Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit szólnátok ha kiderülne,...

Mit szólnátok ha kiderülne, hogy a párotok félrevezetett az anyagi helyzetét illetően?

Figyelt kérdés
Pontosabban a párom már a férjem, nem turkáltam a pénztárcájában, de természetesen szóba került korábban is, hogy kinek mije van, bevallása szerint 8 millió forint megtakarítása. Az én garzonom is nagyjából ennyit ér, gondoltam pont elég lesz majd egy közös ingatlanhoz. Mostanáig nálam laktunk, de most jön a baba. Egyik nap fel is hoztam, hogy lépni kellene, hátha sikerül még a születése előtt elköltözni. Itt jött a hideg zuhany. Hogy abból a 8 millióból 6 és fél anyóséknál van "letétben". Magyarul anyósék a nagyszülők ingatlanjában élnek, és kivásárolták az anyukája testvérét. Ja,abból a 6 és fél millióból. "Természetesen" szóban nyilván van tartva, csak úgy nagyjából soha nem fogja visszakapni. Gondolhatjátok. Borult a rendezett életről alkotott tervem. Most majd vagy nyomorgunk hárman egy szobában, vagy hitelbe verjük magunkat. Csodás.
2018. márc. 27. 14:21
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
60%

Tanuljátok már meg, hogy a fiúk a fiúnak a többesszáma, valakiknek a gyereke az meg a fiuk.

Amúgy 8 éves kortól illik tudni.

2018. márc. 28. 07:12
 32/40 anonim ***** válasza:
81%

Nagyon dühös lennék, és szerintem el is válnék. Azért ez elég nagy HAZUGSÁG, már ne is haragudjon....

És ha ilyen dolgokban képtelen az igazat mondani, inkább sunnyog, mi lesz később?

Plusz a gyereket nem lehet egy garzonba vállalni azért, egy kisebb lakás is 15-16 milliónál kezdődik.

2018. márc. 28. 10:26
 33/40 anonim ***** válasza:
89%

ÉRtem, már óton a gyerek.

Ez nagyon gáz, de ezek után én KIZÁRT, hogy együtt maradjak egy ilyen emberrel.

TÖBBSZÖR rákérdeztél, MINDIG hazudott... nekem ez nem férne bele az értékrendembe, pont.

A saját garzonomba vállalnám a kisbabát egyedül, ő meg mehet, ahová akar.

Sok mindent el lehet tűrni a másiktól, de pont a hazudság, titkolózás az, amit nem szabad!

2018. márc. 28. 10:33
 34/40 anonim ***** válasza:
91%

Arra az ötletére, hogy menjetek az anyjáékhoz lakni, azt mondanám, hogy remek ötlet, kezdjen csomagolni. Aztán, ha kilépett az ajtón a táskájával, akkor becsuknám és vissza sem engedném. Te felajánlottad a közösbe a lakásodat, ő semmit. Gyereket terveztek, mégsem lép a pénze visszaszerzése érdekében, ez már komoly hazugság. Ha egyértelmű volt, hogy te tovább akarsz lépni, és ő is tudta, akkor keményen átvert.

A gyerek marad, ketten elfértek a lakásodban, ő pedig menjen az anyjához, ha már azt a lakhatást pénzelte. A picire vigyázz és ne engedj az érzelmi zsarolásnak sem. Ha nem akarod, hogy egyszer a gyereked is ekkorát csalódjon az apjában, akkor tartsd távol és hétvégente bőven elég, ha hitegeti majd.

2018. márc. 28. 10:40
 35/40 anonim ***** válasza:
5%
Fel se merül benne az albérlet csak az hogy 3-an kellene nyomorogniuk, hogy minden terve borul, és még hitel is a nyakukba szakad. :DD
2018. márc. 28. 11:01
 36/40 A kérdező kommentje:
Ha-ha... Minden vágyam 100 ezret kifizetni albérletre, főleg mikor nem fogok dolgozni. Valóban, simán tudok nélkülözni annyit. Hol élsz te, már ne is haragudj?
2018. márc. 28. 11:55
 37/40 anonim ***** válasza:
89%
Attól tartok, nem lesz ez hosszú távú házasság. Egyszerűen megbízhatatlan a férjed.
2018. márc. 28. 12:40
 38/40 anonim ***** válasza:
96%

Biztosat a bizonytalanra cserélni? Ha van saját lakás, a legnagyobb hülyeség lenne albérletbe menni, mert:

1. A főbérlő hangulatától függ, mikor akarja eladni alólad a lakást.

2. Ha a sajátod kiadásával fedeznéd a lakbért, megvan a veszélye, hogy azt a te albérlőid lelakják és fizetheted a javításokat, csekk elmaradást, stb.

3. Albérletbe a férj hülyesége miatt kellene menni, tehát ezért anyagi felelősséget is kéne vállalnia. Azt valószínűleg nem fog.

4. A kismama fedezze és oldja meg azt a helyzetet, amire egy éve készültek, de a férje valamiért azt hitte, neki nem kell semmit lépnie a megváltozott helyzetben? Ha mondjuk táppénzre küldi az orvos veszélyeztetett terhesség miatt, akkor a plusz költség "remek" lenne.

Ha ennyi idő alatt a férj nem tudott annyit spórolni, hogy bevállaljon egy albérletet (mivel a feleségéhez költözött be), vagy félretenni annyit, hogy a megtakarítása ne letétben legyen anyuka házában, akkor én nem bíznám a magam és a babám lakhatását egy ilyen pasira.

Kisgyerekes anyaként én soha nem mennék bele, hogy kockáztassam a gyerek életkörülményeit.

Ha a meglevő kis lakásban 2 ember fér el kényelmesen, akkor gondolkodás nélkül közölném a férjemmel, hogy ne várjon csodát és pakoljon. Ha talált az egész család számára megfelelő megoldást, hívjon.

2018. márc. 28. 13:03
 39/40 anonim ***** válasza:
95%
Előzővel értek teljesen egyet. Meg azzal a válaszadóval, aki azt mondta, hogy a saját garzonod soha ne tedd bele semmiylen formàban a közösbe, mert a férjed megbízhatatlan, ha vele is maradsz, akkor is kell " b terv". Már a gyerkőcért is felelős vagy, és úgy látszik, hogy a férjedben semmi felelősségtudat sincs.
2018. márc. 28. 14:48
 40/40 anonim ***** válasza:
58%
Kedves Kérdező? Mi lett veletek?
2020. szept. 30. 18:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!