Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha kiderülne,...

Mit tennétek, ha kiderülne, hogy a lányatok/fiatok lógott a suliból?

Figyelt kérdés
Tegnap reggel teljesen normálisan elment, azt hittem suliba megy. Erre kiderült, hogy két barátjával együtt fogták magukat felmentek Pestre plázázni meg várost nézni. Teljesen fel vagyok háborodva. Az osztály fele tegnap kiránduláson volt, a másik felének volt tanítás, csak ők önkényesen úgy gondolták, hogy nekik is ugyanolyan joguk van nem bemenni, mint az osztály másik felének. Ráadásul elvárja tőlem, hogy írjak szülői igazolást. Ti írnátok?

2018. márc. 24. 09:02
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
20%
Nem irnék igazolást, és egy ideig kisérgetném a suliba. sajnos elég szégyen hogy egy kamasz kezét fogni kell, de ez van.
2018. márc. 24. 09:06
 2/27 anonim válasza:
80%
Szerintem jogos lenne kiadni a napot a többieknek is ha már az osztály fele kirándul.Ugyhogy jól tette egy kis fricska az oktatási rendszer igazságtalanságának.
2018. márc. 24. 09:10
 3/27 anonim ***** válasza:
90%
Hány éves a fiad? Én igéret helyében írnám meg az igazolást! Mondanám neki, hogyy rendben megírom, de ha el szeretne menni a haverjaival szóljon. Így bizalma lesz feléd, és tudni fogod, hogy merre jár.
2018. márc. 24. 09:10
 4/27 anonim ***** válasza:
79%

Istenem, kamasz.... Lázad.

Inkább nevelni kellett volna meg beszélgetni vele, hogy vállalja a tetteiért a következményeket.

2018. márc. 24. 09:11
 5/27 A kérdező kommentje:
18 éves, most 12.-es (13.-ban érettségiznek). Még sosem lógott, ezért vagyok most rá mérges.
2018. márc. 24. 09:15
 6/27 anonim ***** válasza:
87%
Megírnám mivel nem felejtettem még el hogy milyen volt kamasznak lenni. Annyit kérnék tőle hogy máskor tudjak róla ha lógni akar és ne legyen ilyen túl gyakran. A 3 szülői igazolásba ez simán belefér. Legyél jó fej ha más gond nincs a fiaddal. Ha egyébként normális, tanul akkor ne csinálj patáliát legyél jó fej. És ezt nem tiniként írom. Anyukám engem is engedett lógni. Na nem hetente, ettől függetlenül normális felnőtt lettem.
2018. márc. 24. 09:16
 7/27 anonim ***** válasza:
92%

Megírnám, de legközelebb szóljon előtte, ha nem akar bemenni. Ha még egyszer előfordulna, akkor oldja meg magának az igazolást.

Mondom ezt úgy, hogy másztam régen ki az iskola kis kerítésén, ha nem volt érdemes bent maradni. Hazamentem korábban és tanultam. Semmi bajom nincs felnőttként ebből, pedig olyan is volt, hogy 2 házzal arrébb mentem, a barátnőmhöz suli helyett. Ezekből viszont soha nem csináltam rendszert.

2018. márc. 24. 09:31
 8/27 anonim ***** válasza:
81%
Simán igazolnám... szerintem inkább az a szégyen, hogy a mai oktatási rendszer a 18+ évesektől is szülői igazolást kér 1 napokról, holott pont ugyanolyan teljes jogú, nagykorú állampolgárok, mint a szüleik.
2018. márc. 24. 09:37
 9/27 anonim ***** válasza:
84%
Megírnám neki. Viszont én egyébként is erre használom azt a 3 napot. Ha nagy ritkán úgy kel fel, hogy semmi kedve bemenni és a háta közepére se kívánja az egészet, akkor gond nélkül kiveszem én is azt a napot és együtt lógunk. 😊
2018. márc. 24. 09:44
 10/27 anonim ***** válasza:
58%
Megírnám. Utána megmondanám neki, hogy ettől függetlenül csalódtam benne, és ha legközelebb ilyen van szóljon. Nekem is mindig írt anyám, ha kértem. Én leginkább a szombatokra használtam el.
2018. márc. 24. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!