Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit szólnátok ha kiderülne,...

Mit szólnátok ha kiderülne, hogy a párotok félrevezetett az anyagi helyzetét illetően?

Figyelt kérdés
Pontosabban a párom már a férjem, nem turkáltam a pénztárcájában, de természetesen szóba került korábban is, hogy kinek mije van, bevallása szerint 8 millió forint megtakarítása. Az én garzonom is nagyjából ennyit ér, gondoltam pont elég lesz majd egy közös ingatlanhoz. Mostanáig nálam laktunk, de most jön a baba. Egyik nap fel is hoztam, hogy lépni kellene, hátha sikerül még a születése előtt elköltözni. Itt jött a hideg zuhany. Hogy abból a 8 millióból 6 és fél anyóséknál van "letétben". Magyarul anyósék a nagyszülők ingatlanjában élnek, és kivásárolták az anyukája testvérét. Ja,abból a 6 és fél millióból. "Természetesen" szóban nyilván van tartva, csak úgy nagyjából soha nem fogja visszakapni. Gondolhatjátok. Borult a rendezett életről alkotott tervem. Most majd vagy nyomorgunk hárman egy szobában, vagy hitelbe verjük magunkat. Csodás.
2018. márc. 27. 14:21
1 2 3 4
 21/40 lizzi77 ***** válasza:
95%
Na mondjuk itt akkor vastagon sáros a férjed.Mégis, mit gondolt?Tervezitek a gyereket, össze is jön, aztán hárman-négyen-öten nyomorogtok a garzonban?Igenis anyósék adják el akkor a házat, vagy vegyenek fel hitelt, és fizessék ki a párodat,még akkor is, ha cserébe pl.párod lemondd akkor a ráeső örökrészről.Vagy úgy gondolták, hogy 25-30 év múlva, ha majd meghalnak, megöröklitek úgyis?Addig tuti jól ellesztek a garzonban....
2018. márc. 27. 17:45
 22/40 anonim ***** válasza:
92%
Az nem megoldhato, hogu csereltek? anyosek a garzonba, ti a hazba. Termeszetesen szepen lepapirozva minden!
2018. márc. 27. 17:48
 23/40 anonim ***** válasza:
25%

16-os, onnan veszem, hogy kérdező azt írta, hogy nem kutakodott a pénztárcában. Persze kérdező egyből írta, hogy többször beszéltek, ami valahogy így hangzott:

- Drágám, szeretnék kertes házat.

- Jó drágám.

- Lesz majd legalább 3 szoba, meg 2 gyerek.

- Persze drágám.

- Te is szeretnéd?

- Persze drágám.

És ezt a kérdező is alátámasztja ezzel a mondatával (mielőbb belekötnél, hogy honnan veszem):

"Pl. én mondtam, hogy jó lenne.... A válasz, persze, tökéletesen egyetért. Valóban azt nem mondta ki, hogy meg is fogjuk venni, és a felét fizeti."

Már bocs, de ez nem megbeszélés, ez egy egyoldalú csevely. Én kb. a szomszéddal szoktam ilyen jellegű beszélgetést lenyomni, csak a "drágám" nélkül.

Már bocs, de valahol a kérdező hibás, mert rosszul kommunikál, ráadásul a valószínűleg felmerülő jeleket sem vette észre, mert úszott a rózsaszín ködben.

De nem meglepő, manapság a párok mindenről beszélgetnek, csak épp a fontos dolgokról csak érintőlegesen, aztán meg pislognak, hogy hát miért meg hogy.

Érdekes, engem nem tudtak megvezetni, pedig hasonló felállás volt anyagilag.

2018. márc. 27. 18:51
 24/40 anonim ***** válasza:
35%

DRagam valamit rosszul csinálsz

Én amikor Osszejottem a párommal nehezen elmondtam neki az első héten mennyi adósságom van hogy ne vegyen zsákba macskát

2018. márc. 27. 20:05
 25/40 anonim ***** válasza:
13%
12-esnek üzenem hogy jelentkezek. Én elkertem tőle a banki kimutatást
2018. márc. 27. 20:09
 26/40 anonim ***** válasza:
49%

25ös, normális ember nem így kezeli a kapcsolatát, pajtikám majd akkor tervezek veled, ha letetted elém a bankszámlád kimutatását.

Ez eleve bizalmatlanságot feltételez.

Ilyet az ember akkor csinál, ha eleve és tudottan kérdéses, megbízhatatlan pénzügyileg az adott pár, ha zűrös ügyei voltak/vannak, amikből igyekszik kimászni. Ebben az esetben jogosan kéred el a kimutatásokat, hiszen mindkettőtöknek érdeke a helyzet átláthatósága.

De egy tisztának vélt helyzetben, megbízható (vagy annak tudott) emberek közt ilyet csinálni, hogy tedd le elém a bankszámlád, hát,....nem tudom, nem életszerű. Én magam is sértésnek érezném.

Szóval a Kérdező ebbe belesétált, sajnos.

2018. márc. 27. 21:10
 27/40 anonim ***** válasza:
89%

hát sajnálom nagyon, mert eléggé átvertek. én sem kértem volna bankszámlakivonatot, elhittem volna, amit mond. ha így megbeszéltétek, hogy hogyan költöztök, ő meg helyeselt, akkor nagyon de nagyon átvert.

el sem tudom ezt képzelni a saját kapcsolatomban. minden ilyesmit szinte az első pillanattól őszintén megbeszélünk.

2018. márc. 27. 21:47
 28/40 anonim ***** válasza:
15%

Küld el dolgozni külföldre és egy két év alatt meglesz az összeg

Hiszed vagy sem sokan lennének a helyedben és örömmel utalnák at ezt a pénzt a következő órában ha lehetne egy saját kisbabajuk

Lesz egy kisbabád pár hónap múlva ennél fontosabb nincs.

2018. márc. 27. 23:02
 29/40 anonim ***** válasza:
12%
Próbáld a skandináv lottót lehet rád mosolyog Fortuna
2018. márc. 27. 23:03
 30/40 anonim ***** válasza:
79%

Jól átvert a kedves férjed, előbb őt kellene számon kérni, hogy akkor ezt a helyzetet mégis hogyan kívánja megoldani, mert a gyerek záros határidőn belül érkezik, és nem garzonra csináltátok. Nem is értem, hogy a párod az egy év próbálkozás alatt miért nem igyekezte rendezni a helyzetet, vagy mégis hogy a fenébe nem került szóba, hogy akkor mikor és hogy vesztek nagyobb otthont?! Gondolom, anyósék úgy voltak vele, hogy majd úgyis megörökli a fiúk , nem kapkodnak visszafizetni (aham, persze, igen, örökségként különvagyona lesz). Egy fillért nem fogtok belőlük kihúzni, ha ilyen idős korukban nem volt annyi pénzük, hogy kivásárolják a testvért (és nyilván nem a nagyszülők halálakor derült ki a probléma, nyugodtan lett volna pár évtizedük felkészülni a kivásárlásra), és a fiúk pénze kellett ahhoz, hogy legyen a fejük fölött valami, akkor a férjed nem fog egy vasat se látni abból a pénzből. Ingatlant cserélni nyilván nem akarnak majd, fizetni sem, meg őszintén: havi 20-30 ezer forintnyi részletfizetést a hajadra kenhetsz..

Magánvéleményem, de ha most megbizonyosodott, hogy mennyire megbízhatatlan anyuci pici fia a férjed, és szó szerint megvezetett, akkor javasolnám, hogy gyűjtsetek közösen, a Te ingatlanodat meg el ne add!!! Adjátok ki,és teljesen nulláról vegyetek közös lakást. Olyan közöset, amiért ketten dolgoztok meg. Az albérleti díj jó lesz neked jövedelemkiegészítésnek, meg vésztartaléknak a lakás mindig ott áll majd, ilyen előzmény után nekem eszem ágában se lenne beleforgatni egy közösbe, hogy utána még hitelt is fizessek, és úgy legyen "közös" vagyonunk...Amit a paci himbál! A férjedre is nagyon haragudnék, nem hiszem, hogy túl tudnék lépni azon, hogy a közös jövőtöket herdálta el, és az egy dolog, hogy elherdálta, de jól megvezetett! A nagyszülőkben se szólal meg semmi hang, hogy rohadtul igazságtalan, hogy ők ülnek a hitelmentes házban, meresztik a valagukat úgy, hogy közben a gyereküket lehetetlenítik el? Szép kis szülők...

2018. márc. 28. 06:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!