ha olyant eszik, amiben tejcukor, vagy -fehérje van.
Órákig görcsöl a gyomra, fáj, majd a fél életét kifossa.
2018. ápr. 3. 12:18
27/37 anonim válasza:
Teljesen erthető a problémád. Az èn esetemben nem tudnám elképzelni, hogy ilyenek legyenek a rokonok. Más gyerekével sem tudnám ezt megtenni. Szomszéd kisfiù fruktózérzékeny, volt hogy sutottem neki fruktóz nélküli gofrit,mert megkivánta és megsajnáltam. Órakig gorcsoltem mire normális arányt találtam el. En is felhaborodtam volna.
2018. ápr. 3. 13:21
28/37 anonim válasza:
Nálunk is volt hasonló, sógornőt nem bírta az anyósom, direkt allergén ételekkel kóstoltatta a fél éves gyerekét, én szóltam rá, de engem bír, szerencsém van.
(Bár lehet ezek után nem)
Sajnos sokan vannak még ezen a szinten, elég megnézni "depresszió=szedd össze magad", atópiás ,elfertőződött ekcéma=csak kiszáradt a kezed, és a többi hiedelmet.
Az ilyenek zabálják a laposföld konteókat.
Semmi szégyellnivaló nem lenne abban, ha leszarnád őket ezek után.
2018. ápr. 3. 13:55
29/37 anonim válasza:
Buta, primitív dolog. Most játszották el a lehetőségét annak, hogy valaha is rájuk bízd az unokájukat.
2018. ápr. 3. 15:43
30/37 A kérdező kommentje:
A férjemmel megbeszéltük, hogy egyenlőre jegeljük a kapcsolatot a családjával. Nem tiltjuk el a gyereket, nálunk bármikor meglátogathatják, hozzájuk viszont nem megyünk. Kb. 20 km-re lakunk egymástól, van kocsijuk is, ha akarják meg tudják oldani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!