Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit szólnátok ha kiderülne,...

Mit szólnátok ha kiderülne, hogy a párotok félrevezetett az anyagi helyzetét illetően?

Figyelt kérdés
Pontosabban a párom már a férjem, nem turkáltam a pénztárcájában, de természetesen szóba került korábban is, hogy kinek mije van, bevallása szerint 8 millió forint megtakarítása. Az én garzonom is nagyjából ennyit ér, gondoltam pont elég lesz majd egy közös ingatlanhoz. Mostanáig nálam laktunk, de most jön a baba. Egyik nap fel is hoztam, hogy lépni kellene, hátha sikerül még a születése előtt elköltözni. Itt jött a hideg zuhany. Hogy abból a 8 millióból 6 és fél anyóséknál van "letétben". Magyarul anyósék a nagyszülők ingatlanjában élnek, és kivásárolták az anyukája testvérét. Ja,abból a 6 és fél millióból. "Természetesen" szóban nyilván van tartva, csak úgy nagyjából soha nem fogja visszakapni. Gondolhatjátok. Borult a rendezett életről alkotott tervem. Most majd vagy nyomorgunk hárman egy szobában, vagy hitelbe verjük magunkat. Csodás.
2018. márc. 27. 14:21
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon csúnyán be lettél csapva.

Elsőként ellenőrizd azt, hogy annyi igaz-e a meséből, hogy már szülei nevén van az ingatlan.

www.foldhivatal.hu - évente 2 ingyenes tulajdoni lap lekérdezési lehetőség ügyfélkapuval (ha nincs még ügyfélkapud, okmányirodán simán igényelhetsz), egyébként 3600 Ft

Ha ezen átment, akkor következő lépésként szüleid hívd át ebédre, és kérdezd őket arról, hogy igaz-e, hogy fiúk 6,5 milliója náluk van.

Ha igaz, akkor utána beszéljétek meg, hogy milyen konstrukcióban tudnák ezt visszatörleszteni, akár úgy is, hogy a házat eladva lakásba költöznek.

2018. márc. 27. 14:46
 12/40 anonim ***** válasza:
93%

Azért én sokszor nem értem, mit akarnak itt egyes válaszolók!

Ha valaki meri mondani, hogy felméri a párja anyagi helyzetét, MIELŐTT összeköltöznének/házasodnának, akkor aranyásó, mit turkálsz más bukszájában, senkije sem vagy aranyom, fogd vissza magad stb.stb.

Ha megbeszélik, mint jelen helyzetben, hiszen a kérdező úgy tudta, 8 m. megtakarítása van a párjának, amely infót így, ebben a formában csak a társától kaphatta -akkor miért nem bizonyosodott meg, meg nem szülünk erre meg arra.....

(Mellesleg, ezeket az okosságokat aki ellövi, megnézném, mivel is rendelkezik VALÓJÁBAN!)

Hogyan kellett volna megbizonyosodnia?

Az nem elég, hogy a pasi azt mondta, amit?

Jelentkezzen már, aki parancsba adta a barátjának, hogy mutassa fel a nevére szóló banki kimutatást X összegről, majd ezek után összeházasodtak és boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Kérdező, tudom, nem könnyű így, hogy úton a baba, de lehet én ezt nem tudnám megemészteni. Meg is indoklom, miért.

Nem hagyna nyugodni, hogy ki akartak használni. Párod nyilván tudta, hogy a lakásod saját tulajdon, tehát egyedül rendelkezel vele, míg neki ehhez képest van egy jóval kisebb anyagi megtakarítása. Ami nem lenne gond, ha előre elmondja, hogy te ehhez képest dönts.

Ezzel szemben úgy gondolták, hogy a te vagyonod menjen be közösbe, az övé jó helyen van anyukáéknál, majd ha egyszer netán örökség lesz, neked közöd nincs hozzá (plusz probléma, testvére van-e??), az általatok közösen vásárolt ingatlan pedig, amelyhez vagy együtt gyűjtitek majd a pénzt vagy közösen fizetitek a hitelt, osztódjon fele-fele arányban?

Hogyan tervezi a párod igazságosabbá tenni a felállást? Mit mond, mi legyen a továbbiakban?

Még egyszer elmondom, nem lehet CSAK a pénztárca alapján választani, az emberi kapcsolatok, szerelmek alapvetően nem anyagi indíttatásból kellene, hogy létrejöjjenek, de miért nem mondta el, amikor a téma szóba került, hogy nézd, ez a helyzet?

Miért vert át, miért ringatott abban a hitben, hogy ugyanazzal rendelkezik, amivel te?

Vagy megkérdezted tőle, hogy rendben, eddig ott parkolt a pénzed, de házasok vagyunk, úton a kicsi, ideje saját lakhatásról gondoskodnunk, tehát hogyan tovább? A szüleid visszaadják a pénzed vagy mi lesz?

2018. márc. 27. 15:04
 13/40 anonim ***** válasza:
17%

Utolsó:

"Ha megbeszélik, mint jelen helyzetben, hiszen a kérdező úgy tudta, 8 m. megtakarítása van a párjának..."

Az, hogy egyszer rákérdezett és az első szavát elhitte, az nem megbeszélés. Az a megbeszélés az, amikor egy téma sokszor előjön, és beszélnek róla, a kérdezőtől többször elhangzik a "számítok a te 8 milládra is az enyém mellé és megvan a lakás".

De erről nem beszéltek, hiszen a kérdező is bevallotta, hogy nem akart a párja pénztárcájában nyúlkálni. Ha meg nem akart benne nyúlkálni, akkor nem is beszéltek róla, csak egyszer és ennyi.

Hogyan kellett volna megbizonyosodnia?

Úgy, hogy kommunikálnak és többször beszélgetnek komoly pénzügyi dolgokról, és nem az időjárásról, meg a "hogyan nyitottam ki a borsókonzervet"-ről. És akkor a valszeg a párja száját is elhagyhatta volna egy olyan mondat, ami alapján a kérdező gyanakodhat és rákérdez és akár még gyerek előtt kiderül, hogy vetít a csávó.

2018. márc. 27. 15:26
 14/40 anonim ***** válasza:
5%

Ez a házasság előtt volt.

Problem?

2018. márc. 27. 15:31
 15/40 anonim ***** válasza:
10%
Mi is kozosen teremtettuk meg a családi hátteret. Nekem is nulla volt és a férjemnek is nulla. 11 év után van egy családi házunk 2 gyerekkel, amiért megdolgoztunk.
2018. márc. 27. 15:34
 16/40 anonim ***** válasza:
82%

13as, azt honnan veszed, hogy egyszer rákérdezett és az első szavát elhitte a pasinak??

Ja, mert hogy te ezt így képzeled, mert így lehet oltogatni a kérdezőt, és akkor ez így is van.

"....de természetesen szóba került korábban is, hogy kinek mije van, bevallása szerint 8 millió forint megtakarítása.."

Én ebből (és a továbbiakból) azt vettem ki, hogy több ízben megbeszélték. Eldöntött tény volt hogy amikor közös lakás vásárlására kerül a sor, akkor megvan a további menet, rendelkeznek anyagi fedezettel hozzá. A pasi csendben hallgatta a terveket, amit előzőleg megerősített szóban, majd amikor a kérdező élesbe akarta fordítani a dolgokat, muszáj volt bevallania, mi is a valódi helyzet.

Biztosat persze csak a Kérdező tudna mondani, de ha így történt, akkor szándékos átverésnek tartom.

Lehet gondolkodni a mögötte meghúzódó okokkal kapcsolatban, de jól nem fog belőle kijönni a férj, max ha a szülők magukba szállnak és tiszta vizet teremtenek.

De akkor sem hiszem, hogy ez a Kérdező hibàja lenne, megtette, amit a jóízlés határain belül tehetett, nem volt oka arra, hogy kételkedjen a férjében, aki elhitette vele, hogy van X összegű megtakarítása.

Vagy akkor tessék felvállalni, hogy én csak úgy házasodom, hogy előtte konkrétan átnézem a számlákat meg a telekkönyvi kivonatokat stb. Bár szerintem ehhez már gyomor kell.

A Kérdezőt a férj átverte, szándékosan, viszont arra még kíváncsi lennék, miért is került ez a kérdés az 'anyós-após' szekcióba? Miről nem tudunk?

2018. márc. 27. 16:30
 17/40 A kérdező kommentje:

Csak azért került anyós szekcióba, mert férj szekció nem volt. :) Plusz anyósék is azért sárosak, hogy így rendezték le. Még ha lenne papíron részesedése a férjemnek is a házban, az is valami lenne, bár azzal is kitörölhetnénk a fenekünket.

Természetesen többször átbeszéltük, de ahogy átgondolom azért volt benne susmus. Pl. én mondtam, hogy jó lenne akkor már egyből 3 szoba, külön a gyereknek, és egy nappali. A válasz, persze, tökéletesen egyetért. Valóban azt nem mondta ki, hogy meg is fogjuk venni, és a felét fizeti. Most csak hallgat nagyokat bűnbánóan. Ráadásul a gyerek sem csak úgy becsúszott, egy éve próbálkoztunk már. A legjobb ötlete, hogy akkor anyósékhoz költözhetnénk, kettéválasztva a házat. Nekik egy szoba, nekünk kettő. Na persze. Mindig is úgy voltam vele, hogy előbb megyek a híd alá, mint valakihez költözni.

És valóban, bankszámla kivonatot nem kértem. Nem 2 hét ismeretség után házasodtunk, nem idegenként.

2018. márc. 27. 16:52
 18/40 A kérdező kommentje:
Ráadásul ha ezt tudom, nem lett volna gyerek, hanem gyűjtöttem volna én is pár évig. Nem büdös a munka, eddig is volt másodállásom. Így még nekem fizetésem sem lesz, csak a csed, gyed, stb.
2018. márc. 27. 16:54
 19/40 anonim ***** válasza:
86%

Abszolut a 12-est osztom. Ha vki rakerdez hazassag elott az a baj, ha nem, akkor meg lehet latni mi lesz belole.

De termeszetesen mindenkit megillet a "privat szfera"....senki ne bontsa ki a masik levelet, senki ne nezzen a masik penztarcajaba, mert az serto.... magyarul csak arra lehet hagyatkozni amit mond a masik fel.

De eljen a "privat szfera"!

2018. márc. 27. 17:21
 20/40 anonim ***** válasza:
92%
Normális párkapcsolatban nem kell kutatni, levelet bontani,privát szférát sérteni,mert nem titkolózunk, hazudunk egymás előtt,egymásnak.
2018. márc. 27. 17:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!