Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit szólnátok ha kiderülne,...

Mit szólnátok ha kiderülne, hogy a párotok félrevezetett az anyagi helyzetét illetően?

Figyelt kérdés
Pontosabban a párom már a férjem, nem turkáltam a pénztárcájában, de természetesen szóba került korábban is, hogy kinek mije van, bevallása szerint 8 millió forint megtakarítása. Az én garzonom is nagyjából ennyit ér, gondoltam pont elég lesz majd egy közös ingatlanhoz. Mostanáig nálam laktunk, de most jön a baba. Egyik nap fel is hoztam, hogy lépni kellene, hátha sikerül még a születése előtt elköltözni. Itt jött a hideg zuhany. Hogy abból a 8 millióból 6 és fél anyóséknál van "letétben". Magyarul anyósék a nagyszülők ingatlanjában élnek, és kivásárolták az anyukája testvérét. Ja,abból a 6 és fél millióból. "Természetesen" szóban nyilván van tartva, csak úgy nagyjából soha nem fogja visszakapni. Gondolhatjátok. Borult a rendezett életről alkotott tervem. Most majd vagy nyomorgunk hárman egy szobában, vagy hitelbe verjük magunkat. Csodás.
2018. márc. 27. 14:21
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
81%
Tehát a férjed vásárolt a szüleinek ingatlant?
2018. márc. 27. 14:27
 2/40 anonim ***** válasza:
78%
Mármint hogy van letétben ?
2018. márc. 27. 14:28
 3/40 anonim ***** válasza:
8%
Egy no mindig elore gondolkodik, es nem a parja penzen el.
2018. márc. 27. 14:28
 4/40 anonim ***** válasza:
38%

Te egyedül gondoltad már akkor, hogy elég lesz majd egy közös otthonhoz? Vagy ezt ketten beszéltétek, amikor szóba került az, hogy kinek mije van.

Számomra az elképzelhetetlen, hogy tiszta, nyílt beszéddel ne derüljön ki egy ilyen sarkalatos infó.

Ha valóban csak hitegetett azzal, hogy készpénze van és nem ingatlana, nem volt szép tőle.

Neki mi a terve? Mert hogy csak rólad volt eddig szó. ...Gondoltad elég lesz...borult a rendezett életről szóló terved...

De ha már így alakult, nem hiszem, hogy egy ilyen lakásban nyomorgás lenne. Hitelt se vegyetek fel. Gyűjtögessetek, hogy ráfizetéssel mehessetek egy új helyre.

2018. márc. 27. 14:29
 5/40 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk gyerekcsinálás előtt érdemes az ilyen dolgokat megbeszélni. Nekünk is vannak "letétes" tartalékaink, de azzal tisztában vagyunk, hogy abból nem lesz ingatlan, úgyhogy gyűjtünk tovább. És nem csinálunk gyereket a szobakonyhára meg az albira...
2018. márc. 27. 14:30
 6/40 A kérdező kommentje:

Igen, odaadta a megtakarítását úgy, hogy nem készült róla egy darab papír sem. A szülei nevére került a ház, és ennyi. "Persze kisfiam, tudjuk, hogy az a te pénzed, nincs elfelejtve." Ennyi amit "kap".

Ne viccelj már, hogy ezzel én az ő pénzén akarok élni! Én úgy tudtam, hogy közösen szokás megteremteni egy családi élet alapjait. Ha szerinted 50-50% élősködés, akkor nem tudok mi hozzáfűzni.

2018. márc. 27. 14:31
 7/40 anonim ***** válasza:
88%

Őrjöngenék azt hiszem.

Szóhoz sem jutok. Bár te is hibás vagy azért mert ilyet bemondásra nem hiszünk el...durva tanulópénz volt ez neked.

Az is lehet, hogy kidobnám ezt a s**fejet a garzonból. Ketten elférnétek a gyerekkel, ő meg menjen aztán teremtsen egy otthont. Majd jelentkezzen ha lesz kecó, ahova költözhettek.

2018. márc. 27. 14:31
 8/40 anonim ***** válasza:
76%

Ez a mondat itt a gond:

"Pontosabban a párom már a férjem, nem turkáltam a pénztárcájában"

Cica, ha nem ismeritek egymást és nincs információtok egymásról, akkor hogy a rákba mehettél hozzá és szülsz gyereket. Ennyi erővel egy idegennek is szülhettél volna.

Ha össze kötöm valakivel az életem, az a minimum, hogy tudunk egymás dolgairól, és nem szégyenlünk megkérdezni és tudni. Ha a másik megsértődne azon, hogy miért kérdezem meg őt a fizetéséről, munkájáról, megtakarításáról és nem beszélgethetnénk róla, ami alapján kiderül, hogy az a pénz még sincs, mert "letétben van", akkor azt hinném, hogy nem akar közösködni velem, nem akar komoly kapcsolatot, családot, gyerekeket.

Mivel egy családot két ember hoz létre gyerekestől, kutyástól, ezért az a minimum, hogy nincsenek titkok, mindenről tudunk kommunikálni, megbeszélni, és nem házasság után terhesen derülnek ki dolgok, csak azért, mert "jaj, milyen már, hogy a tárcájában turkálok". Hát B+, egy háztartásban éltek és közös jövőt terveztek vagy nem?

2018. márc. 27. 14:42
 9/40 anonim ***** válasza:
92%

Ha már valaki, akkor verjék magukat hitelbe az anyósék, és fizessék vissza a pénzt. Oldják meg, kölcsön kapták azt a pénzt, és most kell a baba miatt, teljesen érthető.

A férjemet kipofoznám egy roggyant büdös papuccsal a megyéből. :D

Mit lehet erre szólni? Ő mit szólna, ha te meg hirtelen virítanál 4 hitelkártya adósságot, amikről semmit nem tudott, csak az utóbbi években természetellenes gyakorisággal burjánzottak a drága táskák az előszobában? :D

2018. márc. 27. 14:45
 10/40 anonim ***** válasza:
84%
Ez a baj,hogy idegenek házasodnak és vállalnak gyereket de egymásról közbe fogalmuk nincs. Amugy meg akinek annyire nem fontos a saját születendő gyereke h az kb éljen nyomorban hitelből,mert a szüleit tesoit pénzeli, na oda nem érdemes gyereket vállalni..
2018. márc. 27. 14:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!