Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti hogyan kezelnétek azt a...

Ti hogyan kezelnétek azt a helyzetet, hogy a tejallergiás 3 éves kisfiam tejcsokit kapott a férjem teljes családjától Húsvétra?

Figyelt kérdés
Kisfiam nagy kedvvel készült a locsolásra, verset gyakorolt, kiöltöztünk, stb. A férjem nem tudott látogatóba jönni, mert lebetegedett. Kisfiam a férjem családjától- anyósom és 3 sógornőm- csokitojásokat és nyuszikat kapott. Ezzel az a probléma, hogy súlyos tejfehérje allergiája van,egy éve szigorú diétán vagyunk. Természetesen mind tudtak az allergiájáról. Egész nap én voltam a gonosz, mivel nem engedtem, hogy megegye a csokit. Mikor este felhívtam őket, hogy ez mégis mi volt, anyósom közölte, hogy nem gondolta, hogy a férjem nélkül megjelenünk, nem érti mi a gond, egyem meg én, legalább még nagyobb lesz a seggem. Csak szerintem betegek ezek az emberek? Hogy menjek oda legközelebb ezek után? Egyébként 17 éve vagyunk a férjemmel házasok, sosem fogadtak be, de így még nem viselkedtek.

2018. ápr. 3. 03:13
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
96%

"anyósom közölte, hogy nem gondolta, hogy a férjem nélkül megjelenünk, nem érti mi a gond, egyem meg én, legalább még nagyobb lesz a seggem"

Túl azon, hogy olyan hülye, hogy nem bírja felfogni a tejallergiát, ez a kedves beszólás után nem nagyon mennék feléjük. Alapból ezek után ha beteg lenne a férjed, én a helyedben nem mennék nélküle el, de lehet vele sem a következő húsvéton meg más alkalomkor sem. Vagy bizony tennék én is "szép" megjegyzéseket.

Én ezt úgy utálom, amikor az egyik fél lenyel mindent, aztán ez természetes lesz a többieknek! S amikor besokall, akkor meg ő a világ szarja, mert merni szól!

Én ugyanígy vagyok! A besokallásnál tartok és nem értik miért beszélek már nem mindig olyan kedvesen és mondom meg a magamét! Én is kaptam beszólásokat, mi 6 éve leszünk együtt és csak az 5. év után tör ki belőlem. Akkora türelmem van, hogy csodálkozok magamon is. De elég. Nem tudom, de én már nem sokáig birom, hogy ki ne robbanjon belőlem a sok sérelem egyszerre.

2018. ápr. 3. 07:58
 12/37 anonim ***** válasza:
94%

En leosztottam volna oket, de itt mindenki mas fenyesre nyalta vna a talpukat is halabol , ahogy latom -.- ...

megertelek amugy h idegesit, az en anyosom 5 eve kerdi, kerek e kavet, mikor tudja pontosan, hogy sosem iszom, mert rosszul leszek tole. De hat tudom, a szandek!....

2018. ápr. 3. 08:00
 13/37 anonim ***** válasza:
95%
Arra meg annyit reagálnék még, hogy a férjed nem akarod két tűz közé szorítani... Ha melléd áll akkor oké nyilván. De ha nem, akkor én semmi perc alatt megtennèm ennyi idő után. Pont most vagyok olyan helyzetben. Én megmondtam, ha itt mindenki érzése fontosabb mint az enyém, engem innentől már senki érzése nem érdekel csak az enyém. Többet nem hat meg az érzelmi zsarolás, lepereg. S nem csak mondom, tényleg nem érdekel. Én is tudok lenni könyörtelen, ha akarok.
2018. ápr. 3. 08:05
 14/37 anonim ***** válasza:
12%
Ennél már voltak sokkal jobb kamuk is, a nagy segges rész igazán hiteltelenné tette!
2018. ápr. 3. 08:05
 15/37 anonim ***** válasza:
90%
Az en gyerekemnek is van allergiaja meg egy haverjanak is, nalunk mindenki figyel arra hogy olyat kapjanak amit ők is ehetnek. Én is ha jon hozzank etelallergias, maximalisan figyelembe veszem hogy olyat keszitsek.
2018. ápr. 3. 08:11
 16/37 A kérdező kommentje:
14: teljesen megértem amit írtál. Elég fiatalon jöttünk össze a férjemmel, mindketten 19 évesek voltunk. Ha idősebb és rutinosabb lettem volna, már az elején leállítom, hogy így bánjanak velem. Sajnos túl passzív voltam, elengedtem a fülem mellett és nem mutattam, milyen rosszul esik, ahogy anyósom viselkedik velem. A sógornőim még gyerekek voltak,mikor összejöttünk, a párom a legidősebb gyerek. Ők ezt látták, hogy mindent lenyelek. A férjem mellém áll, de hosszú távon egy jó házasságot is tönkretehet egy állandó háborúskodás.
2018. ápr. 3. 08:27
 17/37 anonim ***** válasza:
84%
Nem olvastam a hozzászólásokat. Mindkét lányom tejfeherje allergiás. Mi már nyolc éve dietazunk. Az a tapasztalatom, hogy sokan nem akarják vagy tudják megérteni hogyan működik a diéta. És persze véletlenül is hibázhatnak emberek. Azt javaslom ne keríts neki nagy feneket. Ha továbbra is diétázni a kell a gyermekednek hozzá kell szokni de ezekhez a helyzetekhez. Lesz még étterem, óvoda, iskola, családi vacsora nagymamánál stb, ahol becsusznak szándékos/véletlen hibák. Hívják majd szülinapokra, visznek csokit a többiek az oviba stb... Ezzel jár a dolog. Nálunk is van olyan családtag aki minden évben tejcsokit ad, minden alkalomra. Mi elcsereljuk a gyerekkel etcsokira. Meg kell tanulni kezelni ezt. Gyereknek is értenie kell a saját diétáját, nem mindig leszel mellette. Ez jó alkalom, hogy tanuljon. Aki meg nem fogadja el, hogy ez a gyerek érdeke az primitív, nem kell vele foglalkozni. Arra figyelj nehogy megetessék valamivel, ne hagy velük "egyedül". Kitartást!
2018. ápr. 3. 08:32
 18/37 A kérdező kommentje:
18. Köszönöm.
2018. ápr. 3. 08:33
 19/37 anonim ***** válasza:
88%
Buta, tudatlan banda. Még az is lehet, hogy szándékos volt ez a csoki dolig, ha ennyire nem bírnak.
2018. ápr. 3. 08:41
 20/37 anonim ***** válasza:
96%

Szó nem volt követelőzésről.

A Mikulás és karácsonyi ajándék említése magyarázat volt arra, miért nem került elő ekkor a tejallergia probléma.

Kedves Kérdező!

A rokonaid bunkó módon viselkedtek. Ha a fiuk nem jön, az unokára már nem is kiváncsiak? Legközelebb hívd fel őket, mielőtt odaviszed szegényt, és emlékeztesd arra, hogy a gyerek semmilyen tejes dolgot nem kaphat, beleértve bizonyos felvágottakat, kekszet, rámával sült linzert... Tegyél a táskádba a gyereknek megengedett édességet, kekszet, hogy ha mégis probléma lenne, erre cseréld ki a kínálgatott ételt. Ettől rád még haragudni fognak, de a kisfiúnak talán könnyebb lesz.

2018. ápr. 3. 09:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!